Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 29 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε...
Ποιο ρουσφέτι ζήτησε ο Κυριάκος από τον Αλέξη

Σελίδες:

Γκρίνιες στα ενδότερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκάλεσε η αποκάλυψη ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα (για το Κυπριακό) ο Κυρ. Μητσοτάκης του ζήτησε (προέτρεψε), αν επιλέξει να πάει σε εκλογές, αυτές να γίνουν μετά τις 20 Μαρτίου. Δηλαδή να γίνουν με… σταυρό προτίμησης.

Η εύλογη ερμηνεία που δόθηκε από βουλευτές, όχι μόνον της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει εκλογές με λίστα προκειμένου να κάνει ένα… γενικό ξεκαθάρισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ήτοι να προσπαθήσει, μέσω του κομματικού μηχανισμού, από τη μια να πετάξει έξω όσους δεν τον στηρίζουν (έξι στους δέκα δηλαδή…) και από την άλλη να εκλέξει τους δικούς του, ούτως ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της ΚΟ (που δεν έχει τώρα…) και να παίρνει αποφάσεις χωρίς… περιττές γκρίνιες. Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι βουλευτές και γιΆ αυτό έχουν γίνει έξαλλοι…

***

Ποιος ΑΝΕΛ χτυπάει τη γαλάζια πόρτα

Εξ εγκύρων πηγών πληροφορούμαι ότι εν ενεργεία βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με στελέχη πέριξ του Κυρ. Μητσοτάκη, με απώτερο σκοπό -τι άλλο;- την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία. Για την ακρίβεια την επιστροφή του, καθώς στο παρελθόν υπήρξε στέλεχος της γαλάζιας παράταξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο (τελικό) στάδιο και πλέον οι δύο πλευρές περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Με άλλα λόγια αναζητούν τη φόρμουλα (και την αφορμή) για να γίνει η μεταγραφή. Καθότι δεν μπορεί ο εν λόγω βουλευτής να ξυπνήσει ένα ωραίο πρωί, να πει «αντίο» στον Π. Καμμένο και στη συνέχεια να οδηγήσει μέχρι τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας επί της οδού Πειραιώς για να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον Κυρ. Μητσοτάκη.

***

Μαύρη τρύπα…

Η πρόσφατη ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση στο Περιστέρι ήταν η πρώτη σε έναν ευρύ κύκλων επισκέψεων, περιοδειών, παρεμβάσεων, κ.λπ., που θα πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες στην ευρύτερη περιφέρεια της ΒΆ Αθηνών. Προφανής ο λόγος. Η συ­γκεκριμένη περιφέρεια είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά σε όλη την επικράτεια και το αποτέλεσμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση επηρεάζει αποφασιστικά το πανελλαδικό αποτέλεσμα. Σημειώνω ότι στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 35,21% (πολύ κοντά στην πανελλαδική επίδοσή του), ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε περιοριστεί στο 27,38%. Πλην όμως δεν είναι αυτοί οι μοναδικοί λόγοι που έχουν θέσει σε εγρήγορση τον Μητσοτάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει σημαντικό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, η ΒΆ Αθηνών παραμένει μαύρη τρύπα για την παράταξη. Τα ποσοστά της εξακολουθούν να κινούνται χαμηλά…Σελίδες: