ΧΑ: «Τσίμπησε» 1,2 δισ. ευρώ σε μια συνεδρίαση

ΧΑ: «Τσίμπησε» 1,2 δισ. ευρώ σε μια συνεδρίαση

Σημαντική ανάσα πήρε η εγχώρια αγορά σε όρους κεφαλαιοποίησης. Παράλληλη ανοδική κίνηση για τράπεζες και blue chips. Δεύτερη ημέρα ισχυρών κερδών για την Coca Cola. Σημαντική ενίσχυση του όγκου συναλλαγών.

Συνεδρίαση διευρυμένης ανόδου η σημερινή, όπου μετά από πολύ καιρό το Χ.Α. έδειξε εικόνα περισσότερων συμμετεχόντων, τουλάχιστον στο ταμπλώ του FTSE25 και μένει να φανεί αν αυτό θα έχει συνέχεια και αν το ενδιαφέρον θα “μεταπηδήσει” και στα “χαμηλότερα στρώματα του ταμπλώ”.

Θα μπορούσε να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση συνοδεύτηκε από τον υψηλότερο τζίρο των τελευταίων 7 συνεδριάσεων, πρόσθεσε 1,2 δισ. στην συνολική κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και αιφνιδίασε θετικά το σύνολο των Αναλυτών, που περίμεναν ακόμα μία συνεδρίαση συσσώρευσης – πλάγιας κίνησης, περιορισμένου ενδιαφέροντος και χαμηλού τζίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση “έστειλε” σε υψηλά 17 μηνών τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 25/6/2018, 926,45 μονάδες), σε υψηλά τετραμήνου τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 5/7, 2251,42 μονάδες) και σε υψηλά τετραμήνου τον Γενικό Δείκτη (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 31/7, 899,93 μονάδες).

Η σημερινή κίνηση του Χ.Α., αν δεν είχε “άγνοια κινδύνου”, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς συντελέστηκε εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος, όσον αφορά την εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, ενώ συνεχίστηκαν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να αναρριχάται στο 1,448%.

Πηγή: euro2day.gr


Σχολιάστε εδώ