Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
MEDIA - ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΠΡΟΣ
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ
ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
ΡΩΓΜΕΣ

Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
12/12/2010
ο Δαίμονας των δημαρχείων

Σελίδες:


QQQ Πριν από περίπου 10 ημέρες άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η περιβόητη δίκη δύο πρώην δημάρχων της Νέας Σμύρνης, έξι πρώην δημοτικών συμβούλων και τριών πρώην στελεχών της
ΠΑΕ Πανιώνιος, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου, της κατάχρησης δημοσίου χρήματος τα οποία ζημίωσαν τον δήμο με το ποσόν του 1,5 εκατ. ευρώ. Κατηγορούμενοι είναι οι πρώην δήμαρχοι Γ. Κουτελάκης και Γ. Σιότροπος, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου Αχιλλέας Μπέος, η τ. αντιδήμαρχος Μαρίνα Ιακωβάκη, η δημοτική υπάλληλος Βαρβάρα Κορκοβίλη, ο Κ. Μαγκριώτης, πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος και οι πρώην σύμβουλοι Λ. Σιότροπος, Γ. Πώποτας, Π. Κρυπωτός και Ελ. Γενεράλης.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι - μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Πανιώνιος από τον Μάρτιο του 1995 έως και τον Ιούλιο του 2000 συναποφάσισαν «με ενότητα δόλου» και με «εναλλασσόμενους ρόλους» να καταρτίσουν εικονικά τιμολόγια για δήθεν παροχή υπηρεσιών, όπως βαψίματα, αγορά χλοοτάπητα, ανακατασκευή κιγκλιδωμάτων κ.ά. που «προσέφεραν» στην ομάδα ανύπαρκτες φορολογικά εταιρείες.
QQQ Ανακάλεσε τελικά την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρεία της
ΚΕΔΚΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, όπως ο ίδιος είπε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ανακουφίζοντας… πολλούς συναδέλφους του. Δήλωσε ότι πολλοί συνάδελφοι δήμαρχοι τον παρακάλεσαν να μείνει στο πόστο του σε αυτήν τη δύσκολη για την αυτοδιοίκηση περίοδο. Ας κοιμούνται ήσυχοι λοιπόν, ο Νικήτας δεν πάει πουθενά… Μέχρι τον Απρίλη τουλάχιστον.
QQQ Τον Απρίλη οι νέοι δημοτικοί άρχοντες θα κληθούν να εκλέξουν τα καινούργια συνδικαλιστικά τους όργανα και το νέο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. Όπως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης, το προβάδισμα σε αυτοδιοικητικά στελέχη το έχει σαφώς το ΠΑΣΟΚ, έτσι θεωρείται, λοιπόν, σχεδόν βέβαιο ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι «πράσινος». Δειλά δειλά, οι πρώτοι «δελφίνοι» που θα ζητήσουν το... χρίσμα της Ιπποκράτους, έχουν ξεπεταχτεί. Υποψήφιοι ήδη φέρονται οι δήμαρχοι Συκαιών Σίμος Δανιηλίδης και Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, οι οποίοι, μετά τη φυγή του Πάρη Κουκουλόπουλου, τράβηξαν το κουπί της «πράσινης» αυτοδιοικητικής παράταξης στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. Επιθυμία να αναλάβει τα ηνία της Ένωσης έχει εκφράσει και ο δήμαρχος της Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύεται πάντως ότι θα διερευνηθούν οι προθέσεις του νέου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος, εάν θέλει να κατέβει για την προεδρεία της ΚΕΔΚΕ, τότε ασυζητητί έχει τα πρωτεία. Εάν όχι, τότε οι πόρτες ανοίγουν για τους υπόλοιπους. Και σίγουρα θα έχουμε εμφύλιους.
QQQ »Πράσινος» θα είναι και ο νέος πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, όπως δείχνουν τα κουκιά στην Αττική, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει εκλέξει περισσότερους δημάρχους, αλλά έχει και αρκετούς ανεξάρτητους που βγήκαν μεν σαν αντάρτες, προέρχονται όμως από τον χώρο του. Για την καρέκλα του προέδρου φαβορί φαίνεται ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης (εάν δεν περπατήσει η περίπτωση ΚΕΔΚΕ που αναφέραμε πριν) αλλά και ο δήμαρχος του νέου Δήμου Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ θέλει να εξασφαλίσει και αριστερή συνεργασία (ο Ιωακειμίδης στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ). Και στην περίπτωση της ΤΕΔΚΝΑ, μεγάλο το ενδιαφέρον…

Σελίδες: