Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 09/07/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Χωρίς μάλιστα να έχει υπολογισθεί η αφαίμαξη από τη μείωση του αφορολογήτου και τα υψηλά πλεονάσματα, που θα φέρουν νέες περικοπές

Ο ν. 4387/2016 καθιέρωσε νέο τρόπο υπολογισμού στις κύριες συντάξεις, με χρόνο υπολογισμού των εισφορών από το 2002 και ποσοστά αναπλήρωσης με βάση τα πραγματικά χρόνια ασφάλισης.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με το σταγονόμετρο ο εξωδικαστικός μηχανισμός
Από τις αρχές Αυγούστου, καλώς εχόντων των πραγμάτων και υπό την προϋπόθεση ότι οι δανειστές δεν θα βάλουν κάποια νέα απαίτηση, τύπου προαπαιτούμενου, θα αρχίσει να λειτουργεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός.
Ανακοινώσεις της Πειραιώς
Σε δύο ανακοινώσεις για τις εταιρείες «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ» και «ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.», οι οποίες εστάλησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προέβη η Τράπεζα Πειραιώς.
Στα 30.000.000 οι τουρίστες που θα κάνουν καλοκαίρι εδώ
Τρεις φορές τον πληθυσμό της χώρας μας θα φτάσουν οι ξένοι τουρίστες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους.
Και ποιον δεν έχει φεσώσει το Δημόσιο...
Τόσο καλά πάνε τα έσοδα του κράτους, που τα χρέη του προς τους προμηθευτές αυξήθηκαν, ενώ έχουν παγώσει οι επιστροφές φόρων.
Να προηγείται ο δανειολήπτης α΄κατοικίας των «κορακιών»-funds
Ο δανειολήπτης να προηγείται των funds, που θα... αγοράζουν το δάνειό του για κάποια ψίχουλα, το αυτονόητο δηλαδή, αυτό που θα γινόταν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί δεν φρόντισαν να το διασφαλίσουν, ώστε να μη χάνει το σπίτι του ο έχων «κόκκινο» δάνειο, προτείνει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Ζητά συγκεκριμένα να προβλεφθεί με διάταξη νόμου ότι ο δανειολήπτης α’ κατοικίας θα έχει προτιμησιακό καθεστώς ένα­ντι των funds.
Οι ασφαλιστικές παροχές σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος
Σύμφωνα με τον ν. 4387/2016, στο άρθρο 31 αναφέρονται οι ασφαλιστικές παροχές λόγω εργατικού ατυχήματος ή ατυχήματος εκτός εργασίας. Ειδικότερα:
Οι αστοχίες του ΕΦΚΑ στα ειδοποιητήρια των εισφορών συνεχίζονται...
Οι συνεχείς αστοχίες, με αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, συνεχίζονται, αν και φτάσαμε αισίως στον έβδομο μήνα λειτουργίας του ΕΦΚΑ, με αιτία τη δίχως άλλο ασχεδίαστη ενοποίηση του Υπερταμείου.
Οδηγός για την εξαγορά των πλασματικών χρόνων του ιδιωτικού τομέα
Ο ΕΦΚΑ ανάρτησε πρόσφατα οδηγό (εγκύκλιο) για τον τρόπο εξαγοράς των πλασματικών χρόνων και τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Τα ασφαλιστέα πρόσωπα και ο χρόνος ασφάλισης στο επικουρικό ταμείο
Τα ασφαλιστέα πρόσωπα και ο χρόνος ασφάλισης στο ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό ταμείο), σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, αναφέρονται στα άρθρα 76 και 79 ως εξής: Ασφαλιστέα πρόσωπα (άρθρο 76): Το άρθρο 37 του ν. 4052/2012 αντικαθίσταται ως εξής:
Ζήσε με 394,81 ευρώ...
15.400 ιδιώτες μπήκαν στο ομολογιακό δάνειο του Μυτιληναίου!
Πουλήθηκαν «κόκκινα» δάνεια 1,33 δισ. ευρώ από την Attica Bank
Για άλλη μια φορά ό,τι φέρνει στο φως το «ΠΑΡΟΝ» επιβεβαιώνεται. Κι αυτό γιατί τίποτε δεν δημοσιεύεται αν προηγουμένως η κάθε πληροφορία που φθάνει στην εφημερίδα δεν διασταυρωθεί από έγκυρα στοιχεία.
Σαφάρι για 1.600.000 κεφαλές...
Το Ταμείον είναι μείον και για να κλείσουν οι... τρυπάρες έχει αρχίσει άγριο κυνηγητό προκειμένου να μαζευτούν λεφτά από τους 3.881.795 που χρωστάνε στο Δημόσιο.
Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με την εταιρεία «ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ.ΑΕ»
Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ.ΑΕ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων ιδιαίτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Υπόδουλη χώρα είμαστε...

Ζούμε σε μια εποχή που ώρες ώρες ντρεπόμαστε για τη χώρα μας, για την Ελλάδα μας, αν και το «μας» έχει περικοπεί κι αυτό. Γιατί η χώρα έχει φθάσει στο τελευταίο στάδιο του τοξικομανούς, που ικετεύει γονατιστός τον μεγαλέμπορα να του δώσει τη δόση του, λέγοντάς του: «Πάρε ό,τι μου έχει απομείνει»... Το αποκορύφωμα αυτής της ξεφτίλας για τη χώρα μας το ζήσαμε την εβδομάδα που πέρασε, όταν αρνούνταν να καταβάλουν τη δόση των 7,7 δισ. ευρώ, όπως αποφάσισε το Eurogroup, όλοι οι εταίροι μας.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Καλή σας μέρα,

Πώς τα έχουν καταφέρει να ζηλεύουμε τους έξω... Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει Πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν και άρχισε τις μεταρρυθμίσεις από τον χώρο των πολιτικών. Εξήγγειλε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και των γερουσιαστών κατά το ένα τρίτο, με εισαγωγή «μιας δόσης αναλογικότητας» στις βουλευτικές εκλογές. Επίσης, ανακοίνωσε την κατάργηση του ειδικού δικαστηρίου για τους υπουργούς και στο εξής οι υποθέσεις στις οποίες θα είναι κατηγορούμενοι θα πηγαίνουν στα κοινά δικαστήρια, όπου θα δικάζονται όπως οι απλοί πολίτες. Τέρμα η συναλλαγή μεταξύ των κομμάτων και το «κράτα με να σε κρατώ», με τη διαφθορά να κάνει γλέντι.

Αλήθεια, γιατί δεν αντιγράφεις, Αλέξη, τον Μακρόν;

Περισσότερα...