Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
MEDIA - ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΠΡΟΣ
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ
ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 11 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε πολλαπλές σελίδες Εκτύπωση άρθρου
29/11/2009
Αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων στα... μουλωχτά!
Στο Δημόσιο και σε ΔΕΚΟ

Αθρόες προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) σημειώνονται στο Δημόσιο και σε Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με τον πιο αθόρυβο τρόπο.

Οι νεοπροσληφθέντες αντικαθιστούν είτε συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν ύστερα από χρόνια είτε εργαζομένους με προγράμματα Stage, που κι αυτοί βρέθηκαν στον δρόμο μετά τη σχετική κυβερνητική απόφαση.
Ο ακριβής αριθμός των νεοπροσληφθέντων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, καθώς οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν μέσω διαγωνισμών του
ΑΣΕΠ, το οποίο καλείται στις περιπτώσεις αυτές, όπως γράψαμε και στο παρελθόν, να πιστοποιήσει απλώς ότι οι νέοι συμβασιούχοι πληρούν τα κριτήρια για το έργο το οποίο επελέγησαν να διεκπεραιώσουν. Πρόκειται για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών που κάλυπταν οι προκάτοχοί τους, μετά την απόλυση των οποίων εμφανίστηκαν λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες όπου υπηρετούσαν.
Για την αξιοπιστία της ίδιας της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τόσο τον αριθμό των νεοπροσληφθέντων όσο και τις υπηρεσίες στις οποίες προσλήφθηκαν. Και να κάνει και ένα βήμα επιπλέον: Να υπάρξει δυνατότητα να ελεγχθεί η πιστοποίηση των κριτηρίων από το ΑΣΕΠ, γιατί πληθαίνουν οι καταγγελίες πως η διαδικασία αυτή «δεν έχει τηρηθεί, τουλάχιστον στο σύνολο των περιπτώσεων των νέων συμβασιούχων».
Η όποια σιωπή για το ζήτημα αυτό απλώς θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς και τις υποψίες πως ο ανάλγητος τρόπος με τον οποίον 140.000 νέοι άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο στο τέλος του 2009 δεν είχε καμία σχέση ούτε με την ισονομία ούτε με την αξιοκρατία, αλλά μόνο με την ικανοποίηση των νέων πελατειακών σχέσεων που δημιουργήθηκαν με την αλλαγή φρουράς (κόμματος) στη διακυβέρνηση της χώρας.
Η διαφάνεια στις νέες προσλήψεις συμβασιούχων αλλά και το κύρος του ΑΣΕΠ θα διαφυλαχθούν αν δοθούν στη δημοσιότητα οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την αντικατάσταση ανθρώπων που εργάζονταν, υπό τους πιο αντεργατικούς όρους, επί χρόνια στις θέσεις αυτές. Τότε και μόνο τότε θα αποκτήσουν πραγματική αξία αυτά που ο κ. Ραγκούσης είπε σε επίσκεψή του στα γραφεία του ΑΣΕΠ: «Θα δουλέψουμε μαζί με το ΑΣΕΠ, θα συνεργαστούμε, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη λειτουργία του ΑΣΕΠ, για να υπάρξει επιτέλους τέλος σε μια Ελλάδα η οποία δημιουργεί συνεχώς την αμφιβολία στους πολίτες ότι αυτά που γίνονται είναι αξιοκρατικά και δίκαια».