Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 11 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
Μετά την αποκάλυψη του «Π»
Σαφάρι της Εφορίας στην αγορά για να εντοπιστούν τα παράνομα POS
Διευρύνει το οπλοστάσιό της η ΕΣΕΕ για προστασία επιχειρηματιών και καταναλωτών από τους... αετονύχηδες

Σελίδες:

Πάταγο έκανε το δημοσίευμα του «Π» της περασμένης Κυριακής για την απάτη με τα POS και το «πλαστικό» χρήμα.

Η αποκάλυψή μας ότι αετονύχηδες κατακλέβουν τον κόσμο με τις κάρτες αλλά και το όργιο φοροδιαφυγής που γίνεται με τα POS, που τα διακινούσε βουλγαρική εταιρεία, ενεργοποίησε τους μηχανισμούς της εφορίας, που έχουν εξαπολύσει πλέον σαφάρι στην αγορά για να εντοπίσουν τα παράνομα POS που κυκλοφορούν αλλά και τις πειραγμένες κάρτες. Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε επαγρύπνηση και έχουν ήδη δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στα συνεργεία που διενεργούν επιτόπιους προληπτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι οδηγίες που έχουν οι υπάλληλοι που διενεργούν τους ελέγχους είναι να ζητούν στοιχεία από τους ελεγχόμενους που διαθέτουν POS, από τα οποία να αποδεικνύεται η προέλευση του παρόχου υπηρεσιών πληρωμής. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να διαπιστώσουν εάν τα μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί από αλλοδαπό πάροχο υπηρεσιών.

Οι επιχειρηματίες που είχαν προμηθευτεί τα βουλγαρικά POS είχαν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τα capital controls, ενώ μέσω της κάρτας που προμηθεύονταν μπορούσαν ακόμα και να κάνουν αναλήψεις έως 15.000 ευρώ τον μήνα και να αποστέλλουν σε τράπεζες του εξωτερικού έως 100.000 ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα μπορούσαν και να φοροδιαφεύγουν, αφού τα POS εταιρειών της αλλοδαπής δεν ελέγχονται από τους ελληνικούς φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στο μεταξύ, η ΕΣΕΕ διευρύνει το οπλοστάσιό της για την προστασία καταναλωτών και επιχειρηματιών. Η ιστοσελίδα http://cyberalert.gr/feelsafe/ αλλά και η πρωτοποριακή εφαρμογή (application) για iOS & Android «FeelSafe» αποτελούν βασικό βήμα ενημέρωσης, μιας και το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών χρησιμοποιεί «έξυπνα» κινητά στην καθημερινότητά του. Στην πλατφόρμα αυτή παρουσιάζονται με άμεσο τρόπο οδηγίες για την αποφυγή ηλεκτρονικών απατών ανά κατηγορία. Ο συνδυασμός αυτών των πληροφοριών με online γραμμή καταγγελιών (SOS) και η καθημερινή ενημέρωση από εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΔΙΔΗΕ για τις τρέχουσες παγίδες - απάτες κρίνεται ως καθοριστική στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Η εφαρμογή «FeelSafe» είναι διαθέσιμη για Android και για iOS.


Σελίδες: