Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 18/06/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Δες
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Ο σκηνοθέτης της ταινίας για τον μεγαλύτερο μετά τον Όμηρο οικουμενικό συγγραφέα, Γιάννης Σμαραγδής, μιλάει στο «Π»
Οι καινούργιες γενιές δεν τον έχουν ακόμα ανακαλύψει - Να αγωνίζεσαι για το καλό των άλλων, ήταν η φιλοσοφία του - Το μένος του Σόιμπλε για τους Έλληνες είναι γιατί εμείς αντιπροσωπεύουμε το διαυγές φως, που είναι εφιάλτης κάθε σκοτεινής ύπαρξης - Η Ελλάδα θα βγει γιγαντωμένη από αυτήν τη δοκιμασία - Ο «Καποδίστριας» θα είναι η επόμενη ταινία του Σμαραγδή

Με το που συναντώ τον Γιάννη Σμαραγδή τον ρωτώ: «Από πού να κρατηθεί ο Έλληνας; Από ποιες αξίες, όταν γύρω του δεν υπάρχει κάποια ακτίνα ελπίδας; Τι θα μας έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης;». Μου απαντά με τα λόγια του κορυφαίου έλληνα συγγραφέα: «Έχω την αγιάτρευτη αγωνία της Ελλάδας, που θέλουν να την γκρεμίσουν. Μα αυτή είναι αιώνια, το ξέρω καλά, και θα βγει γιγαντωμένη από τη δοκιμασία αυτή…». Και έτσι ελπιδοφόρα ξεκινάει η συνέντευξή μας στο «ΠΑΡΟΝ» για τη νέα του ταινία «Καζαντζάκης» αλλά και την επόμενη, «Καποδίστριας».

Διαβάστε περισσότερα...

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Κάντε όλη την Ελλάδα μια φυλακή να τελειώνουμε...

Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό λειτουργούν εκεί στο Μαξίμου. Οι αποφάσεις τους όμως δείχνουν, δυστυχώς, ότι έχει χαθεί ο... μπούσουλας, καθώς όχι μόνο έχουν την... αυταπάτη ότι λεφτά υπάρχουν, όπως έλεγε κι ο Γιωργάκης το 2009 και τελικά μας φόρεσε το... Μνημόνιο, αλλά πιστεύουν και ότι οι νοικοκυραίοι και οι επιχειρηματίες έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν γιατί είναι μπαταχτσήδες. Νομίζουν εκεί στο υπουργείο Οικονομικών ότι με το μπαράζ των κατασχέσεων –ακόμη και συντάξεων– που έβαλαν μπρος, με τους πλειστηριασμούς σπιτιών και τις δεσμεύσεις λογαριασμών, αν έχουν απομείνει μέσα τίποτε ψιλά, αλλά και με τις μηνύσεις και την απειλή να βρεθούν οι οφειλέτες στον Κορυδαλλό, θα μαζέψουν τα... 94,7 δισ. ευρώ που είναι συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές 3.940.000 φορολογουμένων! Κούνια που τους κούναγε... Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα...

Μόνο που έρχονται όλα ανάποδα.

Δεν φτάνει που επτά χρόνια τώρα είμαστε έγκλειστοι των Μνημονίων, ήρθε και ο Εγκέλαδος να κάνει γης Μαδιάμ περιοχές της Λέσβου, με μεγάλο θύμα το χωριό Βρίσα, όπου μία γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ δεκάδες παραδοσιακά σπίτια γκρεμίστηκαν.
Το συμπέρασμα, πάντα το ίδιο. Απέναντι στον σεισμό είμαστε όλοι, σε όλο τον κόσμο,
ανοχύρωτοι. Και μια και μας θυμήθηκε ο Εγκέλαδος, εκείνο το πρωτοποριακό ΒΑΝ
του Βαρώτσου, που ήταν το πρώτο βήμα για την πρόβλεψη επικείμενου σεισμού, τι έχει γίνει;

Περισσότερα...