Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
MEDIA - ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΠΡΟΣ
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ
ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ
ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
29/11/2009
Η τρίχα γίνεται τριχιά
Του ΜΙΧΑΛΗ ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΥ

Σελίδες:


Ένα σχόλιο του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου, «έπρεπε το οικονομικό επιτελείο να είναι καλύτερα διαβασμένο», αξιολογήθηκε από τα ΜΜΕ ως άδειασμα του οικονομικού επιτελείου. Ομοίως, θόρυβος μέγας προκλήθηκε και από τη «διαφορά» απόψεων Διαμαντοπούλου - Πανάρετου σχετικά με τη «βάση του 10». Τις προάλλες σάλος προκλήθηκε από μια διαφοροποίηση του κ. Πετσάλνικου σχετικά με την απόσυρση, όπως και με τη διαφωνία Παπουτσή στο πάγωμα μισθών. Κάθε κριτική παρατήρηση που εκφράζεται από κυβερνητικό παράγοντα, εμφανίζεται ως τριβές, ως σύγκρουση, ως έλλειμμα συντονισμού.
= Στην πραγματικότητα ο Θ. Πάγκαλος, όπως ο ίδιος δηλώνει, ουδεμία πρόθεση αμφισβήτησης του Γ. Παπακωνσταντίνου είχε όταν διατύπωσε το επίμαχο σχόλιο. Στην πραγματικότητα ο κ. Πανάρετος «προβληματισμό εξέφρασε και όχι διαφωνία» για την κατάργηση της βάσης του δέκα. Στην πραγματικότητα ο Φ. Πετσάλνικος, μέσα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, κατέθεσε την άποψή του για την απόσυρση της απόσυρσης. Αντιθέτως, ηχηρή διαφωνία εξέφρασε ο Χρ. Παπουτσής, που όμως είχε απόλυτο δίκιο επί της ουσίας – αν και θα έπρεπε τη διαφωνία του να την καταθέσει «αλλού», ώστε η διόρθωση της κυβερνητικής γραμμής να μην ερμηνευτεί ως στραπατσάρισμα του Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε κάθε περίπτωση, οι κυβερνητικοί παράγοντες οφείλουν να προσέχουν «τι λένε» και «πού το λένε», έχοντας δεδομένο ότι τα ΜΜΕ θα κάνουν την τρίχα τριχιά, προκειμένου να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης.
= Έχουμε τη γνώμη πως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ξεκαθαρίσει ρόλους στο «κέντρο εξουσίας» και να επιβάλει τη διαβούλευση στο εσωτερικό της κυβέρνησής του πριν από τη λήψη οποιασδήποτε σημαντικής απόφασης. Έτσι και η κυβέρνηση θα γίνει πιο αποτελεσματική και ο συντονισμός των μελών της καλύτερος. Επίσης έχουμε τη γνώμη πως ο κ. Πάγκαλος πρέπει να προσαρμοστεί στον ρόλο του αντιπροέδρου και να αποφεύγει δημόσια σχόλια που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σενάρια σύγκρουσης ή τριβών στους κόλπους της κυβέρνησης.

Σελίδες: