Ημ. Φύλλου: 08/11/2009

08/11/2009
MUSIC+ MEDIA


// Την επικαιρότητα της μουσικής και των media συνεχίζουν να απασχολούν και αυτήν την εβδομάδα οι προσφορές των εφημερίδων.
// Όπως ήταν φυσικό, η είσοδος της «Veto» στο παιχνίδι, αλλά και η διατήρηση της «Real News» σε πολύ υψηλά επίπεδα, συνεχίζουν να δημιουργούν αναβρασμό σε μια αγορά η οποία, ενώ κυκλοφοριακά
ήταν πτωτική, έχει εκτοξευθεί.
// Οι προσφορές αυτές κοστίζουν τόσο πολύ που μετατρέπουν τις «χρυσοφόρες» κυριακάτικες εκδόσεις σε ζημιογόνες δραστηριότητες και δεν φαίνεται να υπάρχει μέση λύση - είτε θα επιλέξει να απέχει μια εφημερίδα, άρα θα πρέπει να συρρικνώσει δραστηριότητες, λόγω του ότι θα χάσει κυκλοφορία και έσοδα, είτε θα συμμετέχει σε ένα σπριντ μέχρι τελικής πτώσεως, όπου θα κερδίσει όποιος έχει βαθύτερες τσέπες.
// Υπ' αυτές τις συνθήκες, με εκδότες να γυρίζουν από εταιρεία σε εταιρεία προσφέροντας γην και ύδωρ, όλοι οι διευθυντές δισκογραφικών εκφράζουν την ανησυχία τους δημοσίως, αλλά στα γραφεία τους ετοιμάζουν προτάσεις για όλες τις κυκλοφορίες άλμπουμ.
// Οι τιμές για καλλιτέχνες βεληνεκούς Χατζηγιάννη ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ για τιράζ 250.000 κομματιών, και όταν προσφέρονται τέτοια ποσά για άλμπουμ που θεωρείται ότι έχουν κάνει τον κύκλο τους στα δισκοπωλεία, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα προσφερθεί για κάτι ακόμα πιο «φρέσκο».
// Το ενδιαφέρον είναι ότι την εβδομάδα που μας πέρασε στο παιχνίδι της «δημοπρασίας» προστέθηκε και ο υπό έκδοση «Ελεύθερος Τύπος», του οποίου οι εκδότες εμφανίζονται διατεθειμένοι να διαθέσουν τέτοια ποσά. Αυτό σίγουρα θα αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το ποιος βρίσκεται πίσω από την έκδοση αυτή - αν επιλέξει να παίξει στο κομμάτι των προσφορών, θα πρέπει να τις στηρίξει και διαφημιστικά, γεγονός που σημαίνει ότι το αθροιστικό κόστος κάθε έκδοσης θα είναι τεράστιο.
// Το άλμπουμ το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων είναι αυτό του Ρουβά, και είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει στην πλειοδοσία (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη) ακόμα και τα χρήματα που δόθηκαν για τον Χατζηγιάννη.
// Τα καταστήματα λιανικής συνασπίζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται. Οι εφημερίδες, πέραν του ότι φτάνουν να πληρώνουν λιγότερο ΦΠΑ, ενώ πραγματοποιούν ουσιαστικά πωλήσεις προϊόντων, λαμβάνουν πολύ χαμηλότερες τιμές από τις δισκογραφικές, γεγονός που δεν αποκλείεται να εγείρει και θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, εκτός και αν είναι φυσικά έτοιμες οι δισκογραφικές να διαθέσουν τα προϊόντα σε αντίστοιχες τιμές και σ' αυτούς.
// Τουλάχιστον απογοητευμένη θα πρέπει να είναι η Έλενα Παπαρίζου από τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα της υποψηφιότητας στα ευρωπαϊκά βραβεία του MTV οι συνεργάτες της.
// Στηριζόμενοι σε ένα ασήμαντο γεγονός -το ότι «εκλέχθηκε» υποψήφια στην τοπική ψηφοφορία έναντι μικρών ονομάτων- μεγέθυναν την υποψηφιότητα στο εξωτερικό, χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία που θα διασφάλιζε ότι θα μπει τουλάχιστον στην πεντάδα.
// Αυτό εξέθεσε την Παπαρίζου, διότι την ίδια στιγμή που κυκλοφορούσαν περιοδικά που έλεγαν ότι «πηγαίνει στα βραβεία στο εξωτερικό», είχε ήδη ανακοινωθεί ότι δεν μπήκε καν στην πεντάδα, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν ονόματα από χώρες μικρότερες από τη δική μας.
// Η μετακίνηση του Φοίβου προς την πλευρά του Star δεν φαίνεται να γίνεται
ιδιαίτερα ομαλά. Ο συνθέτης θεωρούσε ότι όταν αποφάσιζε να φύγει από τη Heaven θα είχε πολλές επιλογές, όμως καμία δισκογραφική δεν φάνηκε διατεθειμένη να του δώσει αυτά που ήθελε.
// Οδηγήθηκε λοιπόν σε ανταγωνιστικό
όμιλο, και αυτό δικαιολογημένα δεν απογοήτευσε τον Θοδωρή Κυριακού, ο οποίος θεωρεί αγνώμονα τον συνθέτη και έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δώσει κανένα απαλλακτικό σε καλλιτέχνη ο οποίος σχεδιάζει να τον ακολουθήσει.