Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/01/2017
Επί του πιεστηρίου
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Σελίδες:

Καλή σας μέρα, δεν έχετε παράπονο, και χιόνια πολλά είχαμε και βροχές και κρύο πολύ, και έπρεπε να καίει το καλοριφέρ όλη μέρα. Κι όταν έρθει ο λογαριασμός, με τι λεφτά θα πληρωθεί, όταν στο σπίτι λεφτά δεν έχουν απομείνει; Κατά τα άλλα, το κράτος είχε πλεόνασμα. Και βγήκε στους δρόμους το Μαξίμου να πανηγυρίσει, ξεχνώντας ότι το ποσό του πλεονάσματος είναι τα λεφτά που έχασε η Αγορά.

Όλοι κλέβουν τον πολίτη!

Απροστάτευτος μια ζωή είναι ο πολίτης, χωρίς τον οποίο τίποτε δεν κινείται. Η αναφορά έχει να κάνει με την αποκάλυψη ότι ένα στα δέκα πρατήρια καυσίμων κλέβει τον πολίτη! Η έρευνα του Πολυτεχνείου σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία και Αχαΐα έδειξε ότι το 11% των πρατηρίων παραδίδει στον καταναλωτή λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνει. Τελικά, ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη, που κάθε μήνα πληρώνει τα... κερατιάτικα. ΓιΆ αυτό και ο πολίτης κλέβει το κράτος όπου μπορεί.

***

Ρε, κανένας καθαρός, τίμιος, να κάνει τη δουλειά του; Και όσοι είναι πολιτικοί - δημόσια πρόσωπα, αντί να προστατεύουν το κράτος για να μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και να λειτουργεί κανονικά για τις ανάγκες των πολιτών του, το ληστεύουν. Αφορμή για τα παραπάνω, η αποκάλυψη ότι ο υποψήφιος της Δεξιάς για τη γαλλική Προεδρία Φρανσουά Φιγιόν απασχολούσε τη γυναίκα του Πενελόπ επί οκτώ χρόνια πλασματικά, επιβαρύνοντας τους γάλλους φορολογουμένους με περίπου 500.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία οι βουλευτές έχουν κάθε δικαίωμα να προσλαμβάνουν ως βοηθούς συντρόφους ή συγγενείς, οι οποίοι παίρνουν 9.561 ευρώ μεικτά μηνιαίως.

***

ΠάρΆ τα όλα μπιρ παρά...

Στο σφυρί βγάζουν τα δύο χρυσοφόρα εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σε ποια τιμή; Όσο όσο. Δώστε ό,τι πει η... ψυχούλα σας.

Εκεί καταντήσαμε...

Σελίδες: