Τι κρύβει η σιωπή Τσακαλώτου

Τι κρύβει η σιωπή Τσακαλώτου

-Παράπονα βουλευτών: Μια μικρή ομάδα αποφασίζει για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη δυσφορία βουλευτών και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας με τον οποίο διοικεί το κόμμα την περίοδο μετά τις εκλογές ο Αλ. Τσίπρας.

Οι αποφάσεις, τόσο σε θέματα στρατηγικής όσο και σε ζητήματα άσκησης καθημερινής πολιτικής, λαμβάνονται από έναν κλειστό κύκλο στελεχών και όλοι οι άλλοι καλούνται –χωρίς καν να ερωτηθούν– να… ακολουθήσουν! Και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε αρκετούς μέσα στο κόμμα και είναι απλά θέμα χρόνου να βγουν στο φως οι ενστάσεις και οι διαφωνίες.

Θεωρείται δε βέβαιο ότι ορισμένοι εξ αυτών θα θέσουν ανοιχτά το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αμβλύνει το κλίμα εντάσσεται και η νυχτερινή έξοδός του με βουλευτές.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται και από τις «παραφωνίες» βουλευτών, που δίνουν επιχειρήματα στην κυβερνητική πλευρά. Όπως, π.χ., αυτή του Σπ. Λάππα, ο οποίος περίπου υπερασπίσθηκε το δικαίωμα ο­ποιουδήποτε στην κατοχή βόμβας μολότοφ. Ή εκείνη του Χρ. Γιαννούλη, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε να περιληφθούν στον Ποινικό Κώδικα συγκεκριμένες κυρώσεις για όσους… ψήνουν χοιρινό και πίνουν μπίρες δίπλα σε hotspots προσφύγων!

Άφαντος ο Τσακαλώτος!
Αντικείμενο συζήτησης στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τις τελευταίες ημέρες η «εξαφάνιση» του Ευκλ. Τσακαλώτου. Παρά το γεγονός ότι η πολιτική επικαιρότητα είναι έντονη και σε διάφορα πεδία, εκείνος αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια, γεγονός που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως από τα άλλα στελέχη.

Ορισμένοι, μάλιστα, διερωτώνται αν η «σιωπή» του είναι συγκυριακή ή έχει να κάνει με το ότι διαφωνεί με την τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας και κρατάει αποστάσεις ασφαλείας.


Σχολιάστε εδώ