ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ…

Η πληροφορία μας απεδείχθη απόλυτα ακριβής, αφού την περασμένη Τετάρτη ο κ. Ιακώβου ανακοίνωσε την πρόωρη συνταξιοδότησή του από τώρα, αντί για το τέλος του 2008 που είχε αρχικά ανακοινώσει ότι θα βγει στη σύνταξη. Αυτό στην ουσία αποτελεί συμφωνία με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για να αποχωρήσει κοινή συναινέσει και να μη φανεί ότι υπάρχει απομάκρυνση υπό το βάρος των γεγονότων.
Τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί διότι ο Χρήστος Ιακώβου είχε αναλάβει προηγουμένως την ευθύνη για τα όσα συνέβησαν και για τη χορήγηση των συγκεκριμένων σκευασμάτων. Στην κατάθεσή του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ο προπονητής είχε πει: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν ακολούθησα τη σωστή διαδικασία για την προμήθεια των ουσιών. Δεν ενημέρωσα τον γιατρό και το διοικητικό συμβούλιο προηγουμένως».
Αυτή η ομολογία αναιρέθηκε λίγο αργότερα με την κατάθεση του υπομνήματος από τον προπονητή και αφού πρώτα είχε συμβουλευθεί τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος ως έμπειρος νομικός αντιλήφθηκε το «λάθος» και έσπευσε να το διορθώσει. Συντάχθηκε έτσι απολογητικό υπόμνημα, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο και στο οποίο ο Χρήστος Ιακώβου έλεγε ότι όλες του ενέργειες τελούσαν σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου και της υγειονομικής επιτροπής, κάτι που δεν ελήφθη υπόψη στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που παραδόθηκε στον Εισαγγελέα και στον υφυπουργό Αθλητισμού, το οποίο επέρριπτε τις ευθύνες στον προπονητή.
Αναμένονται εξελίξεις
Η επόμενη ημέρα χωρίς τον Χρήστο Ιακώβου στην ηγεσία της εθνικής ομάδας βρίσκει την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών προ ορισμένων κρίσιμων αποφάσεων. Ποιος θα οδηγήσει την εθνική ομάδα στο Πεκίνο, αφού είναι πιθανό να εκπροσωπηθεί η ελληνική άρση βαρών με μεμονωμένους αθλητές και περί αυτού υπάρχουν δεδικασμένα άλλων χωρών κατά το παρελθόν.
Επίσης, αναζητείται ο άνθρωπος που θα ηγηθεί είτε ως προπονητής είτε ως επικεφαλής της ομοσπονδίας για να βγάλει το άθλημα από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Αυτός σίγουρα δεν θα είναι ο ισχυρός άνδρας του αθλήματος και νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο οποίος δεν πρόκειται να βγει μπροστά σ’ αυτήν τη φάση. Ο κ. Σγουρός είχε αποχωρήσει και από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στις αρχές του χρόνου και δεν προτίθεται καθώς φαίνεται να επανέλθει.
Ζήτησε επανεξέταση
Στο μεταξύ, νέα διάσταση φαίνεται ότι θα δώσει στην όλη υπόθεση το αίτημα του Εισαγγελέα κ. Καραφλού για επανεξέταση δειγμάτων των ίδιων αθλητών που είχαν βρεθεί αρνητικά τον περασμένο Φεβρουάριο από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ, το οποίο και τότε τα είχε εξετάσει, αφού την εντολή για τη διενέργεια του ελέγχου είχε δώσει το ΕΣΚΑΝ, ενώ η παγκόσμια ομοσπονδία της άρσης βαρών έχει σύμβαση με το εργαστήριο της Κολωνίας και γι’ αυτό απέστειλε εκεί τα δείγματα που βρέθηκαν θετικά. Η Κολωνία έτσι και αλλιώς θα εξετάσει και τα δεύτερα δείγματα των αθλητών, διότι κάτι τέτοιο το ζήτησε η ελληνική ομοσπονδία με αίτημά της που ήδη διαβιβάστηκε, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία επανεξέτασης.
Όμως, δικαστικές πηγές ανέφεραν χθες ότι ο κ. Καραφλός ζήτησε επανέλεγχο από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ, ο οποίος, χωρίς να διευκρινίζουν με ποιο τρόπο, ενδέχεται να οδηγήσει και σε νέος εμπλεκόμενους στην υπόθεση και να εξηγήσει πως λίγες ημέρες μετά από έλεγχο που ήταν αρνητικός από το ΟΑΚΑ υπήρξε έλεγχος που ήταν θετικός από την Κολωνία…


Σχολιάστε εδώ