Προτίμησε την Ουάσινγκτον η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Προτίμησε την Ουάσινγκτον η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Σας ενημερώσαμε εγκαίρως για τις επωαζόμενες αλλαγές στη διπλωματική… αυλή του Μαξίμου. Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, μετά τις φουρτούνες που προκάλεσε στη Διπλωματική Υπηρεσία, που τις πλήρωσαν όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, είχαν έρθει σε αντιπαράθεση μαζί της την προηγουμένη πε­νταετία, επιλέγει να εγκαταλείψει το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού για το ωραίο, άνετο, χωρίς πολλές εργασιακές απαιτήσεις πόστο του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.

Η ένστασή μας είναι η εξής: Δεν μπορείς ύστερα από μια σημαντική πολιτική αλλαγή να εμφανίζεσαι στη Βασιλίσσης Σοφίας ως ο τιμωρός, ο καταλύτης εξελίξεων και ανατροπών στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και τρεις μήνες μετά απλώς να αναζητάς ένα βόλεμα στην Ουάσινγκτον.

Πάντως, στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού επιστρατεύθηκε ένας νέος διπλωμάτης με βιογραφικό που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Αυτός είναι ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με προϋπηρεσία στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ, όπου υπηρέτησε με επτά διαφορετικούς υπουργούς Εξωτερικών, στο γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ και τέλος με μια πολύ χρήσιμη εργασιακή εμπειρία, ως δεύτερος στην πρεσβεία στα Τίρανα.

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: newsville.be


Σχολιάστε εδώ