Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 11 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
Οι κυβερνήσεις... έχασαν τις τράπεζες!
Η κυβερνητική παρέμβαση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας

Σελίδες:

Τα χρόνια προ κρίσης οι τράπεζες αποτελούσαν πεδίο δράσης των κομμάτων, ιδίως όταν γίνονταν κυβέρνηση. Οι περισσότεροι –για να μην πούμε όλοι– διοικητές και πρόεδροι τραπεζών άλλαζαν όποτε... άλλαζαν οι κυβερνήσεις. Και ο κάθε πρωθυπουργός έβαζε τους δικούς του, μέσω των οποίων έκαναν τα ρουσφέτια τους, κυρίως στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μεγαλοβιομηχάνους, όπως και στους μεγαλοεκδότες.

Τρανή απόδειξη, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία –όπως αποκαλύφθηκε– δίνονταν με εγγύηση τον... αέρα.

Σε αυτήν την κατάσταση τα έξω αφεντικά, μέσω των Μνημονίων, έβαλαν τέλος. Όπως και στην παντοδυναμία των μεγαλομετόχων, αν έχουν απομείνει... Και το λέει ξεκάθαρα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Σήμερα, μετοχικά δεν υπάρχει τράπεζα που κά­ποιος ιδιώτης να έχει σημαίνουσα συμμετοχή, οι διοικήσεις έχουν διακριτό ρόλο από τους μετόχους, ενώ η οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο συγκρινόμενη με το παρελθόν»!

Θέλουν ασυλία...

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των «κόκκινων» (επιχειρηματικών) δανείων, ο κ. Καραβίας τόνισε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει, όμως υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα, με σημαντικότερο την ασυλία των τραπεζικών στελεχών που θα υπογράψουν. Είπε συγκεκριμένα ότι απαιτείται «παροχή νομικής κάλυψης σε στελέχη τραπεζών που έχουν την ευθύνη αναδιαρθρώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων».


Σελίδες: