Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 16/04/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Παντού, σε όλους τους τομείς, πάει... καλά η οικονομία
Φόροι και εισφορές ληστεύουν το όποιο εισόδημα έχει απομείνει, το Δημόσιο δεν πληρώνει τα χρέη του, τα νοικοκυριά αγοράζουν όλο και λιγότερα, ενώ μείωσαν ακόμη και το γάλα

Μπήκαμε στην ανάπτυξη και βγαίνουμε στις αγορές το 2018, όπως είπε ακόμη και ο Σόιμπλε. Το θέμα, όμως, είναι πώς θα φθάσουμε στο 2018 όταν οι τράπεζες στήνουν χορό πλειστηριασμών ακινήτων μέσα στο τρέχον έτος, που αφορούν συνολικά 50.000 κυρίως κατοικίες και σε πρώτη φάση 15.000.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μονά - ζυγά δικά τους τα θέλουν οι τράπεζες
Πάνω από πέντε μήνες κυοφορείτο ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, βασικός σκοπός του οποίου είναι να δώσει λύσεις στα «κόκκινα» δάνεια, που έχουν σκαρφαλώσει στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε και οι τράπεζες να ξέρουν τι ακριβώς έχουν λαμβάνειν από τους δανειολήπτες και η Αγορά να πάρει το απαραίτητο οξυγόνο και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να κρατηθούν στη ζωή και οι εργαζόμενοι σε αυτές να συνεχίσουν να έχουν τον επιούσιο.
Κι άλλο «χαράτσι» κατά των ασφαλισμένων
«Τσουνάμι» έρχεται για τους νέους ασφαλισμένους (από 1/1/1993 και μετά). Προκειμένου να πάρουν κάποια στιγμή την όποια «κουτσουρεμένη» σύ­νταξη, θα καταβάλλουν, αρχής γενομένης από 1/1/2017, διπλές εισφορές όταν βρίσκονται σε καθεστώς παράλληλης ασφάλισης, ως μισθωτοί και ως αυτοαπασχολούμενοι με «μπλοκάκι».
Παιχνίδια ακτοπλοϊκών...
Απίστευτο και όμως αληθινό: Συστημική Τράπεζα, που έχει στην κατοχή της τις μετοχές ναυτιλιακής εταιρείας -λόγω συσσωρευμένων χρεών-, δέχθηκε πρόταση από γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται με επιτυχία και στην ακτοπλοΐα για να πουλήσει ένα πλοίο της εν λόγω εταιρείας, το οποίο είναι παρατημένο στην Ελευσίνα.
Εξωδικαστικός: Αποτελεσματικός υπό προϋποθέσεις
Όταν πριν από έναν και πλέον χρόνο μιλούσαμε στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ανάγκη να ρυθμιστούν συνολικά οι οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, ελάχιστοι πίστευαν ότι αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους δανειστές και τελικά νόμος του κράτους.
23 δισ. ευρώ έχασαν οι Έλληνες σε 5 χρόνια!
Δεν έχει καθόλου δίκιο ο κυρ Σόιμπλε που κατηγορεί μόνιμα τις κυβερνήσεις ότι δεν υλοποιούν τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που αναλαμβάνουν με τα Μνημόνια που υπογράφουν.
Στο Κέντρο Είσπραξης (ΚΕΑΟ) μεταφέρθηκαν όλα τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία!
Όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης, οι οποίες είναι κάτω από τις 5.000 ευρώ, μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών) με απόφαση του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου.
Όλα κρέμονται σε μια κλωστή...
«Μέχρι σήμερα έχει γίνει εκ βάθρων αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, ως συνέπεια, βασικά, της δράσης στοιχειακών δυνάμεων της καπιταλιστικής κρίσης –που απλώς απαλύνθηκαν ή διευκολύνθηκαν από τις κυβερνήσεις και τα Μνημόνια:
Το αλαλούμ με τα «μπλοκάκια» και τις εισφορές τους!
Έπειτα από αλλεπάλληλες παλινωδίες και εγκυκλίους και μετά την αφάνταστη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ασφαλισμένοι -τα λεγόμενα «μπλοκάκια»- το υπουργείο Εργασίας κατέληξε σε μια εγκύκλιο που επισημαίνει δύο πράγματα:
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
• Και πάνω που λες πως τα έχεις δει όλα, έρχεται κάτι νέο να σε ξεπεράσει! Με τη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο τελικό στάδιο των δεσμευτικών προσφορών, υπογράφηκε συμφωνία για τη μεταφορά επιπλέον 500 συμβολαίων προϊόντων ζωής της International Life.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την Ανάσταση στον τόπο μας

Ανάσταση θα γιορτάσουμε απόψε, νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Όπως κάθε χρόνο, εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια...

Ανάσταση αγωνιούμε να φεγγίσει και στην πατρίδα μας από το 2009. Και Ανάσταση δεν βλέπουμε. Φταίνε οι ξένοι. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία, που η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα όλη, ζει μέρες κατοχής, με άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Μόνο που, δυστυχώς, πάντα βάζουμε κι εμείς το χεράκι μας. Και βγάζουμε τα μάτια μας. Δίνοντας έτσι στους προσφερόμενους... προστάτες μας τα επιχειρήματα για να έρθουν να μας... βοηθήσουν και να μας έχουν υπό την... ευγενή εποπτεία τους! Οκτώ χρόνια... διαπραγματευόμαστε με τους... εταίρους μας με την ελπίδα ότι θα τους έχουν μείνει κάποια απομεινάρια ανθρωπιάς, ότι δεν θα είναι στυγνοί εκβιαστές, που θέλουν μόνο να τυραννήσουν τη χώρα μας γιατί οι «καπεταναίοι» έριξαν έξω το καράβι και έφεραν το πλήρωμα λίγο πριν από τον πνιγμό... Ελπίζαμε ότι θα ήθελαν να δώσουν χείρα βοηθείας, αλλά στην πράξη αποδείχθηκαν πειρατές...

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα

Καλό Πάσχα – ελπίζω να μας το επιτρέπουν ο Μπαλαούρας και οι συν αυτώ. Και από
Δευτέρα, μην το ξεχνάμε, η νηστεία συνεχίζεται... ΓιΆ αυτό μην παραφάτε από το σουβλιστό αρνί. Μετά θα κάνετε μαύρα μάτια να το ξαναδείτε...

Περισσότερα...