Όρους βάζουν οι «53» στον Τσίπρα

Όρους βάζουν οι «53» στον Τσίπρα

-«Είναι απαράδεκτο ο ΣΥΡΙΖΑ του 32% να αντιστοιχεί σε κόμμα του 3%», απαντά ο Αλέξης

Με εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική βλέπουν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα των «53» και όλα δείχνουν ότι η μεταξύ τους κόντρα το επόμενο διάστημα και μέχρι το συνέδριο θα είναι σκληρή και με αναρίθμητα «θερμά επεισόδια».

Ο κ. Τσίπρας έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο τη διεύρυνση χωρίς όρους και προαπαιτούμενα προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αντιστοίχιση της οργανωτικής δομής με την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους οι «53» επιχειρούν να βάλουν «φίλτρα» στα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο κόμμα, θέτοντας ως όρο την ιδεολογική καθαρότητα. «Είναι απαράδεκτο έλλειμμα ο ΣΥΡΙΖΑ του 36% της νίκης και του 32% σε συνθήκες ήττας να έχει οργανωτική δομή που αντιστοιχεί σε κόμμα του 3%», ήταν το… μήνυμα του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Καθιστώντας με τον τρόπο αυτό σαφές ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση του κόμματος, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες και ενστάσεις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα των «53» πραγματοποίησε Πανελλαδική Διάσκεψη και στο κείμενο που εξέδωσε με το πέρας των εργασιών έθεσε συγκεκριμένους όρους προς τον κ. Τσίπρα: Όχι σε κόμμα-σούπα με συγκεχυμένη ιδεολογική ταυτότητα. Όχι σε ευκαιριακές συμμαχίες και μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Όχι στη σκανδαλολογία και στην πρακτική Πολάκη. Όχι αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι εκλογή προέδρου από τη βάση. Ενδελεχή συζήτηση για τα αίτια της ήττας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την επικράτεια με μοναδικό στόχο να ενεργοποιήσει τον κόσμο που στις εκλογές ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενταχθεί οργανωτικά σ’ αυτόν και να μετάσχει ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησής του. Στην Κουμουνδούρου είχαν αρχικά αποφασίσει για έναν περιορισμένο αριθμό περιοδειών, αλλά στην πορεία αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα.

Και ο λόγος ήταν το περιορισμένο ενδιαφέρον από πλευράς ψηφοφόρων για την εγγραφή τους στις κατά τόπους οργανώσεις. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο στόχος που είχε τεθεί με την έναρξη της πολιτικής καμπάνιας ήταν οι 180.000 εγγραφές μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο είχαν μετά βίας υπερβεί τις 20.000.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κουμουνδούρου αναθεώρησαν τους στόχους τους, χαμηλώνοντας τον πήχη στις 60.000.


Σχολιάστε εδώ