Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 06/08/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Οι ασφαλισμένοι που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και συμπλήρωσαν 25ετή συντάξιμο χρόνο ως και τις 18/8/2015 συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Για όσους δεν είχαν συμπληρώσει 25ετία μέχρι και 18/8/2015 καθιερώνεται ηλικιακό όριο

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρύθμιση χρεών, εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού, για τον ΕΦΚΑ
Μέσα στον Αύγουστο -όπως δείχνουν τα πράγματα- και με το τεράστιο ύψος των ληξιπροθέσμων οφειλών στον ΕΦΚΑ κοντά στα 24 δισ., που ενδεχομένως να φτάνουν και τα 30 δισ., αν μεταφερθούν όλες οι οφειλές στο ΚΕΑΟ, αλλά και την τρομερή ασφυξία της αγοράς από την υπερφορολόγηση των Μνημονίων, θα ανοίξει η ρύθμιση στον ΕΦΚΑ -εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού- στους αυτοαπασχολούμενους (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) για ασφαλιστικές οφειλές έως 31/12/2016, που θα προβλέπει περικοπή των προσαυξήσεων έως 85% και πολλές δόσεις, ώστε να είναι βιώσιμη για τον κάθε ασφαλισμένο οφειλέτη.
Τα κριτήρια για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών
Για την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία πρέπει να τηρούνται προκειμένου να εξεταστεί η αίτηση. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι τα εξής:
Η μερική απασχόληση μείωσε την ανεργία
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι μειώθηκε η ανεργία, ότι έχει κατέβει στο 23%. Σημαία το έχει κάνει ο πρωθυπουργός στις τελευταίες ομιλίες του, τονίζοντας πως αυτό είναι απόδειξη για το ότι η οικονομία έχει μπει σε πορεία ανάκαμψης.
Λίρα εκατό οι καταθέσεις...
Το τελευταίο ταγκό...
Πάνω από 2,5 χρόνια... έξι στους δέκα ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ περιμένουν τη σύνταξη
Το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ μπορεί να επεξεργαστεί μόνο τις απλές περιπτώσεις συντάξεων γήρατος και αναπηρίας, αφήνοντας εκτός πολυπληθείς κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως αυτούς με διαδοχική ασφάλιση (ΙΚΑ - Δημόσιο, ΝΑΤ - ΙΚΑ), που αποτελούν το 60% του συνόλου των εν δυνάμει συνταξιούχων.
Δεν υπάρχει φράγκο στην Αγορά...
Έλλειψη χρημάτων, παύση εργασίας, έλεγαν οι παλιοί. Τώρα, όμως, στην εποχή των Μνημονίων, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Έρχεται νέο τσουνάμι 7 μέτρων για το 2018
Αυξάνονται και πληθύνονται τα νέα βάρη που θα φορτωθεί στην πλάτη του ο ελληνικός λαός κατΆ απαίτηση των δανειστών, που λειτουργούν σαν αφεντικά, βάζοντάς μας το πιστόλι στον κρόταφο.
Πρόωρος ο μπουναμάς φέτος...
Ούτε αυτές τις μέρες, που προσπαθείς να ξεδώσεις, να αλλάξεις εικόνα με ένα μπάνιο, στο χωριό σου ή σε κάποια κοντινή παραλία, με φθηνές τιμές, δεν σε αφήνει το γκουβέρνο να ηρεμήσεις.
Τα POS είναι η ουσιαστικότερη μεταρρύθμιση για Δημόσιο και ΕΦΚΑ
Αναμφισβήτητα, στα θετικά της κυβέρνησης, η οποία έως τώρα έχει σημαντικό αριθμό άστοχων ενεργειών - επιλογών, είναι η υποχρεωτική καθιέρωση των POS (πλαστικό χρήμα) σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της φοροδιαφυγής, που στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις κατάρας, κυρίως στον χώρο των υπηρεσιών και πρωτίστως του τουρισμού.
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός να λειτουργήσει για τη σωτηρία των επιχειρήσεων
Πρεμιέρα με προσδοκίες πολλές για λύση επιβίωσης καταχρεωμένων επιχειρήσεων έκανε την περασμένη Τετάρτη ο νεοσυσταθείς εξωδικαστικός μηχανισμός. Και η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική.
Πήραν την έδρα του ΟΛΠ από τον Πειραιά και την πήγαν στην Κίνα!
Τελικά πέρασαν οι επιδιώξεις των Κινέζων για τη μεταφορά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ από τον Πειραιά στο Χονγκ Κονγκ ή την ηπειρωτική Κίνα.
Ποιοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ με 15ετή χρόνο ασφάλισης δικαιούνται σύνταξη γήρατος
Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ με συντάξιμο χρόνο 15 έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 612/1977, όπως ισχύουν, δικαιούνται σύνταξη λόγω γήρατος, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, στις παρακάτω περιπτώσεις:
Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς
Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα καθώς και την ενίσχυση νέων καλλιεργειών για την παραγωγή προϊόντων ιδιαίτερων διατροφικών χαρακτηριστικών όπως η στέβια (βασικό υποκατάστατο της ζάχαρης).
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Ο τουρισμός είναι ο δικός μας πύραυλος, που μπορεί να εκτοξεύσει την ανάπτυξη

Δεν χρειάζεται η μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας για να πεισθεί ο καθένας ότι έχουμε το... υπερόπλο, που λέγεται ήλιος, θάλασσα (ό,τι αρέσει στον καθένα), φυσικές ομορφιές που δεν τις βρίσκεις πουθενά αλλού. Το υπερόπλο το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει τον τουρισμό στα ύψη, φέρνοντας το χρήμα που χρειάζεται για να γίνει πράξη η ποθούμενη ανάπτυξη και να βγει η χώρα μας από τα κάτεργα. Και επιτέλους να απελευθερωθούμε και να πάψουμε να είμαστε ζητιάνοι, με απλωμένο τον δίσκο της επαιτείας σε όλο τον πλανήτη.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα, με αντοχή στη ζέστη.

Το μόνο σίγουρο αντιηλιακό είναι οι βουτιές στη θάλασσα. Και όποιος αντέξει.

Η... ζέστη ή εσύ… Στο χέρι σου είναι να νικήσεις.

Περισσότερα...