Γιατί παραιτήθηκε ο Εισαγγελέας που ερευνά τη δολοφονία Κατσίφα

Γιατί παραιτήθηκε ο Εισαγγελέας που ερευνά τη δολοφονία Κατσίφα

Πλησιάζει η επέτειος της δολοφονίας Κατσίφα από την Αλβανική Αστυνομία. Ο χειρισμός από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τραγικός – να θυμίσουμε ότι στην αρχή η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της, λίγο-πολύ, δικαιολογούσε τη δολοφονία, ενώ κατόπιν υπήρξε αδράνεια για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο ομογενής.

Έναν χρόνο μετά τίποτε δεν έχει γίνει, ώστε να δοθούν απαντήσεις για το εάν πράγματι εκτελέσθηκε εν ψυχρώ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι, όπως μαθαίνουμε από τα Τίρανα, παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο εισαγγελέας Βαρέων Εγκλημάτων Νιάζι Σεφέρι, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση Κατσίφα.

Ο Σεφέρι είχε στα χέρια του την υπόθεση από την ημέρα της δολοφονίας Κατσίφα, χωρίς να έχει παραδώσει ακόμη τον πλήρη φάκελο στην οικογένεια και στους δικηγόρους του. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν η παραίτηση έγινε λόγω ακριβώς αυτών των καθυστερήσεων, και επομένως σύντομα θα δοθεί το πόρισμα, ή εάν πρόκειται, όπως είναι και το πιθανότερο, για μια ακόμη κίνηση που θα χρησιμοποιηθεί από τους Αλβανούς για να δικαιολογήσει νέες καθυστερήσεις.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ