Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 11/06/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Από τη ρήση του Αριστοτέλη «ουδέν άτακτον των φύσει» -τίποτα απΆ όσα είναι δοσμένα από τη φύση δεν είναι χωρίς τάξη- στον Τραμπ και την παγκόσμια ανισορροπία σε βάρος του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Νέα Δημοκρατία
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον χώρο της Δεξιάς. Για την Αριστερά έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Η τυχοδιωκτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υποδυόμενη την «Αριστερά» για να εξυπηρετήσει τα σχέδια των ξένων πατρώνων, όχι μόνο χρεοκόπησε, αλλά έβαλε ταφόπλακα σε αυτήν την ιδεολογία, τουλάχιστον για πολλά χρόνια.
Νέα κρίση στη Μέση Ανατολή και τουρκικές βλέψεις στην Κύπρο και στο Αιγαίο
Πόλεμος μεταξύ παλιών συνεταίρων μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρόσφατη κρίση μεταξύ κυρίως του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας. Με την τελευταία συμπαρατάχθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν αλλά και η πιο πολυάνθρωπη χώρα του Αραβικού κόσμου, η Αίγυπτος του Προέδρου Αλ Σίσι.
Καταδίκη και συνεργασία ναι, άμεση επιχειρησιακή εμπλοκή όχι
H τρομοκρατία δεν είναι ασφαλώς φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών. Οι λόγοι που ωθούν τα άτομα, μεμονωμένα ή συλλογικά, να καταφεύγουν στην τρομοκρατία για να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους είναι πολλοί και ποικίλοι. Μπορεί να είναι εθνικοί ή ιδεολογικοί ή και ανεξήγητοι με τη λογική.
Καταγγελίες για παράνομες απελάσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία
Την παγκόσμια κατακραυγή έχουν προκαλέσει οι ομαδικές απελάσεις τούρκων αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα.
Εμπρός, μαρς... για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων
Η αποφασιστική νίκη του Εμ. Μακρόν απέναντι στη Μ. Λεπέν επισφραγίστηκε με την αυτοκρατορική του εμφάνιση και φόντο το Λούβρο, το σύμβολο της απολυταρχίας. Βάδισε μόνος στο κόκκινο χαλί, υπό τους ήχους της ενάτης συμφωνίας του Μπετόβεν, που προτάθηκε ως Ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από αυτούς που θεωρούν αρχή της ευρωπαϊκής ιστορίας τον Καρλομάγνο. Η συμβολική αισθητική του Μακρόν έδειξε πως είναι μάλλον οπαδός του ναπολεόντειου μεγαλείου και όχι των αρχών της Γαλλικής Επανάστασης.
Είναι δυνατόν σε μια εκλογική αναμέτρηση να έχουν χάσει όλοι;
Τελικά, το Ενωμένο Βασίλειο είναι ο εφιάλτης των φιλελεύθερων/ ευρωλάγνων πολιτικών αναλυτών. Πριν από το δημοψήφισμα για το BREXIT μας διαβεβαίωναν ότι το εκλογικό σώμα θα δώσει ηχηρό χαστούκι στον απομονωτισμό και ξεκάθαρο μήνυμα ευρωπαϊκής πορείας.
Για ποιους το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό...
Τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνονται οι συζητήσεις για τις έννοιες του «νόμιμου» και του «ηθικού» με αφορμή παραβατικές συμπεριφορές πολιτικών που πλήγωσαν το λαϊκό αίσθημα με συγκεκριμένες ενέργειες, που μπορεί μεν να μην παραβίαζαν ρητά νομικές διατάξεις αλλά σαφώς παραβίαζαν τους ηθικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά αυτών που θέλουν να εκπροσωπούν τους πολίτες.
Χάσι και πώς να χάσει...
Από ειδήσεις πρώτου μεγέθους δεν πρέπει να έχουν παράπονο οι θαυμαστές του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη τις τελευταίες εβδομάδες. Ό,τι ποθεί η ψυχή τους το αγοράζει ο πειραιώτης εφοπλιστής, γεγονός που υποχρεώνει τους αντιπάλους του (γενικώς) να αρχίζουν να τρέμουν.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Έχουμε πυξίδα ή όπου μας βγάλει το κύμα;

Κρίσιμες πολύ οι μέρες που απομένουν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, όπου θα αποφασιστεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα. Αν και απομένουν μόνο τρεις μέρες, τίποτε δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στον ορίζοντα. Δεν έχει υπάρξει κάποιο σινιάλο ότι κάτι θα μας δώσουν, αλλά ούτε και έχει διευκρινιστεί τίποτε σε σχέση με τις ελπίδες τις οποίες έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αντίθετα, όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη και την περασμένη Παρασκευή, ζητούσαν να ψηφίσει η Βουλή όλο και περισσότερα... προαπαιτούμενα, με τα οποία φορτώνουν τον... γάιδαρο και με άλλα βάρη. Μέχρι να αρχίσει να κλοτσάει –αμήν και πότε–, και τότε να μην παραπονιούνται ούτε οι μέσα ούτε οι έξω.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα...

Οι... έντιμοι Γερμανοί, που μας κουνάνε το δάχτυλο, αποδεικνύεται ότι είναι μέχρι τον λαιμό βουτηγμένοι στη διαφθορά και στα σκάνδαλα. Αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, με πρωταγωνιστές τράπεζες και χρηματομεσίτες, οι οποίοι λήστεψαν τα γερμανικά Ταμεία, με τη λεία να ανέρχεται στα 32,8 δισ. ευρώ.

Και μετά μας κάνουν τους τιμητές...

Περισσότερα...