Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 29/01/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Θα μας τρελάνουν!
1.100.000 νοικοκυριά έχουν καταρρεύσει... - Τα μισά από αυτά καθυστερούν να πάνε στον γιατρό - Το 67,7% των νέων θέλει να φύγει - Αυτή είναι η Ελλάδα των Μνημονίων

Μόνο που δεν έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αρχίσουν οι χοροί και τα γλέντια για να γιορτάσει ο ελληνικός λαός τα γενέθλια των δύο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ελλάδα έγινε παράδεισος, με τα προβλήματα να έχουν περάσει πλέον στο χθες και τον εφιάλτη των Μνημονίων να ανήκει οριστικά στο μαύρο παρελθόν. Κατά... σύμπτωση, το ίδιο έλεγε και η ΝΔ του Σαμαρά, ότι μας είχε βγάλει από τη... στενή.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άρχισε ο χορός των αποκαλύψεων για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στη ζημιογόνο Cosco
Οι ζημίες της Cosco στα Χρηματιστήρια Σαγκάης και Χονγκ Κονγκ, ύψους 10 δισ. γουάν (1,4 δισ. δολάρια) για το 2016, μετά και την πτώχευση της άλλης μεγάλης εταιρείας, της Hanjin, φέρνουν πάλι στην επικαιρότητα το μεγάλο ξεπούλημα του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ -με αδιαφανείς διαδικασίες- σε εξωχώριες εταιρείες της Cosco στις Βερμούδες και τις Παρθένους Νήσους, δηλαδή σε κρατικές κινεζικές υπερχρεωμένες εταιρείες.
Πλουτίσαμε...
Η ώρα της ανακωχής
«Οι επόμενοι λίγοι 4-5 μήνες είναι κρίσιμοι για την όλη έκβαση του Προγράμματος και την τύχη της χώρας. Θα τα καταφέρουμε;
Γιατί απόλυτη σιγή;
Επειδή, όπως είπε το μέλος της ΔΑΚΕ Εφοριακών Πάνος Σακελλαρόπουλος, «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»! Πόσο στοίχισε ο έλεγχος της ΣΟΛ ΑΕ στα βιβλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες; Ποια τα ευρήματα της ελεγκτικολογιστικής ιδιωτικής εταιρείας;
Οι κυβερνήσεις... έχασαν τις τράπεζες!
Τα χρόνια προ κρίσης οι τράπεζες αποτελούσαν πεδίο δράσης των κομμάτων, ιδίως όταν γίνονταν κυβέρνηση. Οι περισσότεροι –για να μην πούμε όλοι– διοικητές και πρόεδροι τραπεζών άλλαζαν όποτε... άλλαζαν οι κυβερνήσεις. Και ο κάθε πρωθυπουργός έβαζε τους δικούς του, μέσω των οποίων έκαναν τα ρουσφέτια τους, κυρίως στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μεγαλοβιομηχάνους, όπως και στους μεγαλοεκδότες.
938.000 αυθαίρετα απειλούνται με μπουλντόζες
«Χαράτσι» –και τι «χαράτσι»– περιμένει όποιον έχει αυθαίρετο κτίσμα. Και ο λογαριασμός δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος.
Βούλιαξαν τα νοικοκυριά
Χαστούκι στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 2009 και μετά, οι οποίες ακολουθούνται και σήμερα με τον ίδιο βηματισμό, αποτελούν οι ψυχροί, απρόσωποι αριθμοί που καταγράφουν την οδυνηρή πραγματικότητα την οποία ζει ο ελληνικός λαός. Και κανένα από τα κόμματα αυτών των επτά χρόνων της καταστροφής δεν μπορεί να αρνηθεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό.
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας
Η διελκυστίνδα μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης, ΔΝΤ και γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης συνεχίζεται αμείωτη. Τα γεγονότα είναι γνωστά: Η γερμανική κυβέρνηση δεσμεύεται θεσμικά (απόφαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου) όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σαφάρι της Εφορίας στην αγορά για να εντοπιστούν τα παράνομα POS
Πάταγο έκανε το δημοσίευμα του «Π» της περασμένης Κυριακής για την απάτη με τα POS και το «πλαστικό» χρήμα.
Λείπει ο... μάγειρας
Υδροηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα αποτελεί κλασικό παράδειγμα ανορθολογισμού η ασκηθείσα πολιτική τα τελευταία τριάντα χρόνια αναφορικά με την προώθηση και ανάπτυξη της ανανεώσιμης πηγής ενέργειας από υδατοπτώσεις στην παραγωγή καθαρής και ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, διαθέτοντας το ασύγκριτο πλεονέκτημα της απλής μηχανικής μετατροπής με απόδοση 95% και καλύπτοντας παράλληλα ελλείψεις σε καθαρό νερό.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Εδώ και τώρα, μια γροθιά όλη η χώρα απέναντι στους εξευτελιστικούς εκβιασμούς ΔΝΤ και ΕΕ

Ξεκάθαρος είναι πια ο στόχος τους. Μας θέλουν μόνιμα με τον... ζουρλομανδύα, ως φόβητρο για το τι περιμένει όποιον βγει έξω από τη γραμμή. Ακόμη και όποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία πείσθηκε για το πού μας πάνε από την κατάληξη του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης. Συμφωνημένο από όλους το νέο κουστούμι που μας έχουν ράψει. Απόδειξη, το ότι μόλις ένα τέταρτο κράτησε η συνεδρίαση. «Πάρτε το τελεσίγραφο και μόλις έχει την υπογραφή της Βουλής φέρτε το πίσω και τότε θα πάρετε λεφτά».

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα, δεν έχετε παράπονο, και χιόνια πολλά είχαμε και βροχές και κρύο πολύ, και έπρεπε να καίει το καλοριφέρ όλη μέρα. Κι όταν έρθει ο λογαριασμός, με τι λεφτά θα πληρωθεί, όταν στο σπίτι λεφτά δεν έχουν απομείνει; Κατά τα άλλα, το κράτος είχε πλεόνασμα. Και βγήκε στους δρόμους το Μαξίμου να πανηγυρίσει, ξεχνώντας ότι το ποσό του πλεονάσματος είναι τα λεφτά που έχασε η Αγορά.

Περισσότερα...