Επιστράτευσαν τον πατέρα Μητσοτάκη κατά Σαμαρά!

Επιστράτευσαν τον πατέρα Μητσοτάκη κατά Σαμαρά!

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το απόσπασμα από το βιβλίο του δημοσιογράφου Αλ. Παπαχελά με τα απομνημονεύματα του Κων. Μητσοτάκη, την ώρα που οι σχέσεις Κυρ. Μητσοτάκη και Αντ. Σαμαρά είναι ήδη τεταμένες. Ο Κων. Μητσοτάκης αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και εκτοξεύει βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κατά τη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990 – 1993.

Η δημοσιοποίηση του αποσπάσματος έχει προκαλέσει την οργή του κ. Σαμαρά και την έντονη δυσφορία των προσκείμενων σ’ αυτόν βουλευτών και στελεχών. Και αυτό διότι θεωρούν ότι δεν επελέγη τυχαία ο χρόνος δημοσιοποίησης και ότι σκοπός είναι να κλείσουν τον δρόμο του κ. Σαμαρά προς την… Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναφέρει –μεταξύ άλλων– στα απομνημονεύματά του ο Κων. Μητσοτάκης: «Δεν τα κατάφερε καλά ο Αντώνης ο Σαμαράς. Και ως υπουργός Εξωτερικών ήταν πολύ μέτριος, αλλά το χειρότερο από όλα ήταν ότι υπήρξε ανέντιμος απέναντί μου και υπονόμευσε την κυβέρνηση και την ανέτρεψε». Εξηγώντας την απόφασή του να τον τοποθετήσει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών σημειώνει:

«Τον επέλεξα γιατί νόμιζα ότι θα έχω έναν άνθρωπο ο οποίος θα είναι το εκτελεστικό μου όργανο, έναν άνθρωπο που ήξερε αγγλικά καλά, που είχε σπουδάσει στην Αμερική, που θα μπορούσε να εφαρμόσει τη δική μου πολιτική. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου η ιδέα ότι ένα παιδί τόσο νέο, που τον προώθησα τόσο πολύ, θα σήκωνε κεφάλι και θα δημιουργούσε θέμα. Λάθος μου μέγα. Πολλοί μου το είπαν και ο Καραμανλής μού το είχε πει».

Όπως προκύπτει από τα αναγραφόμενα, η συγκεκριμένη συνομιλία με τον Αλ. Παπαχελά είχε γίνει την περίοδο που ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός. Και λέει χαρακτηριστικά: «Ο Σαμαράς δεν είναι σε θέση να κάνει και την πιο στοιχειώδη διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό είναι και τραγωδία σήμερα στην Ελλάδα που είναι πρωθυπουργός. Αυτός θα διαπραγματευθεί;

Ευτυχώς δεν θα διαπραγματευθεί τίποτα βέβαια ο ίδιος, αλλά ο ίδιος για διαπραγμάτευση είναι για κλάματα».

Η… απάντηση ήρθε από τη φιλικά διακείμενη προς τον κ. Σαμαρά ιστοσελίδα antinews, η οποία κάνει λόγο για «προσπάθεια αγιοποίησης της Αγίας Οικογένειας», εννοώντας την οικογένεια Μητσοτάκη, αναφερόμενη τόσο στο βιβλίο με τα απομνημονεύματα όσο και στην ταινία για τον Κων. Μητσοτάκη. Διερωτάται δε το antinews: «Οι υμνητές του Φαλήρου (σ.σ.: Ο Αλ. Παπαχελάς είναι διευθυντής της «Καθημερινής») θα γράψουν τίποτα για τα σκάνδαλα της Αγίας Οικογένειας;».


Σχολιάστε εδώ