Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 06/08/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κι αν θα διψάσεις για νερό...
Μια είδηση που μετέδωσε τις προάλλες η τηλεόραση ήταν τελείως απίστευτη. Μια φοβερή λειψυδρία, που έπληξε -λέει- τον τελευταίο καιρό τη Ρώμη, ανάγκασε τις Αρχές να επιβάλουν μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης, για να μη μείνουν στεγνοί και κορακιάσουν οι Ρωμαίοι.
Επετειακά...
Δεν νομίζω ότι πρέπει να συνεχίζο­νται οι εορτασμοί την 24η Ιουλίου, ως ημέρα «Αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας». Κι ας μη θεωρηθεί «ασέβεια» αυτή η πρότασή μου. Απλώς, ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι πολίτες οφείλουν να αντικρίζουν τα γεγονότα, να γνωρίζουν την Ιστορία και να έχουν συνείδηση για το πού βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή.
Η Βρετανική πολιτική βυσσοδομεί κατά της Κύπρου
Υπογραμμίσθηκε και σε προηγούμενο άρθρο ένα πολύ ενδεικτικό γεγονός για τις επιδιώξεις της Βρετανικής πολιτικής στην Κύπρο. Εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, η Νότια Κορέα, ακόμη και το Κατάρ. Γιατί δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον μια Βρετανική εταιρεία, όπως, π.χ., η BP, κολοσσός στον χώρο των υδρογονανθράκων;
Τι επιτέλους θέλει ο Ερντογάν;
Ήταν Σεπτέμβρης. Ένας Σεπτέμβρης γλυκός σαν το σταφύλι φράουλα με τις μεγάλες ροζ ρόγες. Η νύχτα μόλις είχε πέσει στο Βόσπορο. Η απέναντι πλευρά έτσι καθώς φαινόταν απΆ το ξενοδοχείο που μέναμε έμοιαζε με επίγειο παράδεισο, κατάφυτη μέχρι την άκρη της θάλασσας.
Γενοκτονία των Ελλήνων - Το ζήτημα των επανορθώσεων
Σε προηγουμένη αρθρογραφία μας («ΤΟ ΠΑΡΟΝ», 20.11.2016 και 8.1.2017), επισημάναμε ότι η καταδίκη της γενοκτονίας είναι αναγκαστικού δικαίου (jus cogens), επιβαλλομένη υφΆ όλων των κρατών (erga omnes), είτε αποτελούν μέρη της Συμβάσεως περί Γενοκτονίας (1948) είτε όχι, ότι η βαρύτης του εγκλήματος καθιστά τούτο απαράγραπτο και ότι οι διατάξεις της εν λόγω συμβάσεως έχουν αναδρομική ισχύ, όπως υπαγορεύεται από την ερμηνεία τούτων, αλλά και το έθιμο (opinio iuris), οιαδήποτε δε χορήγηση αμνηστίας σε δράστες τέτοιου ειδεχθούς εγκλήματος -ως εγένετο επί των Οθωμανών και Τούρκων (24.7.1923)- είναι άκυρος.
Αμνήμονες
Συμπορευόμαστε με τον λαό, με τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες. Για την έξοδο από την κρίση με δημοκρατία, δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Ο τουρισμός είναι ο δικός μας πύραυλος, που μπορεί να εκτοξεύσει την ανάπτυξη

Δεν χρειάζεται η μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας για να πεισθεί ο καθένας ότι έχουμε το... υπερόπλο, που λέγεται ήλιος, θάλασσα (ό,τι αρέσει στον καθένα), φυσικές ομορφιές που δεν τις βρίσκεις πουθενά αλλού. Το υπερόπλο το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει τον τουρισμό στα ύψη, φέρνοντας το χρήμα που χρειάζεται για να γίνει πράξη η ποθούμενη ανάπτυξη και να βγει η χώρα μας από τα κάτεργα. Και επιτέλους να απελευθερωθούμε και να πάψουμε να είμαστε ζητιάνοι, με απλωμένο τον δίσκο της επαιτείας σε όλο τον πλανήτη.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα, με αντοχή στη ζέστη.

Το μόνο σίγουρο αντιηλιακό είναι οι βουτιές στη θάλασσα. Και όποιος αντέξει.

Η... ζέστη ή εσύ… Στο χέρι σου είναι να νικήσεις.

Περισσότερα...