Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 11/06/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Ήρθε η ώρα για μια νέα Σεισάχθεια, Αλέξη
Για εισόδημα 100.000 ευρώ που δεν είχε δηλωθεί καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει 484.000 ευρώ

Ψάχνει με το... κλεφτοφάναρο ο Τσίπρας να βρει λεφτά, ζητιανεύει από τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για να βγάλει την κάθε μέρα. Και αυτό γίνεται οκτώ χρόνια τώρα, όταν λίγα μέτρα από το Μαξίμου, στην Καραγιώργη Σερβίας, στα κιτάπια του υπουργείου Οικονομικών... μουχλιάζουν δισεκατομμύρια ευρώ, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εισπραχθεί, και μπορούν και σήμερα να εισπραχθούν αν υπάρχει κουκούτσι μυαλό.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σώσαμε με το PSI τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες
Όλα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, η σταύρωση της χώρας μας και του ελληνικού λαού θα είχε αποφευχθεί και το μαρτύριο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα θα είχε λήξει από χρόνια αν η αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία χειρίσθηκε ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε γίνει με βάση το ελληνικό δίκαιο, όπως προέβλεπαν οι δανειοληπτικές συμβάσεις για το 90% του χρέους. Σώθηκαν, όμως, οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες και βυθίστηκε η Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί την αναδιάρθρωση που έκανε μεγάλο επίτευγμά του...
Τρύπα 100 δισ. ευρώ στις επενδύσεις!
Τα νέα από το μέτωπο των επενδύσεων στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλά. Φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται, εντελώς αντίθετα από την αισιοδοξία που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και το Μαξίμου.
Έδρα φοροδιαφυγής...
Πάρε ό,τι θέλεις... παλιατζή...
Στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρθηκε με το περιβόητο πολυνομοσχέδιο με τα 120 προαπαιτούμενα, όπως απαίτησαν οι... «θεσμοί», και η συμμετοχή του Δημοσίου σε πολλές κρατικές επιχειρήσεις.
Υποδείξεις Γουάτσα προς Τσίπρα
«Οι υψηλοί φόροι δεν βοηθούν. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, διότι πολλοί δεν πληρώνουν φόρους, και αμέσως μετά πρέπει να μειώσετε τους φορολογικούς συντελεστές», είναι οι συμβουλές που δίνει στην κυβέρνηση ο Ινδοκαναδός Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings και μεγαλομέτοχος της Eurobank, ο οποίος έχει επενδύσει μέχρι στιγμής πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην Ελλάδα και βρέθηκε στην Αθήνα για νέες δουλειές. Έδωσε, μάλιστα, το «παρών» στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
Το 20% των πλουσιότερων νοικοκυριών στην ΕΕ έχει πενταπλάσιο εισόδημα από το 20% των φτωχότερων νοικοκυριών!
Μια γεύση της... ισότητας που επικρατεί στην πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν τα στοιχεία για τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς χώρους, τα οποία ειπώθηκαν από επίσημα χείλη στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου στην περιοχή Flagey, με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Τρόποι ενίσχυσης της συνοχής, της ολοκλήρωσης και της ευημερίας», στο οποίο συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.
Μεγάλες ανατροπές και νέο πακέτο μέτρων
Με τη νέα υπουργική απόφαση του Εργασίας, από το 2018 και για κάθε επόμενο έτος, στη βάση υπολογισμού των ελευθέρων επαγγελματιών, συμπεριλαμβάνονται οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές. Για το 2018 ειδικά, οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 85% της βάσης προσδιορισμού των εισφορών.
Σε απόγνωση από τους φόρους και τις εισφορές
Βαρύς ο πέλεκυς, όσον αφορά τους φόρους αλλά και τις εισφορές προς τον ΕΦΚΑ, για τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, καθώς οι τελικές επιβαρύνσεις από τις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα φτάνει έως και το 72,50% του εισοδήματος.
Η ρύθμιση των οφειλών στους ελεύθερους επαγγελματίες πάει για τον Ιούλιο
Κατ' επανάληψη μέσα από τις σελίδες του «ΠΑΡΟΝ», έχουμε αναφέρει ως λύση στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μια γενναία ρύθμιση των οφειλών τους από τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Οικονομικών.
Οι προϋποθέσεις για γρηγορότερη συνταξιοδότηση αντρών και γυναικών σε τράπεζες και ΔΕΚΟ
Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
Μια σειρά από αλλαγές στις συνταξιοδοτικές διατάξεις των ασφαλισμένων στο Δημόσιο θεσπίσθηκε με τον ν. 4336/2015 (Συνταξιοδοτικές διατάξεις − Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης).
Έκρυβαν 2,4 δισ. ευρώ!
Υπάρχουν λεφτά... Και όχι τίποτε πε­νταροδεκάρες. Τα... στρώματα αντέχουν ακόμη, παρότι έχουν περάσει επτά χρόνια και τα «χαράτσια» έχουν ξεζουμίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
4,959 δισ. χρωστάει στην Αγορά το Δημόσιο!
Χαράς ευαγγέλια... Πλήρωσε το Δημόσιο 117 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο από τα ληξιπρόθεσμα που χρωστάει σε επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, και το χρέος του μειώθηκε στα 4,959 δισ. ευρώ από 5,076 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο.
Χρέος γιοκ, ok για τη δόση και με κάτι ψιλά παραπάνω...
Στραμμένη στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου είναι η προσοχή της Αθήνας, ενώ κλίμα αισιοδοξίας διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η κυβέρνηση προσδοκά μια σαφή και ξεκάθαρη απόφαση, που θα αίρει το αδιέξοδο και θα δημιουργεί νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Έχουμε πυξίδα ή όπου μας βγάλει το κύμα;

Κρίσιμες πολύ οι μέρες που απομένουν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, όπου θα αποφασιστεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα. Αν και απομένουν μόνο τρεις μέρες, τίποτε δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στον ορίζοντα. Δεν έχει υπάρξει κάποιο σινιάλο ότι κάτι θα μας δώσουν, αλλά ούτε και έχει διευκρινιστεί τίποτε σε σχέση με τις ελπίδες τις οποίες έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αντίθετα, όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη και την περασμένη Παρασκευή, ζητούσαν να ψηφίσει η Βουλή όλο και περισσότερα... προαπαιτούμενα, με τα οποία φορτώνουν τον... γάιδαρο και με άλλα βάρη. Μέχρι να αρχίσει να κλοτσάει –αμήν και πότε–, και τότε να μην παραπονιούνται ούτε οι μέσα ούτε οι έξω.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα...

Οι... έντιμοι Γερμανοί, που μας κουνάνε το δάχτυλο, αποδεικνύεται ότι είναι μέχρι τον λαιμό βουτηγμένοι στη διαφθορά και στα σκάνδαλα. Αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, με πρωταγωνιστές τράπεζες και χρηματομεσίτες, οι οποίοι λήστεψαν τα γερμανικά Ταμεία, με τη λεία να ανέρχεται στα 32,8 δισ. ευρώ.

Και μετά μας κάνουν τους τιμητές...

Περισσότερα...