Ο θάνατος του 007

Ο θάνατος του 007

Συγγραφέας
Anthony Horowitz
Μεταφραστής
Χριστιάννα Σακελλαροπούλου

Ένας κατάσκοπος είναι νεκρός. Ένας θρύλος γεννιέται.

Ένας Βρετανός πράκτορας επιπλέει στα νερά της Γαλλικής Ριβιέρας, δολοφονημένος από άγνωστο χέρι.
Αποφασισμένος να ξεσκεπάσει την αλήθεια, ο Τζέιμς Μποντ μπαίνει σε έναν κόσμο γρήγορων αυτοκινήτων, διά­σημων καζίνο και πολυτελών γιοτ. Όμως, κάτω από τη χλιδή κρύβονται σκιές και σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με ένα επικίνδυνο δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος.
Είναι η ώρα για τον Μποντ να κερδίσει την άδεια να σκοτώνει. Πρέπει να βρει τους ενόχους και να ξεδιπλώσει το καταστροφικό τους σχέδιο πριν γίνει ο ίδιος το επόμενό τους θύμα…

Σε αυτό το βιβλίο-προπομπό του πρώτου βιβλίου με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ, ο Anthony Horowitz κατορθώνει να αποδώσει φόρο τιμής στον μεγαλύτερο συγγραφέα κατασκοπικών μυθιστορημάτων, δημιουργώντας μια απολαυστική περιπέτεια που θα μπορούσε να έχει γράψει ο ίδιος ο Ian Fleming!

Με υλικό από ένα προσχέδιο του Ian Fleming για μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δεν γυρίστηκε ποτέ, o Anthony Horowitz φτιάχνει ένα γλαφυρό, κινηματογραφικό, γεμάτο ανατροπές έργο, που μένει απόλυτα πιστό στο ύφος του μεγάλου συγγραφέα.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Βραβεία – Διακρίσεις

♦ Νο 1 best seller Sunday Times 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Anthony Horowitz έχει γράψει περισσότερα από σαράντα βιβλία, και είναι συγγραφέας και δημιουργός της βραβευμένης αστυνομικής σειράς Foyle’s War, Midsomer Murders και της πιο πρόσφατης Collision, ανάμεσα στις άλλες τηλεοπτικές δουλειές του. Το 2011, το ίδρυμα Arthur Conan Doyle ανέθεσε στον συγγραφέα να γράψει τα μυθιστορήματα The House of Silk (2011) και Moriarty (2014), με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, τα οποία έγιναν best sellers.
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Οι Φόνοι της Κίσσας και Η Λέξη είναι Φόνος.

Ξενόγλωσσος Τίτλος: Forever and a day
Κατηγορία: CRIME FICTION
ISBN: 978-960-605-816-5

Σχολιάστε εδώ