Έκοψαν επενδύσεις που θα έφερναν πόρους

Έκοψαν επενδύσεις που θα έφερναν πόρους

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει πλέον το Επενδυτικό Πρόγραμμα της Cosco στο λιμάνι, μετά την έγκρισή του από την ΕΣΑΛ, χωρίς όμως τα έργα για τα οποία είχαν αντιδράσει οι δήμαρχοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος (ο τέταρτος προβλήτας και η ίδρυση ναυπηγείου μεγάλων θαλαμηγών στη Ζώνη, αντίστοιχα).

Και αν για το δεύτερο θέμα η αντίδραση θεωρείται δικαιολογημένη, γιατί τυχόν υλοποίησή του θα συρρίκνωνε κατά 50% τη δραστηριότητα των μικρών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων της Ζώνης, οι αντιδράσεις του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τη ματαίωση του τέταρτου container terminal θεωρούνται υπερβολικές, γιατί ουσιαστικά στερεί τον Δήμο από 1 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως!

Οι ιθύνοντες της Cosco είπαν στη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ πως η κατασκευή του τέταρτου προβλήτα θα οδηγήσει τον Πειραιά στην τρίτη θέση στην Ευρώπη, ενώ το επιχείρημα του Δημάρχου, ότι θα… ενοχλούνται οι περίοικοι, το χαρακτήρισαν εξωπραγματικό, γιατί απλούστατα περίοικοι εκεί δεν υπάρχουν!

Παράγοντες της ΕΣΑΛ σχολίαζαν ότι το μπλοκάρισμα της συγκεκριμένης επένδυσης θα έχει σίγουρα αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο για την Cosco αλλά και για τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, δεδομένου ότι εισπράττει ποσοστό κάθε χρόνο από το σύνολο του τζίρου του λιμανιού.

Πέρυσι είχε πάρει περίπου 1 εκατ. ευρώ και αν διπλασιασθεί ο τζίρος με τον τέταρτο προβλήτα, θα διπλασιασθεί και το ποσοστό που θα εισπράττει ο Δήμος. Με την άρνησή του αυτή ο Δήμος χάνει πολλά λεφτά κάθε χρόνο.


Σχολιάστε εδώ