Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 25/01/2015

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Ο Γιατρός Σας

Κάθε μήνα μαζί με το «Π» το ιατρικό ένθετο που λύνει όλες τις απορίες σας και απαντά σε κάθε ερώτημα για την υγεία σας


Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν
Πάνω από 8 μονάδες η διαφορά - Ο Τσίπρας φτιάχνει κυβέρνηση, ο Σαμαράς βλέπει την έξοδο από την ηγεσία - Μπούμερανγκ γύρισε η στρατηγική του φόβου

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Όλα στον πάτο του βαρελιού...
Ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες και όλο το οικονομικό οικοδόμημα το οποίο έκτισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ -που συγκυβέρνησαν από το 2009 μέχρι σήμερα- αποδεικνύεται ότι έχει στηθεί σε ξύλινα πόδια. Και η εικόνα που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γυρίζοντας στους ανά την Ελλάδα καφενέδες απέχει μίλια από την πραγματικότητα.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Ανοιχτή η Προεδρία για τον Αβραμόπουλο
Κάθε άλλο παρά διέψευσε ο Επίτροπός μας στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος ότι παίζει το όνομά του για το Προεδρικό Μέγαρο. Βρίσκεται στην ατζέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό δεν είναι κάτι νέο, κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά. Είναι γνωστές οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Δημήτρη Αβραμόπουλου και Αλέξη Τσίπρα. Θυμίζουμε ότι ως υπουργός Εξωτερικών τον είχε προσκαλέσει προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και τα προβλήματα που υπάρχουν με τις βλέψεις των γειτόνων μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δεν μπορεί να αλλάξει ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας στη Β΄ φάση!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκλογές αυτές είναι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Αποτελούν, επομένως, μέρος της διαδικασίας της εκλογής του αρχηγού του κράτους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ήδη έχει παραβιαστεί κατάφωρα το Σύνταγμα από το πρώτο μέρος της διαδικασίας αυτής από τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, με το να προβάλλουν καθημερινά τον χαρακτήρα των εκλογών ως γενικών εκλογών για την ανάδειξη κυβέρνησης και όχι για την ανάδειξη Προέδρου. Δεν αρνούμεθα, βεβαίως, ότι είναι συγχρόνως και γενικές εκλογές για ανάδειξη κυβέρνησης. Αυτό δικαιολογεί πλήρως τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων. Δεν δικαιολογεί, όμως, την πλήρη αποσιώπηση του ζητήματος της ανάδειξης του αρχηγού του κράτους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Όλα τα βλέμματα στον Καραμανλή
ΑΝΗΣΥΧΙΑ αλλά και αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών εκφράζει ο Κ. Καραμανλής, ακόμα περισσότερο όμως για τις αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή όσα συμβαίνουν, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, συναντά βουλευτές και στελέχη και στις συνομιλίες μαζί τους δεν κρύβει τις επιφυλάξεις του για την επόμενη μέρα. Επισημαίνει ακόμη προς όλους την ανάγκη να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι στις δημόσιες τοποθετήσεις που θα κάνουν με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών προκειμένου να μη διαταραχθεί η ενότητα της παράταξης.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Ποιος δουλεύει ποιον;
Η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ» (πρώην Κτηματολόγιο ΑΕ) είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει προς έγκριση τουλάχιστον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό κάθε χρόνο, αφού εμπίπτει στις διατάξεις για την παρακολούθηση των ετήσιων προϋπολογισμών των ΔΕΚΟ. Με την υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι κ. Σταϊκούρας και Μανιάτης (ΦΕΚ 3496, 29 Δεκεμβρίου 2014) εγκρίνεται ο προϋπολογισμός της για το 2015. Περιλαμβάνει επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 141 εκατ. ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Νυχθημερόν... δούλευαν στο υπ. Οικονομικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Καθαρές πολιτικές λύσεις και όχι «δεδηλωμένη ανοχή»
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Η αυτοδυναμία δεν φαίνεται πιθανή και επομένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβερνήσεως που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ο αρχηγός κόμματος που παίρνει διερευνητική εντολή για να διοριστεί πρωθυπουργός, κατά το Σύνταγμα, πρέπει να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της Βουλής (151). Και μόνο η απαίτηση αυτή του Συντάγματος αντικρούει επαρκώς τη διατυπούμενη άποψη ότι είναι δυνατή η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα είναι κατώτερη των δύο πέμπτων του συνόλου (120).
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Μνημόνια και «τρόικες» πρέπει να τιμωρηθούν με την ψήφο μας
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ένα πέπλο θανάτου απλώθηκε και σκέπασε ολόκληρη τη χώρα. Βιώνουμε μια δόλια δικτατορία των συμμοριών του χρήματος, που εξευτελίζει κάθε αίσθημα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας των Ελλήνων. Ελπίζω κάτι να συμβεί σύντομα και να σταματήσει αυτό το κακό. Τα κατορθώματα όμως των «τροπαιούχων» του δημόσιου λόγου, που μας έφεραν ως εδώ, θα πληρωθούν με ταπείνωση και εύχομαι όχι με αίμα, στο μάκρος του χρόνου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Από τον Οκτώβριο είχαν ξεγράψει τον Σαμαρά οι δανειστές
ΜΕ καθυστέρηση δύο και πλέον μηνών, το Reuters ήρθε προ ημερών να επιβεβαιώσει τη σημαντική αποκάλυψη που είχε κάνει το «ΠΑΡΟΝ» στις 9 Νοεμβρίου: Ότι οι δανειστές, Ευρωπαίοι και μη, είχαν από τον περασμένο Οκτώβριο αποφασίσει να «τελειώνουν» με τον Αντ. Σαμαρά!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Τα μαζεύουν στο Μαξίμου
ΩΣ εγγυητής της ομαλής πορείας της χώρας εντός των γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιχειρήσει να εμφανισθεί τη νύχτα των εκλογών ο Αντ. Σαμαράς, μετά από ενδεχόμενη (βέβαιη λένε οι δημοσκοπήσεις) ήττα της Νέας Δημοκρατίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Παίρνει τη σκυτάλη ο Μεϊμαράκης
Στραμμένα πάνω στον Β. Μεϊμαράκη θα είναι από το βράδυ της Κυριακής τα βλέμματα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που θα πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις που αναπόφευκτα θα δρομολογηθούν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Μάχη για το 3% δίνει ο Παπανδρέου
Με όπλο το δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δίνουν πόρτα πόρτα, σε στοχευμένες πλέον περιφέρειες τα τελευταία 24ωρα, τη μάχη για να κλειδώσουν την κοινοβουλευτική τους παρουσία στη νέα Βουλή.
ΚΥΠΡΟΣ - Διπλωματικός εγκλωβισμός της Λευκωσίας
Σε επικίνδυνο εγκλωβισμό οδηγείται η Κύπρος, καθώς μετά τους ατυχέστατους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη κορυφώνονται οι πιέσεις για άνευ όρων επανάληψη των συνομιλιών, έχοντας πλέον στην ατζέντα και το φυσικό αέριο, ενώ αρνητικές είναι και οι ειδήσεις από τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ - Πάνε να τινάξουν στον αέρα τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Παρατηρώντας τις κινήσεις αμερικανών και ισραηλινών πολιτικών στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κανείς παρηγορείται. Γιατί αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου το μονοπώλιο πολιτικών που δεν διστάζουν όχι μόνο να «τινάξουν» τη χώρα τους στον αέρα, αλλά και να ρισκάρουν μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή για να διατηρήσουν τη δύναμή τους ή να κερδίσουν την εξουσία.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Με το άγχος της επόμενης μέρας ο Βενιζέλος αναζητεί τη χρήσιμη ψήφο
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Πάμε μπρος, να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα μας

Την Κυριακή ο λαός είναι ο κυρίαρχος της χώρας. Θα ασκήσει το ύψιστο δικαίωμά του κατά το Σύνταγμα. Θα επιλέξει τον καπετάνιο στον οποίο θα εμπιστευθεί το τιμόνι της χώρας. Επιλογή καθόλου εύκολη. Γιατί αν κάνει λάθος, θα είναι κι εκείνος στο σκάφος... Με ό,τι σημαίνει αυτό για τον ίδιο και τα παιδιά του. Και ξέρει ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται... Έχει πληρώσει ακριβά την επιλογή που έκανε στις εκλογές του 2009 και του 2012. Για αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε. Αντί ο καπετάνιος να τον βγάλει σε ασφαλές λιμάνι, έστω και φουρτουνιασμένο, τον άφησε στη μέση του ωκεανού να πελαγοδρομεί και στεριά να μη βλέπει στον ορίζοντα... Με τους γύπες γύρω γύρω να κρώζουν... Αλλά και με τις Σειρήνες να προσπαθούν να τον πλανέψουν για να τον πάνε ακόμη πιο κάτω... Με νέα, χειρότερα δεσμά από αυτά που ζει έξι χρόνια τώρα.

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα και καλό βόλι...

Κυριακή του Λαού...

Μεγάλη η χάρη σου... Σήμερα εσύ αποφασίζεις σε ποιον θα παραδώσεις τα κλειδιά. Στο χέρι σου είναι να βάλεις τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Φιλίες και ανοχές περνούν σε δεύτερο πλάνο. Και αν αύριο δεν τα πάνε καλά αυτοί που ψήφισες, τότε εσύ θα έχεις την ευθύνη.
Να ελπίσουμε ότι οι εταίροι μας θα αποκωδικοποιήσουν σωστά την ψήφο του ελληνικού λαού και θα αλλάξουν πλάκα στο γραμμόφωνο.

Περισσότερα...


Ζητάμε άμεσα έμπειρο για το διαφημιστικό τμήμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και με γνώσεις «πωλητή» για εκτυπώσεις.

Στείλτε το βιογραφικό σας με πλήρη στοιχεία στο paron@paron.gr