Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 17/09/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
γράφουν
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Γιατρός Σας

Κάθε μήνα μαζί με το «Π» το ιατρικό ένθετο που λύνει όλες τις απορίες σας και απαντά σε κάθε ερώτημα για την υγεία σας


Έρχεται καταιγίδα μετά το 2018
Κόβονται τα οικογενειακά επιδόματα και ό,τι έχει απομείνει από το ΕΚΑΣ, ενώ η μείωση του αφορολογήτου θα φέρει πρόσθετους φόρους - Στον... αέρα οι χήρες, για να εξοικονομηθούν τα 48 εκατ. ευρώ που απαιτεί η «τρόικα»

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γράφουν - Μια ψύχραιμη αποτίμηση της επίσκεψης του γάλλου Προέδρου στην Αθήνα
Tο Προεδρικό ζεύγος Μακρόν ήλθε, είδε και απήλθε, μετά τη διήμερη, σχεδόν, επίσκεψη στην Αθήνα. Μια ψύχραιμη αποτίμηση επαφών, δηλώσεων, θέσεων, κ.λπ., απαιτεί τον διαχωρισμό μεταξύ εντυπώσεων και ουσιαστικής πραγματικότητας. Από πλευράς εντυπώσεων η επίσκεψη αγγίζει το άριστα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ο ΟΠΑΠ κεντρικός χορηγός πρωταθλήματος και ονοματοδοσίας της Volley League
Ο ΟΠΑΠ και η Ένωση Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) παρουσίασαν, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, τη χορηγική συνεργασία τους για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις του Ιππόδρομου Αθηνών, στο Μαρκόπουλο, όπου πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League Πάμε Στοίχημα 2017-2018.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - "Χωρίς επίπτωση"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Μεταβίβαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Τράπεζα Πειραιώς: Απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές
Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν έρευνες για υποθέσεις προηγούμενων ετών, σημειώνεται ότι το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Λάτσιο-Νάπολι στα Ματς του Κουπονιού του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΟΠΑΠ με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αποδόσεις
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, από σήμερα έως και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αγώνες της εμβόλιμης αγωνιστικής της Serie A, τηςBundesliga, της La Liga και παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας και του League Cup της Αγγλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΟΠΑΠ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods συνεχίζουν μαζί δυναμικά και την αγωνιστική περίοδο 2017-18
Ο ΟΠΑΠ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods παρουσίασαν, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, τη χορηγική τους συνεργασία για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Η παρουσίαση έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, όπου βρέθηκε σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού Superfoods.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Δεύτερη δημοπρασία ιδιοκτητών ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς
Στη δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2017 μέσω του properties4sale.gr, του ειδικού διαδικτυακού της ιστότοπου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δημοπρασία ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Ιουνίου 2017 και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Επτά συναρπαστικές κούρσες και διπλό τζακ ποτ, σήμερα, στις ελληνικές ιπποδρομίες
Επτά συναρπαστικές κούρσες και δύο τζακ ποτ, που αναμένεται να εκτοξεύσουν το ενδιαφέρον των παικτών στα ύψη, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σημερινής ιπποδρομιακής συγκέντρωσης στο Μαρκόπουλο, που ξεκινά στις 17:00.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΚΡΑΤΣ: Μεγάλη νικήτρια κέρδισε 200.000 ευρώ στα «Μαγικά Κεράσια»
Το μέγιστο έπαθλο των 200.000 ευρώ πέτυχε μια νικήτρια στα «Μαγικά Κεράσια» του ΣΚΡΑΤΣ. Η τυχερή παίκτρια ξεκίνησε να σκρατσάρει το δελτίο της από τη δεύτερη γραμμή, όπου κρύβονταν τα τρία ίδια σύμβολα, και όταν είδε ότι κέρδισε δεν πίστευε στα μάτια της.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Αλλαγές
Η Τράπεζα Πειραιώς εφαρμόζοντας τη στρατηγική της Agenda 2020, ενισχύει την ηγετική της ομάδα και στο Piraeus Legacy Unit (PLU), έναν τομέα με συνολικό σταθμισμένο ενεργητικό €24 δισ., ο οποίος είναι κρίσιμος για την επίτευξη του σχεδίου αναδιάρθρωσης και των γενικότερων στρατηγικών στόχων του Ομίλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Στο σφυρί βγάζουν όλες οι τράπεζες «κόκκινα» δάνεια!
«Κόκκινα» δάνεια ύψους 7,6 δισ. ευρώ θα πρέπει να ξεπουλήσουν οι τράπεζες μέχρι το τέλος του 2017. Αυτή, λένε, είναι η εντολή των «θεσμών»!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Ρομπόλης: Έρχεται μεγαλύτερη φτώχεια!
Τα επόμενα χρόνια το όριο της φτώχειας θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα γιατί εκτός από τη μείωση των εισοδημάτων δημιουργείται σταδιακά και μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι-φτωχοί, δηλαδή εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι αμοιβές των οποίων θα κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα, κάτω από 4.150 ευρώ τον χρόνο που είναι σήμερα το όριο της φτώχειας, υποστηρίζει ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρο­μπόλης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Σωσίβιο από Καραμανλή και Σαμαρά
Εικόνα τεχνητής ομοψυχίας επιχειρεί να δημιουργήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια περίοδο που στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας περισσεύουν ο προβληματισμός και η απογοήτευση, ενώ κυριαρχούν οι τριβές και οι εντάσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Εκβιάζουν τις τράπεζες τα αφεντικά - δανειστές
Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι του προηγούμενου φύλλου μας και το κύριο θέμα μας επιβεβαιώθηκε πλήρως. Η νάρκη που θέλει να βάλει το ΔΝΤ στις τράπεζές μας άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά την περασμένη Δευτέρα, όταν οι διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών κλήθηκαν να πάνε επειγόντως στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Σε 49 χώρες έχουν λεφτά Έλληνες!
Λεφτά υπάρχουν. Και μάλιστα πολλά... Μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Για το πόσα ακριβώς, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ούτε καν οι φορολογικοί μηχανισμοί. Το βέβαιο είναι ότι σε 49 άλλες χώρες του πλανήτη έχουν καταθέσεις Έλληνες.
γράφουν - «Έξοδος»!
Μέσα στους φιλελληνικούς οίστρους και στα τόσα καλά λόγια που είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Μακρόν για την Ελλάδα (κατά την εδώ επίσκεψή του) μία φράση ξεχώριζε. Σε όλες τις ομιλίες και στις συνεντεύξεις του σταθερή παρέμενε η φράση του για τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις»!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Νεκρά Θάλασσα ο Σαρωνικός
Έναν περιβαλλοντικό εφιάλτη ζουν από τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής η ιστορική ακτή της Σαλαμίνας, η Κυνόσουρα αλλά και το πιο γραφικό ίσως σημείο της, με τις καλύτερες παραλίες, τα Σελήνια. Από τα μέσα δε της εβδομάδας τον ίδιο εφιάλτη ζουν ο Πειραιάς, το Παλαιό Φάληρο, ο Άλιμος και η Γλυφάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Πενταροδεκάρες πήραμε από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς!
Άνθρακες ήταν τελικά ο... θησαυρός από τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς. Από κει που όλοι περίμεναν ότι θα έμπαιναν στο Δημόσιο Ταμείο κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια (άλλοι μιλούσαν για δισεκατομμύρια), έχουν εισπραχθεί μόλις 43.614.000 ευρώ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Και με τη βούλα της κυβέρνησης νόμιμα όλα τα Μνημόνια!
Έτσι, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις διεθνείς πλάτες που έχει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται ότι φούσκωσε το έλλειμμα για να μπορέσουν τα έξω αφεντικά να βάλουν στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό εσαεί τον χαλκά των Μνημονίων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον... αθώωσε από το βήμα της ΔΕΘ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δεν διασφαλίζει η ηλεκτρονική ψηφοφορία την εγκυρότητα και κάθε άλλο παρά αποτρέπει τη νοθεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Συνασπισμός κομμάτων ο νέος φορέας
Με κατηγορηματική τη θέση «δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», την οποία για άλλη μια φορά επανέλαβε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, αυτήν τη φορά από την έδρα της ΔΕΘ, συνεχίζεται η πορεία προς τον τελικό σταθμό, την εκλογή προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και ξεπερνιούνται οι παγίδες που σπέρνουν ένθεν και ένθεν, με στόχο να τη σύρουν στα δίχτυα τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Μητσοτάκης - Καμμένος, σημειώσατε 2
Σε φιάσκο κινδυνεύει να εξελιχθεί για τον Κυρ. Μητσοτάκη μια ακόμη στρατηγική επιλογή, αυτή της κατά μέτωπο αντιπαράθεσης με τον Π. Καμμένο, με φόντο την υπόθεση του πλοίου «Noor 1».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Παιχνίδια Κυριάκου με τον εκλογικό νόμο
Η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση της απλής αναλογικής περιλαμβάνεται στις πρώτες προτεραιότητες του Κυρ. Μητσοτάκη, όταν κι εφόσον η Νέα Δημοκρατία αναλάβει, κάποια στιγμή, τη διακυβέρνηση της χώρας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ. Από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2017 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Είμαστε άοπλοι παντού...

Όπου και να κοιτάξεις, η Ελλάδα σε πληγώνει... Μέσα και έξω...

Καταντήσαμε να μας θεωρούν τρίτης, και ακόμη πιο κάτω, κατηγορίας πολίτες. Και ως χώρα, με απλωμένο τον δίσκο τού «ελεήστε», να προσπαθούνε να μας τη φέρουν οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας, ξεχνώντας ότι η Ελλάδα είναι η πιο πιστή τους σύμμαχος, που φυλάει μόνιμα τις Θερμοπύλες της Δύσης. Χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα σεντς για φύλακτρα... Άσε που, σε κρίσιμες στιγμές, μας έχουν πουλήσει στους απέναντι...

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Καλή σας μέρα,

Την εβδομάδα που πέρασε τη σημάδεψε η εμπλοκή με την Eldorado, που εξελίχθηκε σε σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση λόγω του πώς βλέπει η τελευταία τις επενδύσεις, κινούμενη από τις γνωστές αριστερές ιδεοληψίες, αλλά και η καθυστέρηση στην απεμπλοκή του Ελληνικού.

Και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι: Θέλουν οι κυβερνώντες επενδύσεις; Είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας ή όχι; Κι αν όχι, ποια είναι η άλλη επιλογή;

Συμπτωματικά, έπεσε το μάτι μου σε ένα δημοσίευμα με τις θέσεις του Ουίνστον Τσόρτσιλ, μία από τις οποίες αναφερόταν στις επιχειρήσεις. Να ποιο ήταν το «πιστεύω» του:

«Μερικοί βλέπουν την ιδιωτική επιχείρηση σαν άγρια τίγρη που πρέπει να θανατωθεί.

Άλλοι τη βλέπουν σαν την αγελάδα που θα αρμέξουν. Ελάχιστοι τη βλέπουν σαν δυνατό άλογο που τραβάει τη βαριά άμαξα»!

Περισσότερα...


Ζητάμε άμεσα έμπειρο για το διαφημιστικό τμήμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και με γνώσεις «πωλητή» για εκτυπώσεις.

Στείλτε το βιογραφικό σας με πλήρη στοιχεία στο paron@paron.gr