Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 09/07/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η περίπτωση της Σουηδίας
Σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον με μεγάλες αβεβαιότητες και με την ΕΕ να βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις, η Σουηδία είναι η χώρα που αποτελεί ένα είδος εξαίρεσης, παρουσιάζοντας εικόνα σταθερότητας και στέρεης οικονομικής ανάπτυξης.
Η «επανάσταση»...
Η αναζήτηση ανθρώπων που θα μπορούσαν να στήσουν και να στηρίξουν ένα μεγάλο αντιμνημονιακό κίνημα αποτελεί άμεση, επιτακτική προτεραιότητα. Τυχοδιώκτες, ευρώδουλοι και «ελαφρόφρονες» συγκροτούν το πολιτικό «σύστημα», που έχει σαπίσει. Όλοι αυτοί φορούν τη μάσκα της Δημοκρατίας, αλλά δεν την πιστεύουν.
Το κλίμα αλλάζει και απειλεί
Η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι πάγοι λιώνουν, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και οι πολιτικοί δεν έχουν ακόμα αποφασίσει.
Ώρα για επανατοποθέτηση του Κυπριακού και άλλη στρατηγική
Η επιστροφή στο Κραν Μοντανά του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες συνδυάσθηκε με κορύφωση των πιέσεων σε βάρος της Ελληνικής πλευράς, για να προβεί σε νέες παραχωρήσεις στην εσωτερική πτυχή, με την ελπίδα ότι αυτό θα εξασφάλιζε ως αντάλλαγμα κάποιες υποχωρήσεις της Τουρκικής πλευράς στα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και του εδαφικού.
Κατάργηση του καθεστώτος εγγυήσεων και αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής η ανυποχώρητη ελληνική θέση
Η στήλη αυτή δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Κυπριακό. Όχι βέβαια από έλλειψη ενδιαφέροντος για το μείζον αυτό εθνικό θέμα, αλλά από καθημερινή αγωνία και την προσδοκία να υπάρξει κάποια σοβαρή ένδειξη και προοπτική επίλυσης στη βάση του διεθνούς δικαίου, των ιστορικών και αριθμητικών πραγματικοτήτων μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής.
Η Τουρκία, άθελά της, σώζει (τουλάχιστον προσωρινά) την Κύπρο!
Για μια ακόμα φορά, η εμμονή της Τουρκίας στην υπεράσπιση των δικών της βλέψεων στην Κύπρο αλλά και σοβαρές, βαθιές διαφωνίες στο δυτικό κατεστημένο, αναφορικά με την Τουρκία, διέσωσαν, κατά τα φαινόμενα, τουλάχιστον προσωρινά, την Κυπριακή Δημοκρατία και τους Έλληνες της Κύπρου, την ύπαρξη και τα συμφέροντα των οποίων δεν φαίνονται ούτε πολύ πρόθυμες ούτε πολύ ικανές να υπερασπίσουν οι πολιτικές ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδας!
Η επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς
Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα αλλά και για την πορεία του χώρου της Κεντροαριστεράς. Η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργεί καθημερινά η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και στη διαρκή λιτότητα που αυτή επέβαλε, ενώ ο χώρος της Κεντροαριστεράς κατέγραψε αυτήν τη φορά την απόφασή του να επιχειρήσει την υπέρβαση προηγούμενων διαφωνιών και να διαμορφώσει μια νέα πολιτική αφετηρία.
Ένα τέλος, μια αρχή
Βρισκόμαστε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση του, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η Τασούλα έφυγε, η Τασία ήρθε...
Ήταν μια Παρασκευή, λίγο πριν το μεσημέρι. Η Τασούλα έβγαλε τα ρούχα της δουλειάς, τα τακτοποίησε, σενιαρίστηκε κι ετοιμάστηκε να φύγει. Μια αδιόρατη τύψη, επειδή έφευγε νωρίτερα, συμπλήρωνε το άγχος που ζούσε επί μία εβδομάδα.
Η χρεοκοπία του Μνημονίου και η ενεχυρίαση ενός λαού
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη συγκρούονται με τη γερμανική αστυνομία στο Αμβούργο, σφραγίζοντας με τον πιο απρόσμενο τρόπο τη συνάντηση των G20. Ενώ τα τρυπάνια των πολυεθνικών ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά στην κυπριακή ΑΟΖ και η πενταμερής για τη Κύπρο οδηγείται σε ναυάγιο.
Με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος
Συμπληρώθηκαν, την περασμένη Πέμπτη, δύο χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Ένα «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε ποσοστό 61,5% που τέσσερις μέρες μετά μεταφράστηκε σε «ΝΑΙ»… Τι ακολούθησε είναι γνωστό τοις πάσι.
Δυναμώνει ο «Θρύλος»
Για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες, η στήλη θα επισημάνει γιΆ ακόμη μια φορά ότι όλα είναι τζόγος στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο). Το αναφέρω με αφορμή τη σπουδή που έδειξαν οι… απανταχού εταιρείες στοιχηματισμού γεγονότων, οι οποίες έσπευσαν να αναρτήσουν τιμές εν όψει των αναμετρήσεων των ελληνικών ομάδων για την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια, η οποία βρίσκεται μπροστά μας.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Υπόδουλη χώρα είμαστε...

Ζούμε σε μια εποχή που ώρες ώρες ντρεπόμαστε για τη χώρα μας, για την Ελλάδα μας, αν και το «μας» έχει περικοπεί κι αυτό. Γιατί η χώρα έχει φθάσει στο τελευταίο στάδιο του τοξικομανούς, που ικετεύει γονατιστός τον μεγαλέμπορα να του δώσει τη δόση του, λέγοντάς του: «Πάρε ό,τι μου έχει απομείνει»... Το αποκορύφωμα αυτής της ξεφτίλας για τη χώρα μας το ζήσαμε την εβδομάδα που πέρασε, όταν αρνούνταν να καταβάλουν τη δόση των 7,7 δισ. ευρώ, όπως αποφάσισε το Eurogroup, όλοι οι εταίροι μας.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Καλή σας μέρα,

Πώς τα έχουν καταφέρει να ζηλεύουμε τους έξω... Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει Πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν και άρχισε τις μεταρρυθμίσεις από τον χώρο των πολιτικών. Εξήγγειλε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και των γερουσιαστών κατά το ένα τρίτο, με εισαγωγή «μιας δόσης αναλογικότητας» στις βουλευτικές εκλογές. Επίσης, ανακοίνωσε την κατάργηση του ειδικού δικαστηρίου για τους υπουργούς και στο εξής οι υποθέσεις στις οποίες θα είναι κατηγορούμενοι θα πηγαίνουν στα κοινά δικαστήρια, όπου θα δικάζονται όπως οι απλοί πολίτες. Τέρμα η συναλλαγή μεταξύ των κομμάτων και το «κράτα με να σε κρατώ», με τη διαφθορά να κάνει γλέντι.

Αλήθεια, γιατί δεν αντιγράφεις, Αλέξη, τον Μακρόν;

Περισσότερα...