Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 27/08/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Ο Γιατρός Σας

Κάθε μήνα μαζί με το «Π» το ιατρικό ένθετο που λύνει όλες τις απορίες σας και απαντά σε κάθε ερώτημα για την υγεία σας


Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Credit Suisse
Την ώρα που η κρίση γονάτισε το 92% των νοικοκυριών

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Όλο και πιο πολύ σφίγγει το ζωνάρι των νοικοκυριών
Με το... πιστόλι στον κρόταφο ζουν μέρα – νύχτα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, ανοιχτές και κλειστές. Με το τηλέφωνο να χτυπάει συνεχώς από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (πάνω από 742.922 τηλεφωνήματα και emails πήραν οι φορολογούμενοι) για την πληρωμή των οφειλών στην Εφορία και από τον ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Βρώμικα παιχνίδια για να σύρουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στην αγκαλιά της ΝΔ!
Σκηνικό ανάλογο με εκείνο του 2007, με την αναμέτρηση Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου, επιχειρούν να δημιουργήσουν ορισμένα συμφέροντα που επηρεάζουν και ΜΜΕ, εν όψει της εκλογής αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Συνωστισμό υποψήφιων αρχηγών έφερε η φήμη ότι η ψηφοφορία θα γίνει από το... διαδίκτυο!
Και μόνο η διαρροή ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης των Διαδικασιών για την εκλογή αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Αλιβιζάτος εξετάζει το ενδεχόμενο η ψηφοφορία να γίνει μέσω διαδικτύου άνοιξε την όρεξη σε πολλούς που θέλουν να γίνουν αρχηγοί να δηλώσουν ότι θα κατέβουν υποψή­φιοι.
γράφουν - Εθνικιστική ή πατριωτική η ελληνική εξωτερική πολιτική;
Kαι η Γενεύη ΙΙ ανήκει, πλέον, στην ιστορία των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, σαράντα τρία χρόνια μετά την εισβολή του «Αττίλα». Με εξαίρεση ασφαλώς τα τουρκικά και ορισμένα φιλοτουρκικά ΜΜΕ, τα περισσότερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία απέδωσαν, άμεσα ή έμμεσα, την αποτυχία της διάσκεψης στην τουρκική στάση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Πήρε μαζί της μια εποχή η Ζωή
Το «τέλος» μιας ολόκληρης εποχής σηματοδοτεί ο θάνατος της Ζωής Λάσκαρη, της τελευταίας ελληνίδας πραγματικής σταρ. Μιας εποχής που αποτυπώθηκε με τον πλέον ανάγλυφο, όσο και πειστικό τρόπο στο «άσπρο πανί» του σινεμά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Δεν βλέπει φως η Eurobank!
«Η χώρα παραμένει για σειρά ετών σε οικονομική στασιμότητα και σε καθεστώς μνημονίων, επιτροπείας και αβεβαιότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΚΡΑΤΣ: 2,9 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Από τις 21 έως και τις 27 Αυγούστου 2017, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 2.895.219 ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Η Τράπεζα Πειραιώς και η ΝΝ Ηellas ανανεώνουν τη συνεργασία τους στο Bancassurance
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ στο Eurobasket με πολλά ειδικά στοιχήματα από τον ΟΠΑΠ
Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, το EUROBASKET, αρχίζει την Πέμπτη 31 Αυγούστου, με τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας και το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ προσφέρει πολλά ειδικά στοιχήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών που καλύπτουν πληθυσμιακές ομάδες με εξειδικευμένες ανάγκες
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχής νέων υπηρεσιών που καλύπτουν πληθυσμιακές ομάδες με εξειδικευμένες ανάγκες τραπεζικής εξυπηρέτησης υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Τα ποσοστά περικοπής των μειωμένων συντάξεων
Με τα δεδομένα του ν. 4336/2015 θεσπίστηκε στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις μειωμένης σύνταξης, λόγω γήρατος, επιπλέον ποσοστό μείωσης της σύνταξης ύψους 10%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Μεταβολές στα όρια ηλικίας, για τη λήψη δεύτερης σύνταξης γήρατος
Οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ μπορούν να λάβουν δεύτερη σύνταξη λόγω γήρατος από τον φορέα με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας και 20 ετών ασφάλισης ή 16 ετών για μειωμένη σύνταξη γήρατος κατά 50%. Το ανωτέρω όριο ηλικίας παραμένει αμετάβλητο και μετά την ισχύ του ν. 4336/2015.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Τι φέρνει το νομοσχέδιο της Αχτσιόγλου
Η υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου θα φέρει άμεσα νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση, το οποίο:
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΑΣΟΚ: Ένα κλικ προς τα αριστερά
Πριν από 43 χρόνια, μετά την πτώση της χούντας, οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα μας ήταν εντελώς διαφορετικές από τις τωρινές. Πράγματι, ο αέρας της αλλαγής εκείνη την εποχή είχε κυριαρχήσει σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα και ήταν ευκολότερο να υλοποιηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες στην ελληνική κοινωνία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ο Μακρόν φέρνει μαζί του 30 γάλλους μεγαλοεπιχειρηματίες
Άκρως σημαντική για τα συμφέροντα της Ελλάδας, εθνικά, οικονομικά και άλλα, χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του γάλλου Προέδρου Μ. Μακρόν στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Η επιλογή του δε να έρθει στη χώρα μας λίγους μόνο μήνες μετά την ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα και στη συγκεκριμένη συγκυρία προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο γεγονός αυτό καθαυτό.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Και η Πολωνία στον δρόμο που άνοιξε ο Παυλόπουλος
Άνοιξε δρόμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βάζοντας στο τραπέζι τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, γράφαμε την περασμένη Κυριακή από αυτήν τη θέση.
γράφουν - Οι «πεινασμένοι»...
Ένας πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να προβεί σε σωστή εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές πώς είναι δυνατόν να εκτιμήσει ορθά το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πολιτική του στη χώρα;
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - 13 χρόνια και το μέγα σκάνδαλο με το C4I επί Σημίτη είναι ακόμη στην ανάκριση!
Αυτά μόνο στο... Ελλάντα συμβαίνουν! Είμαστε στο 2017. Έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από το 2004, όταν για τη... δήθεν ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ΜΕΘΟΔΕΥΤΗΚΕ το μέγα σκάνδαλο με την αγορά του συστήματος C4I, γύρω από το οποίο στήθηκε μεγάλο πάρτι με μίζες, στο οποίο μετείχαν ντόπια κυβερνητικά στελέχη και κομματικά (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), αλλά και μεσάζοντες, έλληνες και ξένοι, με μαέστρο τον τότε ισχυρό άνδρα της Ζήμενς, τον... εντιμότατο κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο. Πάρτι το οποίο κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που τα πλήρωσε το κορόιδο, η Ελλάδα.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Ευτυχώς που υπάρχει ο τουρισμός...
Λεφτά έφερε ο Ιούνιος. Χάρη στις ομορφιές, στις γαλήνιες θάλασσές μας, στις πανέμορφες ακρογιαλιές, στο κάθε μέτρο της ελληνικής γης, που σε γοητεύει όσο καμία άλλη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Έχει χάσει την μπάλα η ΝΔ
Χωρίς πυξίδα δείχνει να κινείται το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία. Η απουσία σαφούς στρατηγικού προσανατολισμού ωθεί την ηγεσία σε πρόσκαιρους τακτικισμούς, που και επιζήμιοι -κατά κανόνα- αποδεικνύονται και σε αδιέξοδο οδηγούν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ανίκανοι στο επιτελείο του Μητσοτάκη
Οι στρατηγικές αστοχίες και οι επικοινωνιακές γκάφες το τελευταίο διάστημα επανέφεραν στο προσκήνιο την κριτική που ασκείται από μερίδα βουλευτών σχετικά με τα στελέχη που απαρτίζουν το στενό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Στήνει δικό του μηχανισμό ο Άδωνης
Αναβαθμισμένος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα στο εσωκομματικό χρηματιστήριο ο Άδ. Γεωργιάδης, καθότι η στρατηγική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία σε μια σειρά ζητήματα φέρει τη δική του σφραγίδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ. Από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου 2017, οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Τουλάχιστον την υγειά μας, ρε παιδιά...

Μέρα με την ημέρα, με αυτά που έρχονται στο φως για τα τεράστια προβλήματα στον κρίσιμο χώρο της Υγείας και πρωτίστως για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, κάνεις τον σταυρό σου και παρακαλάς τον Ύψιστο να μην αρρωστήσεις και χρειαστεί να μπεις σε νοσοκομείο. Να σφίξεις το ζωνάρι. Να αντέξεις τις περικοπές στη σύνταξή σου. Να είσαι χωρίς δουλειά και να ψάχνεις για ένα μεροκάματο. Να έχεις βάλει λουκέτο στο μαγαζί σου και να προσπαθείς με νύχια και με δόντια να κρατηθείς όρθιος. Η Εφορία να απειλεί να σου πάρει το σπίτι και να δεσμεύσει ό,τι πενταροδεκάρες έχουν απομείνει στον λογαριασμό που έχεις στην τράπεζα για ώρα ανάγκης.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Καλή σας μέρα,

Κάπου κάπου χαμογελάει η… θεά Τύχη και προς τα δω, γιατί μας έχει παραξεχάσει και οκτώ χρόνια τώρα όλα μάς πάνε στραβά. Όχι ότι άνοιξαν τα πουγκιά των εταίρων μας και άρχισε να ρέει το χρήμα, να πούμε κι ένα «δόξα να ’χει ο Θεός». Μιλάμε για τον τσακωμό ανάμεσα σε Γερμανία και Τουρκία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Ερντογάν να απειλεί να... φάει τη Μέρκελ, βάζοντας τους συμπατριώτες του που ζουν χρόνια τώρα στη Γερμανία και δουλεύουν εκεί να μαυρίσουν το κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου στις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.

Και, όπως λένε, ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου.

Καλά ξεμπερδέματα, Ταγίπ, με την Άνγκελα...

Περισσότερα...


Ζητάμε άμεσα έμπειρο για το διαφημιστικό τμήμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και με γνώσεις «πωλητή» για εκτυπώσεις.

Στείλτε το βιογραφικό σας με πλήρη στοιχεία στο paron@paron.gr