Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
16/04/2017
Επί του πιεστηρίου
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Σελίδες:

Καλή σας μέρα

Καλό Πάσχα – ελπίζω να μας το επιτρέπουν ο Μπαλαούρας και οι συν αυτώ. Και από
Δευτέρα, μην το ξεχνάμε, η νηστεία συνεχίζεται... Γι’ αυτό μην παραφάτε από το σουβλιστό αρνί. Μετά θα κάνετε μαύρα μάτια να το ξαναδείτε...

Και δεν είναι αστείο. Δεν πήρατε χα­μπάρι ότι ξαφνικά, εκεί που ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς μάς έκανε τον πονόψυχο και τα έβαζε με τον Σόιμπλε για τη λιτότητα που μας έχει επιβάλει, μόλις εκλέχθηκε πρόεδρος του SPD έβαλε τον δίσκο από την άλλη πλευρά και άρχισε να μας λέει ότι πρέπει να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί για να μείνουμε στο ευρώ; Μέχρι και ο Σόιμπλε ξαφνιάστηκε. Μόλις, όμως, βεβαιώθηκε ότι ο Σουλτς ήταν αυτός που μας τα έψαλλε, βγήκε και καλωσόρισε τον νέο πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη... λιτότητα!

***

Πολιτικό μνημόσυνο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την αποδημία του Γεράσιμου Αρσένη διοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), με θέμα: «Γεράσιμος Αρσένης, ένας Οραματιστής και Μεταρρυθμιστής Πολιτικός».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος) τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 3 μ.μ.

Μεταξύ των εισηγητών είναι οι Κωστής Βαΐτσος, Τάκης Ρουμελιώτης, Μάκης Σαπουντζόγλου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Σπύρος Φλογαΐτης, Μανώλης Μπετενιώτης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Σωτήρης Μουσούρης, πρώην αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ.

***

Έχουν φαγωθεί πολλοί, με πρώτο τον Μητσοτάκη, ότι για όλα τα κακά που μας έχουν συμβεί φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι είναι πάρα πολλοί και πρέπει να γίνουν... εκκαθαρίσεις – απολύσεις. Μάλιστα, ο Μητσοτάκης είχε δώσει δείγματα γραφής ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το έργο του.

Από έρευνα της εφημερίδας «Le Parisien» αποδεικνύεται ότι το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού είναι 7,9%, με την Ελλάδα να είναι τελευταία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτελευταία στον κόσμο, με τελευταία την Ιαπωνία, που έχει 6,7%. Στη Γερμανία το ποσοστό είναι 9,6%, στην Ισπανία 12,3%, στην Ιταλία 14,3%, στην Αμερική 14,6%, στην Αγγλία 17,4%, στη Γαλλία 21,9%, στη Σουηδία 26,2% και στη Νορβηγία 29,3%.

***

Δύσκολες μέρες για τον καλό φίλο εδώ και αμέτρητα χρόνια Νικήτα Κακλαμάνη. Έφυγε για το μακρινό ταξίδι η μητέρα του, η κυρά Κατίνα. «Η Φλωρίτα, ο Σπύρος, ο Μιχάλης κι εγώ, μαζί με το ‘‘αντίο’’ μας, θα της πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφερε», έγραψε ο Νικήτας.

Κουράγιο...


Σελίδες:
Αφήστε το σχόλιο σας: