Δώρο το… Μαξίμου στον Ράμα!

Δώρο το… Μαξίμου στον Ράμα!

Tο ερώτημα, το οποίο ακόμη δεν έχει απαντηθεί, είναι για ποιον λόγο αποφάσισε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να δώσει δώρο στον Έντι Ράμα τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί ο κ. Ράμα περίμενε αρκετά χρόνια μια πρόσκληση για συνάντηση, αλλά δεν την έπαιρνε, και απολύτως δικαιολογημένα, λόγω της στάσης του τόσο στα διμερή, όσο και έναντι της ελληνικής μειονότητας.

Και έτσι ο κ. Ράμα είχε την ευκαιρία να δηλώνει στο εσωτερικό τη χώρας του ότι δεν υπάρχει θέμα απομόνωσης της Αλβανίας, ούτε αρνητικής στάσης της Αθήνας στις επιλογές της κυβέρνησής του. Και απ’ ό,τι είδαμε και στη συνέντευξή του σε διεθνές δίκτυο, δεν δείχνει πρόθυμος να καταλάβει τι ακριβώς ζητά και απαιτεί η Αθήνα σε σχέση με τη μειονότητα. Και η απάντησή του ήταν ότι η Αλβανία είναι πρότυπο προστασίας των μειονοτήτων!

Όσο οι Ευρωπαίοι οδύρονται για τον κίνδυνο… αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων επειδή δεν πήρε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων η Αλβανία και η «Βόρεια Μακεδονία», όφειλαν να ασχοληθούν με το τι ακριβώς συμβαίνει τουλάχιστον στο εσωτερικό της Αλβανίας.

Μια Βουλή που δεν λειτουργεί, καθώς απέχει από τις εργασίες της η α­ντιπολίτευση, Ανώτατο Δικαστήριο που δεν έχει συγκροτηθεί σε πλήρη σύνθεση και φυσικά το οργανωμένο έγκλημα, που οργιάζει με άνωθεν προστασία.

Όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπισθούν. Με ανακοίνωσή του, το Κίνημα για την Αυτοδιάθεση του Κοσσυφοπεδίου καλεί τους Αλβανούς σε πορεία την 28η Νοεμβρίου στα Τίρανα, την ημέρα της εθνικής εορτής της Αλβανίας.
Το μήνυμα και το σύνθημα της πορείας δεν είναι άλλο από εκείνο της «ενότητας των Αλβανών».

«Η Αλβανία δεν θα ευημερεί όσο οι Αλβανοί δεν είναι ενωμένοι», δηλώνουν οι οργανωτές και ζητούν βήματα ολοκλήρωσης μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, που, όπως λένε, «θα βελτιώσει σημαντικά τη θέση των αυτόχθονων Αλβανών σε άλλες χώρες αλλά και εκείνων που ζουν σε εξορία».

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός δεν υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αλλά καλλιεργείται και από επίσημους κρατικούς παράγοντες. Και για όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιες εθνικιστικές κινήσεις και οργανώσεις, ας πιάσει την άκρη του νήματος από το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς τα κέρδη επενδύονται και σε εθνικιστικές οργανώσεις.

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ