Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 10 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
06/08/2017
Επιστροφή στις ρίζες της η ΝΔ...
Κλίνατε επί δεξιά...
Στο στόχαστρο έβαλαν τον Κ. Χατζηδάκη, επειδή μίλησε επαινετικά για τον Λ. Κύρκο

Σελίδες:

Στροφή προς τα δεξιά σηματοδοτεί η στρατηγική, αλλά κυρίως η επιχειρηματολογία που έχει υιοθετήσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προκαλεί… ιδεολογικό πόλεμο. Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι το τελευταίο διάστημα η δεξιά πτέρυγα έχει πάρει το πάνω χέρι και καθ-οδηγεί την παράταξη σε ακρότητες και στην πόλωση, φέρνοντας σε αμηχανία τα στελέχη που κινούνται στον κεντρώο και τον φιλελεύθερο χώρο, που προειδοποιούν για τις συνέπειες εν όψει εκλογών.

Οι λεκτικοί προπηλακισμοί, οι απειλές για Ειδικά Δικαστήρια και φυλακές με αποδέκτες πολιτικούς αντιπάλους έχουν αντικαταστήσει τα επιχειρήματα, την άσκηση κριτικής και τη διατύπωση προτάσεων. Ο Άδ. Γεωργιάδης και οι ιδεολογικοί συνοδοιπόροι του βάζουν καθημερινά έντονο το στίγμα τους στη δραστηριότητα της παράταξης.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, η σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες έχουν δώσει τη θέση τους σε ζητήματα… μείζονος σημασίας, όπως η επιλογή του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, αν στον ΣΥΡΙΖΑ μισούν την αριστεία κ.ά. Αντί ο ελληνικός λαός να ενημερώνεται για τις πολιτικές που ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει στον χώρο της Υγείας, πληροφορείται ότι είναι θέμα χρόνου η προφυλάκιση του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη με απόφαση του εισαγγελέα… Άδ. Γεωργιάδη.

Απόρροια του ιδεολογικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ενδότερα της παράταξης είναι και το bullying που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης με αφορμή τις επαινετικές αναφορές του σε ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Λ. Κύρκος, ο Μ. Παπαγιαννάκης κ.ά. Με πρόθεση να υπογραμμίσει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμιά σχέση με τους παραπάνω, δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά. Δευτερόλεπτα μετά τη σχετική ανάρτηση των αναφορών αυτών στο Twitter, άρχισε να δέχεται καταιγισμό επιθέσεων με ύβρεις, άκομψους χαρακτηρισμούς, ιδεολογικές απειλές κ.ά.

Η ένταση και η έκταση των επιθέσεων προκάλεσε έκπληξη, αρνητική εννοείται, σε αρκετά στελέχη της παράταξης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν απέκλειαν το κύμα αυτό των αντιδράσεων να ήταν υποκινούμενο από συγκεκριμένη πτέρυγα εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ο κ. Χατζηδάκης επανήλθε για να απαντήσει στις ύβρεις και στις απειλές. Σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν χρειάζομαι ιδεολογικά πιστοποιητικά. Κι όπως δεν φοβήθηκα όσους μου επιτέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, δεν θα φοβηθώ και κανέναν που, χωρίς ίσως να διαβάσει τι λέω, σπεύδει να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και να βάζει ταμπέλες. Η παράταξη πρέπει να δώσει, περισσότερο από ό,τι έκανε στο παρελθόν, τη μάχη των ιδεών». Δεν παρέλειψε δε να αφήσει αιχμές για συγκεκριμένα στελέχη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η μάχη των ιδεών απαιτεί θέσεις και επιχειρήματα. Όχι ακρότητες και στενόμυαλες αντιλήψεις, που μας αποκόπτουν από το μετριοπαθές ακροατήριο». Επιθέσεις, αν και όχι στην ίδια έκταση, δέχθηκε και η βουλευτής Ν. Κεραμέως που… έκανε το λάθος να μιλήσει για «τους αγώνες της Αριστεράς». Αναγκάσθηκε δε να διαγράψει από τη σελίδα της στο Facebook τη σχετική ανάρτηση.


Σελίδες: