Κων/νος Κουσκούκης: Η Ιαματική Ιατρική συμβάλλει στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών και την ευεξία μας

Κων/νος Κουσκούκης: Η Ιαματική Ιατρική συμβάλλει στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών και την ευεξία μας

Ο Πρόεδρος Καθηγητής κύριος Κ. Κουσκούκης και τα μέλη ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής σάς προσκαλούν στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με Διεθνή Συμμετοχή, που θα πραγματοποιείται από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμμένα Βούρλα Φθιώτιδος. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκλεκτοί γιατροί, διεθνώς καταξιωμένοι, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπάρχουν διαλέξεις, workshops, καθώς και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.

Το Διεθνές Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνδιοργανώνεται από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, Πρόεδρο ΙΣΑ, ΕΛΙΤΟΥΡ, IHTC, G.G.D.I. και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, που συμβάλλει στην καθιέρωση της Ιατρικής αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως θεραπευτικό και συγχρόνως εκπαιδευτικό κέντρο της Ιαματικής Ιατρικής, αλλά και της Ιατρικής γενικότερα, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Θ. Σπανό, το Δήμαρχο Καμμένων Βούρλων κ. Ι. Συκιώτη, τον Πρόεδρο του Συνεδρίου, Καθηγητή Κ. Κουσκούκη και τον ΟΠΑΣΤΕ.

Η Ιαματική Ιατρική, με τη βοήθεια της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής, χημικής και ειδικότερα της βιολογικής και ανοσολογικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στη θεραπευτική γκάμα της Κλασικής Ιατρικής. Οι θεραπευτικές μέθοδοι της Ιαματικής Ιατρικής είναι η εξωτερική υδροθεραπεία, η ποσιθεραπεία, η εισπνοθεραπεία, η πηλοθεραπεία, η θαλασσοθεραπεία, η σπηλαιοθεραπεία και η βιομετεωρολογική θεραπεία.

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στη θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας, αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με τη εφαρμογή προδιαγραφών μακροζωίας και ευζωίας. Ειδικότερα, η Ιαματική Ιατρική έχει θεραπευτική δράση σε παθήσεις μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος, καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

Η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, αποτυπώνεται με τις προσδοκίες ανάδειξης της χώρας μας ως παγκόσμιο healthresort – medispa για άτομα τρίτης ηλικίας, χρονίως πάσχοντες, αλλά και προληπτικά, υπό την ιατρική πάντα κάλυψη των έμπειρων και διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων Ιατρών για να σταματήσουμε το “braindrain” και να αναπτύξουμε το “braingain”, καθόσον θα αυξάνεται το ενδιαφέρον διεθνώς για την αναζήτηση αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας στην Ελλάδα.

Κεντρική φωτό: Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερµατολογίας – Νοµικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδηµίας Ιαµατικής Ιατρικής, Πρόεδρος Παγκόσµιας Ακαδηµίας Κινέζικης και Συµπληρωµατικής Ιατρικής, Πρόεδρος Συνδέσµου Τουρισµού Υγείας, Επιστ. Σύµβουλος WHO, FEΜTEC, ΚΕΔΕ


Σχολιάστε εδώ