Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 13 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
16/04/2017
Ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη προχωρεί σε Συνέδριο
Ψάχνει για ρόλο ο Βενιζέλος

Σελίδες:

Ύστατη έκκληση για ενότητα και κοινό βηματισμό στην πορεία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εισέρχεται στην τελική ευθεία. Θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, με την αυλαία του να ανοίγει στις 30 Ιουνίου και τις εργασίες του να ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου.

Η Φώφη Γεννηματά, που θέλει να φτάσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο Συνέδριο χωρίς αντιφάσεις, εσωκομματικά μέτωπα και διαφοροποιήσεις, διεμήνυσε με εύσχημο τρόπο προς τον κ. Βενιζέλο ότι θα πρέπει να συντονίσει τον βηματισμό του με αυτόν της παράταξης. Αν και είχε υπάρξει προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα μέσα από το πρόσφατο τετ-α-τετ Φώφης Γεννηματά – Ευάγγελου Βενιζέλου, η συνάντηση απέβη άκαρπη γιατί ο κ. Βενιζέλος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και απέφυγε να διευκρινίσει πού σκοπεύει να το πάει.

Ο κ. Βενιζέλος ωστόσο, που εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος με τις πολιτικές επιλογές ΠΑΣΟΚ / Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εκτιμώντας ότι υπάρχει άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενο συνεργασίας στην πορεία, αλλά και λόγω της σύμπραξης με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ και των «επιθέσεων» που, όπως ο ίδιος εκτιμά, δέχεται από στελέχη του, ακολουθεί τη δική του πορεία, με προσεκτικές διαφοροποιήσεις.

Απέχει…

Ο κ. Βενιζέλος, μετά την αντίθεσή του με την ηγεσία της παράταξης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, απέχει από όλες τις συνεδριάσεις των Οργάνων του κόμματος.

Δεν μετέχει καν στις συνεδριάσεις της ΚΟ, ενώ δεν εμφανίστηκε ούτε στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη ούτε στο δείπνο που παρέθεσε στο σπίτι της στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σε στελέχη του κόμματος. Η Φώφη Γεννηματά επέλεξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να απευθύνει ένα ύστατο μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης προς τον κ. Βενιζέλο στην πρόσφατη συνέντευξή της στον Real FM.

Αν και, όπως λένε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προέχει η ενότητα, εκτιμούν πως οι συνεχείς αλλά προσεκτικές διαφοροποιήσεις του κ. Βενιζέλου «θολώνουν» το πολιτικό στίγμα που επιχειρεί να δώσει η Συμπαράταξη σε αυτήν την κρίσιμη συ­γκυρία.

Τονίζουν, επίσης, ότι «αν ο κ. Βενιζέλος κρίνει ότι δεν τον χωρά το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, διότι έχει άλλες επιλογές και στοχεύσεις, κανείς δεν θα τον εμποδίσει να φύγει και να κινηθεί πολιτικά όπως εκείνος επιθυμεί».

Η κ. Γεννηματά απάντησε και στον κ. Θεοδωράκη για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της, με τον ισχυρισμό ότι υποκινεί σε «αποστασία» βουλευτές του, τονίζοντας:

«Εμείς έχουμε την πόρτα μας ανοιχτή. Δεν την κλείνουμε σε κανέναν. Η διεύρυνση είναι μια διαδικασία συνεχής. Το Συνέδριό μας είναι μπροστά, στα τέλη Ιουνίου, αλλά και μετά το Συνέδριο ακόμα οι συζητήσεις είναι ανοιχτές. Όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να συνδιαμορφώσει τον οδικό χάρτη των εξελίξεων».


Σελίδες:
Αφήστε το σχόλιο σας: