Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 14 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
09/07/2017
Μεγάλη ανάσα για όλη την Αγορά
Στα 30.000.000 οι τουρίστες που θα κάνουν καλοκαίρι εδώ
Ούτε ένας δεν πρέπει να φύγει δυσαρεστημένος

Σελίδες:

Τρεις φορές τον πληθυσμό της χώρας μας θα φτάσουν οι ξένοι τουρίστες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είναι πολύ αισιόδοξη ότι φέτος το τουριστικό κύμα θα ξεπεράσει τα 30.000.000, ενώ πέρυσι οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 28.000.000. Ήδη υπάρχει ρεκόρ κρατήσεων στα ξενοδοχεία, με την πληρότητα να ξεπερνάει το 95%!

Έχουμε τις καλύτερες θάλασσες

Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι νέο. Το αναφέρουμε, όμως, γιατί έχουμε και τη βούλα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Στην ετήσια έκθεσή του για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης το 97% (!) των 1.542 σημείων που ελέγχθηκαν στη χώρα μας είχε εξαιρετική ποιότητα. Είναι πλέον γεγονός ότι ο τουρισμός αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή πλούτου, τη μεγαλύτερη βιομηχανία μας, που μάλιστα είναι ασυναγώνιστη. Αποτελεί μια ολόκληρη παραγωγική αλυσίδα, που στηρίζει το σύνολο της οικονομίας.

Με αυτό το δεδομένο, φέτος όλοι δίνουμε εξετάσεις στο... μάθημα «Ο τουρίστας να φύγει όχι απλώς ικανοποιημένος, αλλά έχοντας δεθεί με τις ομορφιές και τις θάλασσες της Ελλάδας, που δεν τις βρίσκει αλλού, και του χρόνου όχι μόνο να ξανάρθει, αλλά να φέρει και τους φίλους του». Αν δεν το καταφέρουμε, θα φταίμε εμείς.

Στόχος της υπουργού Έλενας Κουντουρά είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων ξένων αγορών, η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών, η ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων και η προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.


Σελίδες: