Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 29 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
Η άλλη άποψη...

Σελίδες:

Διά χειρός…

…του ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην ανώτατου στρατιωτικού διοικητή του ΝΑΤΟ, ο οποίος έπαιζε για υπουργός Εξωτερικών ή επικεφαλής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών του Ντόναλντ Τραμπ και ταυτόχρονα ήταν μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του αντιπροέδρου της Χίλαρι Κλίντον. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» κάνει μια αποτίμηση της Προεδρίας Ομπάμα:

Τα συν και τα πλην του Ομπάμα

«Στην εξωτερική πολιτική, το άνοιγμα προς την Κούβα και η διεθνής συμφωνία για την κλιματική αλλαγή βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις επιτυχίες. Η καταστροφή στη Συρία και η αποσύνθεση της σχέσης με τη Ρωσία εντάσσονται στις αποτυχίες. Άρα, η αποτίμηση έχει και θετικά και αρνητικά. Σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική, είναι θετικό το γεγονός ότι η οικονομία ανέκαμψε από την παγκόσμια κρίση του 2008, παρότι δεν τα απολαμβάνουν ισότιμα όλοι τα οφέλη. Στα αρνητικά, το γεγονός ότι οι φυλετικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο. Κι εδώ οι επιδόσεις είναι ανάμεικτες. Αλλά θα θυμόμαστε τον πρόεδρο Ομπάμα ως έναν άνθρωπο με μεγάλη αξιοπρέπεια, εξαιρετική ευφυΐα, που ασπάζεται ειλικρινά τις οικογενειακές αξίες, και αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι λίγα για την υστεροφημία κάποιου».

***

Διά χειρός…

…του Σήφη Πολυμίλη, από τη «γνώμη» του στο «Βήμα» με τίτλο «Η αποκαθήλωση των Μεγαλέξανδρων»:

Τέλειωσαν οι θαυματοποιοί!

«Ίσως το μόνο θετικό σημάδι μέσα στη μιζέρια αυτών των δύο χρόνων είναι ότι αποκαθηλώθηκαν και οι θαυματοποιοί, οι Μεγαλέξανδροι που με έναν νόμο, ένα άρθρο θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα επανέφεραν τους Έλληνες στον κόσμο που ζούσαν πριν. Όμως μαζί τους απαξιώθηκαν και αποκαθηλώθηκαν όλες οι σταθερές πάνω στις οποίες είχε στηριχθεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Κόμματα και πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης, δικαιοσύνη, επιχειρήσεις, ακόμα και ανθρώπινες σχέσεις έχουν τραυματιστεί καίρια, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο για παραπολιτικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές. Οι λογικές της “ανάλγητης” Ευρώπης και του επάρατου νεοφιλελευθερισμού έχουν εγκατασταθεί πλέον για τα καλά στο θυμικό ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας που προσβλέπει στην έξοδο από το ευρώ για να σωθεί από τη μάστιγα της κρίσης.

Η επέλαση του εθνολαϊκισμού, η κατασυκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων, η στοχοποίηση των μέσων ενημέρωσης και η διαρκής επίκληση μιας αριστερής “εθνικοφροσύνης”, που ταυτίζεται βέβαια με την ιερή συμμαχία Τσίπρα - Καμμένου, έχουν δημιουργήσει ένα βαθύτατο διχαστικό υπόστρωμα που έχει υπονομεύσει όλα τα θετικά στοιχεία της μεταπολιτευτικής μας κουλτούρας. Και άλλοι Μεγαλέξανδροι που θα λύσουν τον γόρδιο δεσμό του διχασμού και της απελπισίας δεν φαίνονται στον ορίζοντα...».

Σελίδες: