Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 03/09/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξαφάνιση των γεννήσεων σε πόλεις και χωριά
Γίνεται λόγος και θόρυβος στα ΜΜΕ για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, κ.λπ., χωρίς βεβαίως να αναρωτιέται κάποιος τι είδους ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει όταν οι νέοι, τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδος, φεύγουν στο εξωτερικό, χωρίς να έχουν διάθεση επιστροφής στην πατρίδα.
Η χρυσαυγή
Εκείνο το καλοκαίρι του ‘44 ήταν το χειρότερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μπορεί μέσα στο βαθύ σκοτάδι να ρόδιζε η μέρα της λευτεριάς, όμως η καθημερινή ζωή γινόταν συνεχώς όλο και πιο αφόρητη. Τρόφιμα κουτσά-στραβά βρίσκονταν και εκείνος ο φοβερός λιμός με τους αμέτρητους νεκρούς από την πείνα έδειχνε να πέρασε οριστικά.
Να ανοίξει τώρα η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος
1. Μια σοβαρή, δημόσια συζήτηση σχετικά με την αναθεώρηση πρέπει να ανοίξει επιτέλους.
Η Γερμανία επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή σκηνή
Όσοι διπλωμάτες υπηρετούσαν παλαιότερα σε διεθνείς οργανισμούς, όπου, βασικά, αναπτύσσεται η πολυμερής διπλωματία, διαπίστωναν την πολύ διακριτική και προσεκτική συμπεριφορά των γερμανών αντιπροσώπων όταν συζητούνταν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, σχεδόν σαν να εκπροσωπούσαν χώρα ήσσονος ρόλου στις διεθνείς εξελίξεις.
Γεωστρατηγική αναβάθμιση και μικρόνοη εσωτερική πολιτική
Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από τη διεξαγόμενη γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ. Η γεώτρηση διεξάγεται κανονικά, παρά τις τουρκικές προκλήσεις, τις συνεχείς παράνομες Τουρκικές NAVTEX και την αποστολή στην περιοχή του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Barbaros», συνοδευόμενου από πολεμικά σκάφη.
Εγκλήματα...
Αυτή η ιστορία με την «εκδήλωση μνήμης» για τα εγκλήματα του κομμουνισμού έδωσε μία ακόμα ευκαιρία σε όλες τις πλευρές για «ρεσιτάλ υποκρισίας». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Εθνική αποταμίευση: Βασικός παράγοντας για τη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας
Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται α­ντιμέτωπη με δύσκολα προβλήματα ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Δεν είναι πειραματόζωα οι μαθητές, κύριε Γαβρόγλου!

Απίστευτο είναι. Δεν θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς, ούτε ο τελευταίος της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας μας, ότι θα υπήρχε πανεπιστημιακός καθηγητής που θα ανακοίνωνε αλλαγές στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στα πανεπιστήμια και στα πολυτεχνεία, με τόση προχειρότητα και με πρωτοφανή αφέλεια για τις επιπτώσεις της θύελλας που θα έσπερνε το νέο σύστημα, που ούτε στην πιο υποβαθμισμένη χώρα της Αφρικής δεν εφαρμόζεται. Δυστυχώς, συνέβη και αυτό.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Καλό μήνα,

Γενέθλια έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, τρεις του Σεπτέμβρη έχουμε. Μέρες που αναζητεί αρχηγό η Δημοκρατική Παράταξη για ένα νέο ξεκίνημα, με εκείνες τις διακηρύξεις του Ανδρέα που και σήμερα είναι το ζητούμενο. Για να γυρίσει ο ήλιος.

Περισσότερα...