Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 03/09/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Ο Γιατρός Σας

Κάθε μήνα μαζί με το «Π» το ιατρικό ένθετο που λύνει όλες τις απορίες σας και απαντά σε κάθε ερώτημα για την υγεία σας


Ενώ βγάζουν στο σφυρί ακίνητα αξίας 30,8 δισ. ευρώ
Και έπεται συνέχεια - Μύρισαν... ψοφίμι και μαζεύτηκαν πολλά «κοράκια»

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γράφουν - Η Γερμανία επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή σκηνή
Όσοι διπλωμάτες υπηρετούσαν παλαιότερα σε διεθνείς οργανισμούς, όπου, βασικά, αναπτύσσεται η πολυμερής διπλωματία, διαπίστωναν την πολύ διακριτική και προσεκτική συμπεριφορά των γερμανών αντιπροσώπων όταν συζητούνταν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, σχεδόν σαν να εκπροσωπούσαν χώρα ήσσονος ρόλου στις διεθνείς εξελίξεις.
γράφουν - Εθνική αποταμίευση: Βασικός παράγοντας για τη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας
Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται α­ντιμέτωπη με δύσκολα προβλήματα ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Μαύρα και στη Θεσσαλονίκη...
Η Αγορά βουλιάζει. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν και δεν γνωρίζουν αν θα υπάρχουν αύριο. Θύματα και βιοτεχνίες. Μέσα σε οκτώ μήνες έβαλαν λουκέτο 14.180, ενώ άνοιξαν μόλις 5.527 νέες επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Νέες περικοπές 7,8 δισ. ευρώ στις συντάξεις
Οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο του ασφαλιστικού συστήματος ήταν αναγκαίες, αφού, όπως κατΆ επανάληψη έχουμε αναφέρει, υπήρχαν πολλές στρεβλώσεις από το παρελθόν (παθογένειες) που κανείς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις -λόγω και των συνδικαλιστικών αντιδράσεων- δεν τις έβαζε επί τάπητος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Τι ισχύει για τις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών των δημοσίων υπαλλήλων
Για τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης και τον υπολογισμό της σύνταξης αναγνωρίζονται:
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ στο Eurobasket με περισσότερες από 100 επιλογές για την Εθνική Ομάδα
Η Εθνική Ομάδα δίνει τους δύο τελευταίους αγώνες της στον πρώτο όμιλο τουEurobasket, με τη Φινλανδία, σήμερα στις 20:00, και την Πολωνία, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 17:30.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κέρδη άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε το Λαϊκό Λαχείο τον Αύγουστο
Μεγάλα κέρδη μοιράζει κάθε μήνα το Λαϊκό Λαχείο. Τον Αύγουστο διένειμε συνολικά 5.197.000 ευρώ σε πέντε κληρώσεις. Ο μεγάλος λαχνός, με κέρδη 1.780.000 ευρώ, κληρώθηκε σε τυχερό στη Θάσο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Νέο πρόσωπο στη Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Τραπεζικής του Ομίλου Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η κυρία Φωτεινή Ιωάννου αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Τραπεζικής του Ομίλου Πειραιώς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΚΡΑΤΣ: Δώρο γενεθλίων 100.000 ευρώ σε τυχερή παίκτρια από τα «Μαγικά Κεράσια»
Το μεγαλύτερο δώρο γενεθλίων χάρισε το ΣΚΡΑΤΣ σε μια τυχερή παίκτρια, η οποία κέρδισε 100.000 ευρώ στο παιχνίδι «Μαγικά Κεράσια».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Φοβούνται φιάσκο στην εκλογή αρχηγού από το διαδίκτυο
Δεν βρίσκουν λύση, για την ώρα, στο θέμα της ψηφοφορίας μέσω Internet, καθώς κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τη μυστικότητα της ψήφου και το αδιάβλητο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Τρεις συναντήσεις είχε ο Σημίτης με τον Μητσοτάκη
Ούτε μία ούτε δύο… αλλά τρεις τουλάχιστον, για την ώρα, συναντήσεις είχαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης… προκειμένου να συμφωνήσουν για τις πολιτικές εξελίξεις και να δρομολογήσουν ακόμα και κυβερνητική σύμπλευση της ΝΔ με στελέχη του άλλοτε ισχυρού εκσυγχρονιστικού ρεύματος αλλά και στο μέτρο του δυνατού με ολόκληρη τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή με ένα τουλάχιστον τμήμα της, που θα προέλθει από μεθοδευμένη διάσπασή της ή αποστασία βουλευτών της ακόμα και τη βραδιά των εκλογών, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία της ΝΔ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Τρία βήματα που οδηγούν στη μεγάλη ανάσα...
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όχι απλώς πιστεύουν αλλά και με σιγουριά λένε ότι το 2017 θα κλείσει με ανάπτυξη ακόμη και πάνω από 2%, ίσως και 2,5%. Και αυτό είναι... έργο του τουρισμού, που φέτος έχει κάνει μεγάλο άλμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Παίρνει πάνω της το παιχνίδι η Ντόρα
Αλλαγή σκηνικού σηματοδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Στον απόηχο των άστοχων στρατηγικών κινήσεων που εξέθεσαν την παράταξη τις τελευταίες εβδομάδες, Κυρ. Μητσοτάκης και Ντ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ήρθαν πιο κοντά.
γράφουν - Εγκλήματα...
Αυτή η ιστορία με την «εκδήλωση μνήμης» για τα εγκλήματα του κομμουνισμού έδωσε μία ακόμα ευκαιρία σε όλες τις πλευρές για «ρεσιτάλ υποκρισίας». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 185 ευρώ η σύνταξη στις χήρες!
Πανικός προκλήθηκε λίγο μετά το «άνοιγμα», την Παρασκευή 25 Αυγούστου, της εφαρμογής του συστήματος για την οριστική έκδοση των συντάξεων χηρείας –που από 13/5/2016 δεν μπορούσαν να εκδοθούν γιατί δεν είχαν δοθεί διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας για το πώς θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016)– μόλις διαπιστώθηκε από τις πρώτες συντάξεις χηρείας που εκδόθηκαν ως οριστικές ότι επέρχεται τεράστια μείωση του ποσού της σύνταξης που δικαιούνται οι χήρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ιδού ο εμπρηστής!
Αστείο είναι, θα πουν πολλοί...Τι σχέση έχει αυτό το φιδάκι, που είναι για να «καίει» τα κουνούπια και διάφορα άλλα ζωύφια, με τις πυρκαγιές που ανάβουν και καίνε δάση, θάμνους, αμπέλια, ακόμη και σπίτια κ.λπ., όπως αυτά που φέτος έγιναν στάχτη στον Κάλαμο, στην Ηλεία, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά;
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι και σώζουν τα ιδρύματα που δίνουν ζωή...
Ο έλληνας πολίτης μπορεί να ανεχθεί την όποια απόφαση μιας κυβέρνησης που κόβει μισθούς, βάζει φόρους, αυξάνει τις εισφορές, οδηγεί σε λουκέτα και ανεργία, όμως αντιδρά, δεν συγχωρεί και οργίζεται όταν οι αποφάσεις δεν έχουν σταλιά ανθρωπιά, όταν φέρνουν πόνο και απελπισία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ζητούνται καταδότες επΆ αμοιβή!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολλά έχει επενδύσει ο Τσίπρας στην επίσκεψη του Μακρόν
Στους ρυθμούς της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν κινούνται στην κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου επενδύουν πολλά στο γεγονός αυτό καθαυτό, καθώς θεωρούν ότι με την εδώ παρουσία του ο γάλλος Πρόεδρος θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρο τον πλανήτη, μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Πώληση θυγατρικής
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία» («Olympic»), η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, σε κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών «Olympia Group SA» και «Virtus International Partners LP», υπό τον όρο της οριστικοποίησης της σχετικής σύμβασης, η οποία έχει ήδη επί της ουσίας συμφωνηθεί (η «Συναλλαγή»).
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Δεν είναι πειραματόζωα οι μαθητές, κύριε Γαβρόγλου!

Απίστευτο είναι. Δεν θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς, ούτε ο τελευταίος της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας μας, ότι θα υπήρχε πανεπιστημιακός καθηγητής που θα ανακοίνωνε αλλαγές στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στα πανεπιστήμια και στα πολυτεχνεία, με τόση προχειρότητα και με πρωτοφανή αφέλεια για τις επιπτώσεις της θύελλας που θα έσπερνε το νέο σύστημα, που ούτε στην πιο υποβαθμισμένη χώρα της Αφρικής δεν εφαρμόζεται. Δυστυχώς, συνέβη και αυτό.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Καλό μήνα,

Γενέθλια έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, τρεις του Σεπτέμβρη έχουμε. Μέρες που αναζητεί αρχηγό η Δημοκρατική Παράταξη για ένα νέο ξεκίνημα, με εκείνες τις διακηρύξεις του Ανδρέα που και σήμερα είναι το ζητούμενο. Για να γυρίσει ο ήλιος.

Περισσότερα...


Ζητάμε άμεσα έμπειρο για το διαφημιστικό τμήμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και με γνώσεις «πωλητή» για εκτυπώσεις.

Στείλτε το βιογραφικό σας με πλήρη στοιχεία στο paron@paron.gr