Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της χώρας το Δημογραφικό

Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της χώρας το Δημογραφικό

-Τονίζει ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ

Σήμα κινδύνου για το μέλλον της χώρας εκπέμπει η Εκκλησία με αφορμή τη σταθερή και με ανησυχητικούς ρυθμούς επιβάρυνση του δημογραφικού προβλήματος. Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη λήψης των αναγκαίων μέτρων για ανάσχεση της μείωσης του πληθυσμού.

Μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Ιεραρχίας, ο εισηγητής επί του θέματος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ χαρακτήρισε το Δημογραφικό «ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της χώρας», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία και καθίσταται το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος» και αυτό διότι «απειλεί όχι μόνον την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα αλλά και το μέλλον του έθνους».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος χαρακτήρισε το Δημογραφικό «γενοκτονία κατά συρροή». Απέδωσε δε το πρόβλημα στην έλλειψη εργασίας (ανεργία) των νέων, την αδυναμία δημιουργίας νέων οικογενειών, την άμβλυνση των ηθών, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα ομόφυλα ζευγάρια κ.ά., ενώ μιλώντας για τις αμβλώσεις έκανε λόγο για «ηθελημένη γενοκτονία».

Σχετικά με τον ρόλο της Εκκλησίας στο Δημογραφικό, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που είχε λάβει κατά το παρελθόν. Όπως, π.χ., το πρόγραμμα οικονομικής πριμοδότησης της γέννησης τρίτου παιδιού στην περιοχή της Θράκης, καθώς από το 1999 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 14.700.937 ευρώ.

Φωτο: nif.gr

 


Σχολιάστε εδώ