Στήριξη στον Γιάννο…

Στήριξη στον Γιάννο…

«Πριν από λίγες εβδομάδες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο παρέτεινε για έξι μήνες ακόμη την προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου. Εξάντλησε έτσι το όριο των 18 μηνών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Γιάννου Παπαντωνίου είναι εντελώς αδικαιολόγητη», γράφει σε άρθρο του στην «Καθημερινή», με τίτλο «Η προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου», ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, που είναι ένας από τους συμμαθητές του.

Επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Από τη στιγμή που το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ομοφώνως ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν είναι ύποπτος φυγής, και ότι το μόνο έγκλημα που θα μπορούσε να διαπράξει, αποφυλακιζόμενος, είναι να κινήσει τους λογαριασμούς του, πιστεύω ότι η παράταση της προσωρινής κράτησής του είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Και ότι η σχετική απόφαση εκφράζει ένα εκδικητικό πνεύμα, αντίθετο προς τον νομικό μας πολιτισμό.

Προ έτους, όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου προφυλακίσθηκε, οι συμμαθητές του δεν περιορισθήκαμε να αναφερθούμε στο σπουδαίο έργο που είχε επιτελέσει ως ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών από τη Μεταπολίτευση του 1974. Θυμίσαμε, επιπλέον, ότι, όπως κάθε κατηγορούμενος, έχει το τεκμήριο αθωότητας έως ότου καταδικασθεί. Ταυτόχρονα εκ­φράζαμε και την εμπιστοσύνη μας προς την ελληνική Δικαιοσύνη.

Στη δικαίωση αυτής της προσδοκίας προσβλέπουμε».


Σχολιάστε εδώ