ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αλλάζουν κτίριο ΚΕΠ και Δημοτολόγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αλλάζουν κτίριο ΚΕΠ και Δημοτολόγιο

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης του Πύργου του Πειραιά, δρομολογείται από τον Δήμο η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που μέχρι τώρα στεγάζονταν εκεί.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να βρεθεί ένα κτίριο λειτουργικό, κοντά στο κέντρο της πόλης, για να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν καλύτερα ο κόσμος. Μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών βρέθηκε η λύση. Πρόκειται για το εντυπωσιακό κτίριο που βρίσκεται απέναντι από την Αγία Τριάδα, στον πεζόδρομο που ενώνει τη Φίλωνος με την Εθνικής Αντιστάσεως, δίπλα ακριβώς από το κτίριο της Μητροπόλεως, που σήμερα το έχει ενοικιάσει η εταιρεία Κωτσόβολος.

@pireaspiraeus.com

Ο Δήμος Πειραιά βρήκε τους ιδιοκτήτες του κτιρίου -πρόκειται για ένα fund από το Ισραήλ, το οποίο το είχε εξαγοράσει προ δεκαετίας- συμφωνήθηκε το μίσθωμα και οσονούπω θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν εκεί οι υπηρεσίες του Δήμου.

Στα σχέδια του Δήμου είναι να μεταφερθεί το γραφείο του Δημάρχου και η αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο του ΝΑΤ, εκεί που λειτουργούσε παλιά η Τράπεζα της Ελλάδος. Όμως το όλο σχέδιο έχει καθυστερήσει γιατί το ΝΑΤ δεν έχει τα απαιτούμενα σχέδια και τα δικαιολογητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η μίσθωση.

Στα υπόγεια και των δύο κτιρίων λειτουργούσαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τα μεγάλα καταφύγια του Πειραιά, όπου πολύς κόσμος είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς. Μάλιστα επώνυμοι Πειραιώτες έχουν εισηγηθεί στον Δήμαρχο, σε περίπτωση που νοικιάσει ο Δήμος, όπως φαίνεται, τα κτίρια αυτά, να αξιοποιήσει τα καταφύγια ως μουσεία ή χώρους μνήμης των δύσκολων στιγμών που είχε περάσει η πόλη.


Σχολιάστε εδώ