Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 18/06/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Δες
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


1. Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έχουν να κάνουν:

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πνιγμένα στα χρέη νοικοκυριά και επιχειρήσεις και σωτηρία δεν φαίνεται...
Όλο και πιο κοντά στο «τετέλεσται» φθάνουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και πολύ περισσότερες επιχειρήσεις, που ζουν στην απόγνωση. Και η αύξηση των φόρων ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή, την ώρα που μειώνεται το αφορολόγητο, αυξάνουν οι εισφορές και πετσοκόβονται οι συντάξεις, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν καταντήσει από επίδομα μέχρι... χαρτζιλίκι.
Πόσο κοστίζουν οι συντάξεις;
Κάτι λιγότερο από το 1/6 του ΑΕΠ κοστίζει η συνολική ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Και αντίθετα με τη γενική εικόνα που υπάρχει ως προς το ύψος των μειώσεων, η διαφορά μεταξύ 2009 και 2017 είναι 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα Μνημόνια αιτία της αύξησης των εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα
Το ζήτημα της αύξησης των εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος σε γραπτή ερώτηση που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όργιο κακοδιαχείρισης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Τους συναδέλφους τους της ΝΔ, τους οποίους καταγγέλλουν ότι… σιγοντάρουν και προσφέρουν πολιτική κάλυψη στον πρύτανη του ΔΠΘ Α. Καραμπίνη, ο οποίος ελέγχεται για κακοδιαχείριση, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που διενήργησε έλεγχο, εγκαλούν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τους ζητούν να επιδιώκουν να αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα όπου και από όποιον κι αν γίνονται και να μην προσπαθούν να τα συγκαλύψουν.
Μαύρα τα μαντάτα για τους εργαζομένους
Και με τον νόμο, που επέβαλαν τα Μνημόνια, ο εργαζόμενος παραδόθηκε γυμνός ακόμη και από στοιχειώδη νομική προστασία στους εργοδότες, κυρίως στις μεγαλοεπιχειρήσεις και στα βιομηχανικά συγκροτήματα, με την αμοιβή για την εργασία να έχει γίνει φιλοδώρημα και τις τιμές να μην έχουν μειωθεί ούτε σταλιά.
Μοχλός ανάπτυξης μπορεί να γίνει η Παιδεία
«Με μοχλό την Παιδεία μπορούμε να αναπτύξουμε τη χώρα, εξοικονομώντας κάθε χρόνο κοντά στα 25 δισ. ευρώ»! Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Η Παιδεία ως κεντρικό διακύβευμα ανασυγκρότησης της χώρας», που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία η κίνηση «ΡΕΥΜΑ» (Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση - Ανασυγκρότηση) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Μικρή ανάσα για τον ΕΔΟΕΑΠ
Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η αποδέσμευση κεφαλαίων του ΕΦΚΑ για τη χορήγηση εντόκου δανείου στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), από τον Μάιο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Τα μοίρασαν όπως ήθελαν
«Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», λέει μία παροιμία, και ακολουθώντας αυτή τη λογική η κυβέρνηση μέσω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θέσπισε μηνιαία εισφορά όλων των συνταξιούχων (σ.σ.: που παρακρατάται αυτόματα από τη σύνταξή τους), που ανέρχεται σε 20 λεπτά μηνιαίως (ν. 4387/2016), υπέρ του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής.
Ο ΕΦΚΑ μοιάζει με παλιό και αφύλακτο κτίριο
Η μείωση μισθών του ιδιωτικού τομέα το 2015 και το 2016
Με βάση στοιχεία του ΕΦΚΑ, από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) των επιχειρήσεων, προκύπτει ότι, στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο, για τον Αύγουστο του 2016 ανέρχεται σε 49,96 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.182,76 ευρώ, ενώ για την ίδια περίοδο το 2015, ήταν στα 1.189,35 ευρώ.
Η αύξηση των εισφορών από το 2018 και για τους αγρότες
Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας, οι αλλαγές που, εν πολλοίς, υπήρξαν για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σχετικά με την αύξηση των εισφορών από 1/1/2018 ισχύουν και για τους αγρότες.
Έρχονται διακανονισμοί χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία
Οι ανείσπρακτες οφειλές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, μήνα με τον μήνα, αυξάνονται στον ΕΦΚΑ και προστίθενται στις υπάρχουσες.
Πάνε και τα ασημικά που είχαμε έξω
Οι... πιάτσες των λουκέτων...
Στασιμότητα στο ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αθήνας καταγράφει η έρευνα του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Πού ζουν οι έχοντες και πού οι μη έχοντες
Την οικονομική διαστρωμάτωση των Ελλήνων δείχνουν οι φορολογικές δηλώσεις, αποκαλύπτοντας πού ζουν οι κατέχοντες και πού οι μη.
300.000 λιγότερες φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί
Μέχρι προχθές είχαν υποβληθεί γύρω στις 300.000 φορολογικές δηλώσεις λιγότερες σε σχέση με τον περυσινό αριθμό. Ήταν 2.861.451 και έως τώρα έχουν κατατεθεί 2.588.451.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Κάντε όλη την Ελλάδα μια φυλακή να τελειώνουμε...

Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό λειτουργούν εκεί στο Μαξίμου. Οι αποφάσεις τους όμως δείχνουν, δυστυχώς, ότι έχει χαθεί ο... μπούσουλας, καθώς όχι μόνο έχουν την... αυταπάτη ότι λεφτά υπάρχουν, όπως έλεγε κι ο Γιωργάκης το 2009 και τελικά μας φόρεσε το... Μνημόνιο, αλλά πιστεύουν και ότι οι νοικοκυραίοι και οι επιχειρηματίες έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν γιατί είναι μπαταχτσήδες. Νομίζουν εκεί στο υπουργείο Οικονομικών ότι με το μπαράζ των κατασχέσεων –ακόμη και συντάξεων– που έβαλαν μπρος, με τους πλειστηριασμούς σπιτιών και τις δεσμεύσεις λογαριασμών, αν έχουν απομείνει μέσα τίποτε ψιλά, αλλά και με τις μηνύσεις και την απειλή να βρεθούν οι οφειλέτες στον Κορυδαλλό, θα μαζέψουν τα... 94,7 δισ. ευρώ που είναι συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές 3.940.000 φορολογουμένων! Κούνια που τους κούναγε... Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα...

Μόνο που έρχονται όλα ανάποδα.

Δεν φτάνει που επτά χρόνια τώρα είμαστε έγκλειστοι των Μνημονίων, ήρθε και ο Εγκέλαδος να κάνει γης Μαδιάμ περιοχές της Λέσβου, με μεγάλο θύμα το χωριό Βρίσα, όπου μία γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ δεκάδες παραδοσιακά σπίτια γκρεμίστηκαν.
Το συμπέρασμα, πάντα το ίδιο. Απέναντι στον σεισμό είμαστε όλοι, σε όλο τον κόσμο,
ανοχύρωτοι. Και μια και μας θυμήθηκε ο Εγκέλαδος, εκείνο το πρωτοποριακό ΒΑΝ
του Βαρώτσου, που ήταν το πρώτο βήμα για την πρόβλεψη επικείμενου σεισμού, τι έχει γίνει;

Περισσότερα...