Η Δικαιοσύνη στο σκαμνί…

Η Δικαιοσύνη στο σκαμνί…

-Οι πολιτικοί μας, η χθεσινή κυβέρνηση και η σημερινή, φορτώνουν με τα… έργα τους τους δικαστές, για να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου με στόχο την καρέκλα του Μαξίμου, κι ας καούν όλα…

Το έργο επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά… Με το 2019 να παίρνει τη σκυτάλη από το 1989, από τον ίδιο… δρομέα. Κινητήριος δύναμη, στον ρόλο του καταγγέλλο­ντος, η Νέα Δημοκρατία. Και μάλιστα, Μητσοτάκης τότε, Μητσοτάκης και τώρα.

Κανένας από τους πολιτικούς μας, με πρώτους τους σημερινούς πρωταγωνιστές, δεν έμαθε το μάθημα που βγήκε από το Ειδικό Δικαστήριο του ’89. Και τότε είχαν αναλάβει να φέρουν σε πέρας το έργο δικαστές φίλα προσκείμενοι στην τότε κυβέρνηση. Τα πρόσωπα πασίγνωστα. Δεν ζουν και δεν χρειάζεται να τα ονομάσουμε, να χαλάσουμε τον μακάριο ύπνο τους, παρέα ίσως με κάποιες Ερινύες… Η χώρα έγινε άνω – κάτω, τα χαρακώματα στήθηκαν, με κερδισμένους εκείνους που υποβλέπουν μόνιμα την πατρίδα μας, από Δύση και Ανατολή…

Κατά μοιραία σύμπτωση, οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει. Αντίθετα, έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο για εμάς…

Και, παρότι παροικούμε την… Ιερουσαλήμ, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Ενώ θα έπρεπε πάνω από όλα να είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων, το ισχυρό όπλο μας απέναντι σε όποιον μας επιβουλεύεται… Δυστυχώς, όμως, ούτε ίχνος της δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Και για αυτό το τεράστιο έλλειμμα ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ο καθένας έχει βάλει το… πετραδάκι του. Στη μαρτυρική Κύπρο, που πληρώνει τα δικά μας λάθη, στο Αιγαίο, στα Ίμια, στα Σκόπια κ.λπ. κ.λπ.

Κανένας δεν βγάζει απαλλακτική απόφαση για κανέναν.
Όποιος κατηγορείται θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και τη διαδρομή του.
Και η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, θα αποφασίσει…
Πολύ πικρή, όμως, είναι η αλήθεια.

Κάποιοι από τους Εισαγγελείς και τους Δικαστές που είχαν ρόλο στη διερεύνηση του «τεράστιου αυτού σκανδάλου» δεν τίμησαν τον όρκο τους. Δεν έπεισαν τον έλληνα πολίτη ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, θεόστραβη, σε αυτή την ιστορία. Έβαλαν μπροστά την καρέκλα… Και σε κοινή θέα βγήκαν στην αρένα κατηγορώντας ο ένας τον άλλο και διασύροντας την ίδια τη Δικαιοσύνη, την οποία πρέπει να υπηρετούν, αποδίδοντας το δίκαιο στον πολίτη που καταφεύγει σε αυτήν.
Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται η Δικαιοσύνη στο σκαμνί από τους… προστάτες της. Είναι τεράστια η ευθύνη τους για την εικόνα που καλλιέργησαν στον έλληνα αλλά και στον ευρωπαίο πολίτη.

Η Δικαιοσύνη, όμως, είναι εδώ.
Αυτή θα χειριστεί πλέον το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis.
Από την απόφασή της θα πειστεί «ο μυλωνάς ότι δεν χρειάζεται να πάει στο Βερολίνο για να βρει το δίκιο του».
Ότι υπάρχουν Δικαστές στην Αθήνα που δεν προσκυνάνε την καρέκλα…

ΥΓ.: Είναι ώρα να σταματήσει να δικάζει ο βουλευτής, ο υπουργός και ο πρωθυπουργός τον εαυτό του. Είναι μεγάλη ευκαιρία, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, να σταλεί στην πυρά το κατάπτυστο άρθρο 86. Και οι πολιτικοί να δικάζονται όπως οι πολίτες.


Σχολιάστε εδώ