Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 03/09/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Πώς θα ζήσουν, Αλέξη;

Πανικός προκλήθηκε λίγο μετά το «άνοιγμα», την Παρασκευή 25 Αυγούστου, της εφαρμογής του συστήματος για την οριστική έκδοση των συντάξεων χηρείας –που από 13/5/2016 δεν μπορούσαν να εκδοθούν γιατί δεν είχαν δοθεί διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας για το πώς θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016)– μόλις διαπιστώθηκε από τις πρώτες συντάξεις χηρείας που εκδόθηκαν ως οριστικές ότι επέρχεται τεράστια μείωση του ποσού της σύνταξης που δικαιούνται οι χήρες.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1,9 δισ. ευρώ δίνουν 1.019.410 αυθαίρετα!
Δεν είναι καθόλου υπερβολή η... υπέρβαση που θα κάνουμε σήμερα αν πούμε ωμά ότι τελικά όλες οι κυβερνήσεις, χωρίς καμία εξαίρεση, πριμοδοτούν την κατασκευή – παραγωγή αυθαίρετων κατοικιών. Ο λόγος; Ένας και μόνο: Έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πλουτοπαραγωγική πηγή για τα έσοδα του κράτους, που δουλεύει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.
Νέο πρόσωπο στη Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Τραπεζικής του Ομίλου Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η κυρία Φωτεινή Ιωάννου αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Τραπεζικής του Ομίλου Πειραιώς.
Με συν και πλην έκλεισε ο Αύγουστος
216.356 έχασαν τη δουλειά τους!
Ούτε οι αριθμοί δεν ευημερούν πλέον στον χώρο του ε­μπορίου για εκείνους που δουλεύουν εκεί. Η ανεργία δεν μειώθηκε ούτε χθες ούτε και σήμερα, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Οι αριθμοί παραμένουν αμείλικτοι.
Μαύρα και στη Θεσσαλονίκη...
Η Αγορά βουλιάζει. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν και δεν γνωρίζουν αν θα υπάρχουν αύριο. Θύματα και βιοτεχνίες. Μέσα σε οκτώ μήνες έβαλαν λουκέτο 14.180, ενώ άνοιξαν μόλις 5.527 νέες επιχειρήσεις.
Τέλος και το ΕΚΑΣ για 140.000... πλούσιους μικροσυνταξιούχους!
Ας μην περιμένουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι ότι ο Άγιος Βασίλης θα τους φέρει δώρα το 2018, ότι θα τους κάνει καλό ποδαρικό. Από τώρα έχει ετοιμαστεί η... λυπητερή!
Τέρμα τα μετρητά!
«Τι θα γίνει με όσους πληρώνουν με μετρητά; Κατά τη γνώμη μου, σε κλάδους με υψηλή φορολογική παραβατικότητα πρέπει να απαγορευτεί εντελώς η χρήση και η παρουσία μετρητών.
Οι δεσμεύσεις του εργοδότη
Όταν αποφασίσει την πρόσληψη ατόμου ειδικής κοινωνικής ομάδας με πρόγραμμα επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ, πρέπει να διατηρήσει τη θέση εργασίας απασχόλησης τουλάχιστον για 48 μήνες. Κατά τους πρώτους 36 μήνες θα λαμβάνει επιχορήγηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών.
Για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους)
Ασφαλισμένες (γυναίκες) μέχρι 31/12/1992 (Παλαιοί) με καταληκτικό όριο ηλικίας το 67ο έτος, υπαγωγή στον Πίνακα του ν.4336/2015, και ακολουθώντας τα σχετικά παραδείγματα:
Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
1. Ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν τις 10.000 ημέρες ασφάλισης, το έτος 2012 και συμπληρώνουν το 63,5 έτος της ηλικίας του το έτος 2018, δικαιού­νται πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση της ηλικίας 65 ετών και 3 μηνών.
Τι ισχύει για τις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών των δημοσίων υπαλλήλων
Για τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης και τον υπολογισμό της σύνταξης αναγνωρίζονται:
Νέες περικοπές 7,8 δισ. ευρώ στις συντάξεις
Οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο του ασφαλιστικού συστήματος ήταν αναγκαίες, αφού, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει, υπήρχαν πολλές στρεβλώσεις από το παρελθόν (παθογένειες) που κανείς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις -λόγω και των συνδικαλιστικών αντιδράσεων- δεν τις έβαζε επί τάπητος.
Τρία βήματα που οδηγούν στη μεγάλη ανάσα...
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όχι απλώς πιστεύουν αλλά και με σιγουριά λένε ότι το 2017 θα κλείσει με ανάπτυξη ακόμη και πάνω από 2%, ίσως και 2,5%. Και αυτό είναι... έργο του τουρισμού, που φέτος έχει κάνει μεγάλο άλμα.
Πώληση θυγατρικής
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία» («Olympic»), η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, σε κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών «Olympia Group SA» και «Virtus International Partners LP», υπό τον όρο της οριστικοποίησης της σχετικής σύμβασης, η οποία έχει ήδη επί της ουσίας συμφωνηθεί (η «Συναλλαγή»).
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Δεν είναι πειραματόζωα οι μαθητές, κύριε Γαβρόγλου!

Απίστευτο είναι. Δεν θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς, ούτε ο τελευταίος της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας μας, ότι θα υπήρχε πανεπιστημιακός καθηγητής που θα ανακοίνωνε αλλαγές στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στα πανεπιστήμια και στα πολυτεχνεία, με τόση προχειρότητα και με πρωτοφανή αφέλεια για τις επιπτώσεις της θύελλας που θα έσπερνε το νέο σύστημα, που ούτε στην πιο υποβαθμισμένη χώρα της Αφρικής δεν εφαρμόζεται. Δυστυχώς, συνέβη και αυτό.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Καλό μήνα,

Γενέθλια έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, τρεις του Σεπτέμβρη έχουμε. Μέρες που αναζητεί αρχηγό η Δημοκρατική Παράταξη για ένα νέο ξεκίνημα, με εκείνες τις διακηρύξεις του Ανδρέα που και σήμερα είναι το ζητούμενο. Για να γυρίσει ο ήλιος.

Περισσότερα...