Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 29 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
Παυλόπουλος: Να μην αφήσουμε τον εφιάλτη του ναζισμού να ξανααπειλήσει την ανθρωπότητα

Σελίδες:

«Δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ τους εφιάλτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τους εφιάλτες του ναζισμού, να ξανααπειλήσουν το μέλλον και την πορεία της ανθρωπότητας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του στην παρουσίαση έκθεσης για τα Ολοκαυτώματα με τίτλο «Δεν λησμονάμε… μία εικόνα χίλιες λέξεις». «Δεν πρέπει να αφήσουμε, σε καμιά περίπτωση, τη μνήμη μας να αμβλυνθεί. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη συνείδησή μας να γίνει ελαστική», επισήμανε. Στον χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που φέρνει το 2017 για τους λαούς της Ευρώπης: «Κρίνονται πολλά μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Τέλος πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι πραγματικά δεν λησμονάμε. Δεν μας επιτρέπεται να θεωρήσουμε ότι τα απολιθώματα του ναζισμού, που ‘‘φυτρώνουν’’ σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, είναι κάτι αμελητέο. Δεν είναι αμελητέο. Αυτό το χρέος εμείς οι Έλληνες πρέπει να το φέρουμε σε πέρας εδώ και τώρα. Όχι μόνο για να υπερασπίσουμε την κληρονομιά μας αλλά και για να μπορέσουμε να πείσουμε και τους άλλους λαούς ότι ο κοινός μας δρόμος είναι αυτός. Ο δρόμος ενός μέλλοντος που μας ανήκει πραγματικά. Αλλά για να μας ανήκει ‘‘δεν λησμονάμε’’».


Σελίδες: