Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 11 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
Περιφρόνησε τους βετεράνους της ΝΔ
Δεν εμφανίσθηκε ο Μητσοτάκης στην εκδήλωση που έγινε στα κεντρικά γραφεία

Σελίδες:

«Συνάντηση με την Ιστορία» είχαν -την περασμένη Τρίτη- στη Νέα Δημοκρατία. Με πρωτοβουλία του «Συνδέσμου ’74» πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών που έχουν συνδέσει -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- το όνομά τους με την ιστορία της παράταξης.

Πρώην βουλευτές, πρώην νομάρχες και δήμαρχοι, στελέχη που στο παρελθόν πέρασαν από υψηλά κομματικά αξιώματα και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο. Πάνω από 500 ήταν εκείνοι, από ολόκληρη την επικράτεια, που ανταποκρίθηκαν κι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση - «περισσότεροι από όσους μαζεύει ο Μητσοτάκης στις ομιλίες του», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Προσήλθαν ωστόσο με έντονο, είναι αλήθεια, το συναίσθημα της απογοήτευσης και της πικρίας, λόγω της ως τώρα συμπεριφοράς της ηγεσίας.

Η ως τώρα στάση του Κυρ. Μητσοτάκη έναντι των παλαιών στελεχών κινείται στα όρια, αν δεν τα υπερβαίνει, της περιφρόνησης, ενώ στενοί συνεργάτες του χρησιμοποιούν όρους όπως «καμένα χαρτιά», «τελειωμένοι» κ.λπ. Εξ ου και η έμμεση πλην σαφέστατη αιχμή του Θ. Μπεχράκη - που μαζί με τους Αντ. Σγαρδέλη και Κυρ. Γριβέα συνθέτουν μια εμβληματική τριάδα στη μεταπολιτευτική Νέα Δημοκρατία: «Ευχαριστούμε τους οικοδεσπότες που μας καλοδέχτηκαν στο σπίτι μας»! Παράλληλα ο κ. Μπεχράκης έκανε λόγο για «αλαζονεία» και «επιπόλαιες πολιτικές προσεγγίσεις», ασκώντας με τον τρόπο αυτό κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται η σημερινή ηγεσία, ενώ άφησε αιχμές και ως προς τους όρους με τους οποίους επιχειρείται η… περίφημη ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης.

Αν και η εκδήλωση οργανώθηκε έπειτα από πρόσκληση της ηγεσίας, προηγήθηκαν συναντήσεις των επικεφαλής του «Συνδέσμου ’74» με τον Λ. Αυγενάκη αλλά και τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, ωστόσο ο τελευταίος δεν θεώρησε σκόπιμο να παραστεί στην εκδήλωση. Η δικαιολογία που πρόβαλε ο κ. Αυγενάκης περίπου ότι… ο πρόεδρος έμπλεξε στην κίνηση (!) ακούστηκε ως κοροϊδία στους συγκε­ντρωμένους, με συνέπεια οι περισσότεροι εξ αυτών να αποχωρήσουν από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος με ακόμη πιο έντονο το συναίσθημα της απογοήτευσης, της προσβολής αλλά και της περιφρόνησης. «Θέλουμε την ψήφο σας, αλλά δεν θέλουμε τη γνώμη σας», ήταν το… μήνυμα της ηγεσίας.

Άλλωστε το γεγονός ότι η επίσημη Νέα Δημοκρατία απέκρυψε εντελώς την εκδήλωση δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες…


Σελίδες: