Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 14 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
06/08/2017
Πρόωρος ο μπουναμάς φέτος...
Φέρνει 29,2 δισ. ευρώ φόρους-φαρμάκι

Σελίδες:

Ούτε αυτές τις μέρες, που προσπαθείς να ξεδώσεις, να αλλάξεις εικόνα με ένα μπάνιο, στο χωριό σου ή σε κάποια κοντινή παραλία, με φθηνές τιμές, δεν σε αφήνει το γκουβέρνο να ηρεμήσεις.

Αντίθετα, σου τσιτώνει τα νεύρα όταν διαβάζεις στις εφημερίδες ή ακούς από τα κανάλια για τον λογαριασμό που σε περιμένει στο σπίτι. Και δεν πρόκειται για τίποτε φραγκοδίφραγκα...

Πηχυαίοι οι τίτλοι στις εφημερίδες: «Καταιγίδα φόρων 29,2 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου», με την... υποσημείωση – πρόγευση του λογαριασμού που θα σου έρθει: Τα εκκαθαριστικά θα είναι φαρμάκι! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 14,83 δισ. ευρώ θα είναι ο συνολικός λογαριασμός των επόμενων μηνών από φόρους για εισόδημα, ακίνητα, αυτοκίνητα, μισθωτές υπηρεσίες και εισφορά αλληλεγγύης. Και με τους έμμεσους φόρους το ποσό εκτινάσσεται στα 29,2 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά: 2,5 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν 3,7 δισ. ευρώ για φόρο εισοδήματος. Τη... νύφη θα την πληρώσουν ακριβά όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ, κυρίως από ελεύθερο επάγγελμα και από μισθωτή εργασία που συνδέεται με ελεύθερο επάγγελμα, δεδομένου ότι ο φόρος που θα πληρώσουν είναι αυξημένος μέχρι και 49%!

Στο τέλος του μήνα –του Αυγούστου– θα ανέβουν στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ τέλος Δεκεμβρίου θα έρθει και ο άλλος μπουναμάς, τα τέλη κυκλοφορίας!

Ο πλήρης μπουναμάς περιέχει τα εξής... δώρα: 29,2 δισ. ευρώ (14,8 άμεσοι φόροι και 14,4 έμμεσοι).

Το πακέτο των άμεσων φόρων περιέχει: 3,7 δισ. φόρο εισοδήματος, 3,5 δισ. φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, 3,4 δισ. ΕΝΦΙΑ, 2,5 δισ. φόρο μισθωτών υπηρεσιών, 1,1 δισ. τέλη κυκλοφορίας και 380 εκατ. παρακράτηση εισοδημάτων, πλην μισθών και συντάξεων.


Σελίδες: