Έργα 11,3 εκατ. ευρώ πρότεινε η Αθηνά Κόρκα στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Έργα 11,3 εκατ. ευρώ πρότεινε η Αθηνά Κόρκα στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Με την επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, έκλεισε η πρώτη φάση μιας μακροσκελούς συνεργασίας μεταξύ των εφορειών αρχαιοτήτων της περιφέρειας και της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για την παδεία και τον πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα.

Στο τέλος της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και η κα Κόρκα παρέδωσαν στην υπουργό προτάσεις έργων πολιτισμού προς ένταξη τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ύψους 11.3 εκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε η κα Κόρκα δήλωσε τα ακόλουθα:
“Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην έδρα της περιφερειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Δώσαμε στην υπουργό προτάσεις έργων για όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου – ύψους €11,3 εκατομυρίων – για ένταξη τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όσον αφορά την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, τα έργα αυτά συμπεριλαμβάνουν:

• τη στερέωση και αποκατάσταση του Εξαμίλιου τείχους

• τον ηλεκτροφωτισμό του κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου

• τη στερέωση και αποκατάσταση της νότιας και δυτικής πτέρυγας της ιερέα μονής Προφήτη Ηλία Ζάχολης στο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστινης

• την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Συκιώνας και του αρχαίου σταδίου Συκιωνίων

• τη στερέωση, αποκατάσταση και συντήρηση βυζαντινών ναών της περιφερειακής ενότητας

• την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων εντός του αρχαιολογικου χώρου της Αρχαίας Κορίνθου.

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την συνεργασία με την υπουργό, τους προισταμένους των εφοριών αρχαιοτήτων της περιφέρειας και τους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες που δίνει σάρκα και οστά σε όλες αυτές τις προσπάθειες που καταβάλαμε από την αρχή που αναλάβαμε την διοίκηση της περιφερειας για την ανάδειξη μνημείων πολιτισμού και την ένταξη τους σε επενδυτικά πλαίσια.

Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας.”


Σχολιάστε εδώ