Το βιβλίο των ονείρων

Το βιβλίο των ονείρων

Συγγραφέας
Nina George
Μετάφραση
Αναστασία Ντούγια


Από τη συγγραφέα του best seller Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο

Ένα μυθιστόρημα για τη θνητότητα με ξεχωριστούς λογοτεχνικούς χαρακτήρες που θα συντροφεύουν τον αναγνώστη πολύ καιρό μετά την ανάγνωση του βιβλίου. Μπορούν, άραγε, λάθος αποφάσεις να μας κάνουν ευτυχισμένους;
Η ζωή είναι ένα σύνολο από συνεχείς αποφάσεις. Αλλά, ποιες είναι οι σωστές; Ποιες οδηγούν στην ευτυχία, την αγάπη, τη φιλία και ποιες φέρνουν απόγνωση και μοναξιά;
Με αυτό το υπαρξιακό ερώτημα παλεύουν ο πολεμικός ανταποκριτής Χένρι, η εκδότρια Έντι και ο υπερευαίσθητος έφηβος Σαμ, όταν μετά από ένα ατύχημα ο Χένρι πέφτει σε κώμα.

Η συγγραφέας του παγκόσμιου best seller “Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο” μας χαρίζει ένα απολαυστικό, ευχάριστο, γλυκόπικρο παραμύθι για την απόσταση που μπορεί να διανύσει κανείς για χάρη της αγάπης και της φιλίας.

Απόσπασμα βιβλίου

1η ημέρα

Χένρι

Πηδάω.
Η πτώση διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Είναι ώρα αιχμής και μπορώ ακόμα να ακούσω από πάνω μου τους κινητήρες των αυτοκινήτων στη γέφυρα Χάμερσμιθ, να μυρίσω την πόλη, την άνοιξη που σιγά σιγά ξεθωριάζει, την πάχνη στα φύλλα. Και ξαφνικά έρχεται η πρόσκρουση. Το κεφάλι μου χτυπά με δύναμη στο παγωμένο νερό. Κολυμπάω, ολοένα και πιο γρήγορα, κολυμπάω με το ρεύμα της φυρονεριάς. Η θάλασσα, πενήντα χιλιόμετρα μακριά, βυζαίνει τον ποταμό. Ακόμα θυμάμαι πώς είναι να σε τραβά η παλίρροια, λες και δεν έχω βγει ποτέ στη στεριά, κι ας έχουν περάσει είκοσι πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που κολύμπησα στον Ατλαντικό.
Φτάνω κοντά στο κορίτσι.
Το ποτάμι παρασύρει μαζί του τη μικρή, θέλει να την κάνει δική του, να διαλύσει το κορμάκι της σε χίλια κομμάτια, να χωρίσει την ελπίδα της από τον φόβο, να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη της, το μέλλον από τη ζωή της.
Τη βλέπω να βουλιάζει στα θολά νερά.
Βουτάω και την αρπάζω από τα μαλλιά για να την τραβήξω κοντά μου. Τα δάχτυλά μου αγγίζουν το λεπτό, γλιστερό μπράτσο της. Το γραπώνω γερά και, στην προσπάθειά μου να πάρω αέρα, καταπίνω νερό, αλμυρό και παγωμένο.
Ο Τάμεσης με αγκαλιάζει.
Η μικρή με τα γκριζογάλανα μάτια παρασύρεται από το ρεύμα προς το μέρος μου. Με το ένα χέρι, κρατά τη μύτη της κλειστή, λες και πήδηξε απλώς από την άκρη μιας πισίνας σε χλιαρό χλωριωμένο νερό. Στην πραγματικότητα, όμως, έπεσε στα νερά του Τάμεση από ένα τουριστικό πλοιάριο. Σκαρφαλωμένο στο μεσαίο κάγκελο της κουπαστής, το κοριτσάκι είχε στρέψει το προσωπάκι του στον μαγιάτικο ήλιο, όταν ένα κύμα σήκωσε το πλεούμενο ψηλά, με αποτέλεσμα η μικρή να γλιστρήσει και να πέσει στο νερό. Δεν ξεφώνισε. Στο βλέμμα της υπήρχε μονάχα απέραντη περιέργεια.
Την είδαμε να πέφτει. Ένα ζευγάρι που φιλιόταν στη γέφυρα Χάμερσμιθ, ο ζητιάνος με το κουρελιασμένο σμόκιν κι εγώ. Ο ζητιάνος είχε σηκωθεί από το ηλιόλουστο πόστο του, μια ξεδιπλωμένη χαρτόκουτα, και στεκόταν στο πράσινο κιγκλίδωμα της κρεμαστής γέφυρας. «Ω Θεέ μου!» ψέλλισε, ενώ το ζευγάρι έστρεψε το βλέμμα του πάνω μου. Και οι τρεις είχαν μαρμαρώσει στη θέση τους και με κοιτούσαν κατάματα…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Είπαν για το βιβλίο

«Μια βαθιά εξερεύνηση των σχέσεων που υπερβαίνουν τα όρια της πραγματικότητας… Μια σπαρακτική ιστορία για τη λαχτάρα, τη νοσταλγία και τον πόνο που προκαλούν οι χαμένες ευκαιρίες.»
-Kirkus Reviews-

«Ένα συγκλονιστικό συναισθηματικό μυθιστόρημα… Χωρίς να ηθικολογεί ή να μεμψιμοιρεί, αυτή η βαθιά βουτιά στα ερωτήματα που στοιχειώνουν τη ζωή μας θα γοητεύσει τους αναγνώστες της Isabel Allende και της Mary Simses.»
-Booklist-

«Αληθινά καθηλωτικό… Αυτή η εξερεύνηση ανολοκλήρωτων σχέσεων είναι βασανιστική, ξυπνάει αναμνήσεις και αποτελεί το τέλειο θέμα συζήτησης σε ομάδες ανάγνωσης βιβλίων.»
-Publishers Weekly-


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Nina George είναι ευπώλητη βραβευμένη συγγραφέας. Έχει γράψει 29 βιβλία, πολλά διηγήματα και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.
“Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο” μεταφράστηκε σε 36 γλώσσες, πούλησε περισσότερα από 1,8 εκ. αντίτυπα, έμεινε επί 2 χρόνια στις λίστες των best seller της Γερμανίας, μπήκε στη λίστα best seller των New York Times, ήταν το δημοφιλέστερο βιβλίο στην Αγγλία για το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με τον Independent, ενώ έγινε best seller σε πολλές ακόμα χώρες.
To 2019, η Νίνα Γκεόργκε εκλέχτηκε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συγγραφέων.
Περισσότερες πληροφορίες: nina-george.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Κατηγορία: Παγκόσμια λογοτεχνία,Κοινωνικό
ISBN: 978-960-461-986-3


Σχολιάστε εδώ