Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 29 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
ΑπΆ όλα έχει ο μπαξές

Σελίδες:

• Οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης, που συμβολίζουν πόσο κοντά βρισκόμαστε στην καταστροφή του πλανήτη, μετακινήθηκαν κατά 30 δευτερόλεπτα πιο μπροστά, γνωστοποίησαν σήμερα οι επιστήμονες, αναφέροντας ότι μία από τις αιτίες είναι η εμπρηστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων πέντε βραβευμένοι με Νόμπελ, εξηγούν ότι η ανησυχία τους σχετικά με την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη πηγάζει από «τη μεγάλη άνοδο του εθνικισμού στον κόσμο, τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τα πυρηνικά όπλα, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας παγκοσμίως, λαμβάνοντας υπόψη την κατασκευή πιο εξελιγμένων τεχνολογιών, καθώς επίσης και την ολοένα και μεγαλύτερη άγνοια των επιστημονικών επιτευγμάτων».

• «Εσείς θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας;». Αυτό ήταν το ερώτημα παγκόσμιας έρευνας που διενέργησε η Gallup International. Στην Ευρώπη τα ποσοστά αυτών που δήλωσαν πρό­θυμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους είναι: Φιλανδία 74%, Τουρκία 73%, Ουκρανία 62%, Κόσοβο 58%, Σουηδία 55%, Βοσνία-Ερζεγοβίνη 55%, Ελλάδα 54%. Τα μικρότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Βέλγιο (19%), Γερμανία (18%) και Ολλανδία (15%).

Παραθέτουμε τα ευρήματα με το σχόλιο ότι πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι όλοι αυτοί που χρόνια τώρα «πιπιλίζουν» την καραμέλα της παγκοσμιοποίησης και το ότι ο πατριωτισμός πρέπει να πάει στο πυρ το εξώτερον…

¶ξιος ο μισθός τους… Ο σπόρος άρχισε να φυτρώνει…

• Μετά τη διάσωση της Ακρόπολης από τους Αλβανούς, ήλθε η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 οφείλεται στη συμβολή των «αρχών» του Αλή Πασά…

Αυτό μας πληροφορεί μέσω Facebook ο «πολύς» κύριος Ράμα…

Στο τέλος θα ζητήσει και την πατρότητα της ελληνικής γλώσσας…

• Η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα στη Νότια Κορέα για τη σύλληψη του αδελφού του πρώην Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν με τις κατηγορίες της εμπλοκής του σε δωροδοκία για την πώληση ενός βιετναμέζικου κτιριακού συγκροτήματος.

Όπως βλέπετε, δυσάρεστα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…

Ελπίζω να μην περίμεναν να απέλθει ο ΓΓ για να το ανακαλύψουν.

• Το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι η Μάλτα συνήψε διπλωματικές σχέσεις μαζί τους αναγνωρίζοντας τη συνταγματική ονομασία της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»). Να σημειώσουμε ότι η απόφαση ανακοινώθηκε τη στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος συναντούσε τον πρέσβη της Μάλτας στο πλαίσιο της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Μάλτα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Αντίδραση καμία, ούτε για τα μάτια του κόσμου…

• Τα πάνω κάτω έχουν έλθει με την ανάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Madeleine Albright, υπουργός Εξωτερικών επί Προεδρίας Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσε ότι θα αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα ως μουσουλμάνα για να δείξει τη συμπαράστασή της στη μουσουλμανική κοινότητα των ΗΠΑ, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο του νέου Προέδρου.

«Μεγάλωσα ως καθολική, έγινα μέλος της Επισκοπικής Εκκλησίας και αργότερα έμαθα ότι η οικογένειά μου ήταν Εβραίοι. Είμαι έτοιμη να εγγραφώ ως μουσουλμάνα για να δείξω τη στήριξή μου», έγραψε στο Twitter η Albright.

Μια επώνυμη αντίδραση που θα πρέπει να προβληματίσει το περιβάλλον του νέου Προέδρου.

• Υπάρχει μια Ελλάδα εκτός συνόρων…

Ακούγεται υπερβολικό, δεν απέχει όμως από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, σήμερα, περισσότεροι από 5.000.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν εκτός των ελληνικών συνόρων σε 140 χώρες της υφηλίου. Μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού ελληνικής καταγωγής παρατηρούμε στις ΗΠΑ (περίπου 3.000.000), στην Ευρώπη (1.000.000) -συμπεριλαμβανομένων και των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης- στην Αυστραλία (650.000-700.000), στον Καναδά (περίπου 350.000), σε Ασία-Αφρική (100.000) και στην Κεντρι­κή και Νότια Αμερική (περίπου 60.000).

Όλες οι μεταναστευτικές αρχές των χωρών που υπάρχουν Έλληνες αναφέρουν ότι οι ροές από το 2010 και μετά αυξήθηκαν, ιδιαίτερα μάλιστα στις ηλικίες 25-29 ετών.

• Σκηνοθετημένα από την ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τα βιντεάκια με τις κατσαρίδες να κυκλοφορούν πάνω από τα κεφάλια των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Θα πρέπει να παραδεχθούμε όλοι εμείς, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι διαχρονική και οι κατσαρίδες και άλλα «κατοικίδια» υπήρχαν ανέκαθεν, καθώς και ότι η εύρυθμη λειτουργία τους οφειλόταν πάντα στο φιλότιμο του εργαζόμενου σε αυτά επιστημονικού, νοσηλευτικού και υπόλοιπου προσωπικού.

Όταν έπρεπε να ξεσηκωθούμε όλοι για τη σπατάλη στα φάρμακα και στα αναλώσιμα, για τα χαλασμένα μηχανήματα που ποτέ δεν επιδιορθώνονταν, για να διοχετεύονται αλλού οι ασθενείς του δημοσίου για διαγνωστικές εξετάσεις, σφυρίζαμε όλοι αδιάφορα.

Ας μην προσπαθεί λοιπόν ο υπουργός να μας πείσει για κατσαρίδες που «εκπαιδεύονται» και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ότι για όλα φταίει το κακό υπουργείο…

• Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των ατόμων που συμμετείχαν στην περιβόητη «μαφία των Ρομά» που είναι υπεύθυνη για 2.000 κλοπές και διαρρήξεις στην Αττική και στην επικράτεια.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και κάποια ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, όπως «Σατανάς», «Χηλάς - Ψηλός», «Νενές», «Πιν-Πιν», «Χαζούλης», «Ντουντούκης», «Αράπος», «Πόντικας», «Μπάμπης Φλου».

Πετυχημένα τα «παρατσούκλια», παραπέμπουν σε παιδικό θίασο και όχι σε επικίνδυνη εγκληματική συμμορία…

Ο επίμονος κηπουρός

Σελίδες: