Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 29 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
Σε ρόλο υπονομευτή ο Σημίτης
Κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς - Ξεχνά τα «εγκλήματα» που έκανε ως πρωθυπουργός και ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους

Σελίδες:

Τη στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προσπάθειες (διαδικασίες) για την ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς με βασικό πυλώνα το ΠΑΣΟΚ επέλεξε ο Κ. Σημίτης για να παρέμβει δημόσια και να επιτεθεί στον Γ. Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια. Με σκοπό όχι φυσικά να ασκήσει κριτική βάσει αντικειμενικών στοιχείων, αλλά για να υπονομεύσει τις προσπάθειες αναδιοργάνωσης της Κεντροαριστεράς και να διχάσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Καθό­τι ενδεχόμενη επιτυχία του εγχειρήματος που έχει θέσει σε εφαρμογή η Φ. Γεννηματά θα ακυρώσει στην πράξη και θα οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία τις προσπάθειες των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση να στήσουν νέο κόμμα για να… συγκυβερνήσουν με τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε είναι διάχυτη η αίσθηση ότι ο κ. Σημίτης βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία τους και βοηθάει όπου και όσο μπορεί, καθότι και οι τρεις υπήρξαν στελέχη των κυβερνήσεών του. Τη… συγκυρία αυτή επισήμανε σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή του κ. Σημίτη προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Στη συνέντευξή του (capital.gr) ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνεται με περισσή αυταρέσκεια το έργο των κυβερνήσεών του, ισχυριζόμενος ότι για την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο. Ξεχνάει ότι επί των ημερών του «μεγαλούργησαν» ο Άκ. Τσοχατζόπουλος, ο Θ. Τσουκάτος και άλλα «αστέρια» του εκσυγχρονισμού που κόστισαν δισ. στο ελληνικό κράτος.

Ξεχνάει επίσης ότι επί των ημερών του είχαμε το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχασαν περιουσίες ή και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ξεχνάει ακόμη ότι ήταν ο ίδιος που ως πρωθυπουργός έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ με πλαστά στοιχεία και εντελώς απροετοίμαστη. Κάτι που πληρώνουμε μέχρι σήμερα και μάλιστα ακριβά.

Ξεχνάει, τέλος, ότι επί πρωθυπουργίας του αλώνισαν οι μεγαλοεργολάβοι στα ολυμπιακά έργα, διογκώνοντας κατά πρωτοφανή τρόπο το κόστος κατασκευής και φορτώνοντας το κράτος με δυσθεώρητα χρέη και δάνεια προς κάθε κατεύθυνση.

Οι ευθύνες του είναι τεράστιες και αν ένας πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να καθίσει στην καρέκλα του Ειδικού Δικαστηρίου θα ήταν αυτός. Είναι άλλωστε κι ο μόνος από τους πρώην που -παρά τα «εγκλήματα» που διέπραξε σε βάρος της χώρας- απολαμβάνει την ασυλία και την προστασία του οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου της χώρας.


Σελίδες: